Το ξεμπρόστιασμα των Ισλαμοφοβικών: «Ισλαμιστής» πίσω από την βομβιστική επίθεση της Αλεξάνδρειας;

Σιγά σιγά, έστω και αργά, η αλήθεια αποκαλύπτεται για τις δήθεν ισλαμικές βομβιστικές επιθέσεις. Διαβάζουμε από την «Καθημερινή»:

«Συγκλονιστική ήταν η αποκάλυψη του «Αλ Αραμπίγια» – τηλεοπτικού δικτύου που δημιουργήθηκε από τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας ως αντίβαρο στο «Αλ Τζαζίρα» και ήταν, μέχρι πρόσφατα, απολύτως φιλικό έναντι του καθεστώτος Μουμπάρακ. Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Αιγύπτου, Χαμπίμπ αλ Αντλι, ήταν εκείνος που οργάνωσε την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση σε χριστιανικό ναό της Αλεξάνδρειας, τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, ώστε να ρίξει τις ευθύνες στους ισλαμιστές, να πυροδοτήσει θρησκευτικό εμφύλιο Χριστιανών- Μουσουλμάνων και να χαρίσει στο καθεστώς Μουμπάρακ τον ρόλο του ειρηνοποιού.

«Σύμφωνα με βρετανικές διπλωματικές πηγές», αποκάλυψε την περασμένη Δευτέρα το «Αλ Αραμπίγια», «ο πρώην υπουργός Εσωτερικών διατηρούσε εδώ και έξι χρόνια μυστική οργάνωση, την οποία διηύθυναν 22 αξιωματούχοι της ασφάλειας, χρησιμοποιώντας ως εκτελεστικά όργανα πρώην μέλη εξτρεμιστικών, ισλαμικών οργανώσεων, εμπόρους ναρκωτικών και σεκιουριτάδες για ενέργειες σαμποτάζ σε διάφορα σημεία της χώρας σε καταστάσεις καθεστωτικής κρίσης».

Σε αντίθεση με την προπαγάνδα του καθεστώτος Μουμπάρακ περί αφανισμού των Χριστιανών σε περίπτωση ανόδου των Αδελφών Μουσουλμάνων, στην πραγματικότητα η μεγάλη πλειονότητα του χριστιανικού στοιχείου φαίνεται είτε να συμμετέχει στο αντικαθεστωτικό κίνημα, είτε να διατηρεί ευμενή ουδετερότητα απέναντί του. Στην πλατεία Ταχρίρ βλέπει κανείς αυτές τις ημέρες Κόπτες ιερείς και πολλούς ανώνυμους Χριστιανούς στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων.» Πηγή: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_1_13/02/2011_432505

Το Ισλάμ για άλλη μια φορά εκείνη την ημέρα μπήκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Τι έχει να μας πει τώρα ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, που με βάση την κάλπικη είδηση ότι δήθεν Μουσουλμάνοι έσφαξαν Χριστιανούς, αποκάλεσε την Ισλαμική πιστή ως καταστροφική; Την αναλυτική απάντηση στις δηλώσεις του Πειραιώς μπορείτε να την βρείτε εδώ.

 Categories: ΔΙΑΦΟΡΑ

Tags: , , , , , ,

%d