Μαθήματα μίσους και βίας από ισλαμικά σχολεία; Απάντηση σε απελπισμένο πολέμιο του Ισλάμ

Άχμαντ Ελντίν

Ο απελπισμένος αυτός πολέμιος στον οποίο θα απαντήσουμε είναι ο chalil loves jesus(το ψευδώνυμο του), είναι το γνωστό τσιράκι του greekmurtad(η και ο ίδιος). Ο chalil έχει απαντηθεί και άλλες φορές στη παρούσα ιστοσελίδα δείχνοντας το χαμηλό επίπεδο κριτικής και κατανόησης που έχει απέναντι στο Ισλάμ. Μπορείτε να δείτε παλιότερες απαντήσεις μας εδώ και εδώ.

Σε αυτό το άρθρο θα απαντήσουμε σε μια καινούρια «κριτική»(ο Θεός να την κάνει) που κάνει για το Ισλάμ. Μας λέει ότι τα Ισλαμικά σχολεία παραδίδουν μαθήματα μίσους και βίας και ότι κάτι τέτοιο απορρέει από τον ίδιο τον Προφήτη μας Μουχάμαντ(Μωάμεθ, ειρήνη και ευλογία σε αυτόν). Διαβάστε την ανάρτηση του και μετά διαβάστε την παρούσα απάντηση για να έχετε και τις δυο απόψεις.

Λέει ο Chalil:

«Να πώς φτιάχνονται οι φανατικοί και οι τρομοκράτες… Σας κάνει εντύπωση που οι δάσκαλοι χτυπάνε έτσι τα παιδιά; Ο ίδιος ο Μουχάμμαντ έδινε οδηγίες για τις τιμωρίες των παιδιών που δεν μάθαιναν να προσεύχονται σωστά.  Έλεγε να μαθαίνει το παιδί να προσεύχεται στα εφτά του χρόνια και αν στα δέκα δεν το κάνει, να το δέρνουν.*»

Απάντηση

Τα παραπάνω λόγια του στηρίζονται σε ένα ψευτοντοκιμαντέρ της εκπομπής που λέγεται  «dispatches». Για ποιο λόγο «ψευτοντοκιμαντέρ»; Διότι η ίδια η αστυνομία οπου έκανε έρευνα σε παλαιότερο Ισλαμοφοβικό «ντοκιμαντέρ»(undercover mosque) του ίδιου καναλιού και της ίδιας εκπομπής έκρινε ότι το ντοκιμαντέρ έχει κόψει και ράψει τα συμφραζόμενα, και έχει προσθέσει εικόνες άσχετες με το θέμα και τους συνεντευξιαζόμενους. (Πηγή:http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/west_midlands/6936681.stm)

Ο παραγωγός του Dispatches κυριολεκτικά καταστράφηκε και ξεμπροστιάστηκε μετά από μια συνέντευξη που είχε με τον George Galloway αποδεικνύοντας ότι ο παραγωγός είχε συγκεκριμένη ατζέντα να προκαλέσει το μίσος των Βρετανών ενάντια στους Βρετανούς Μουσουλμάνους. Δείτε το 10λεπτο βίντεο.

Στο δεύτερο ψευτοντοκιμαντέρ που έκανε το Dispatches που λέγεται lessons in hate and violence και οπου στηρίζετε ο Chalil παρά πάνω, βλέπουμε παρόμοια σκηνικά και θεματολογία που ανάγκασαν την αστυνομία και πάλι να κάνει έρευνα για την εγκυρότητα του ντοκιμαντέρ. ( πηγή: http://www.channel4.com/programmes/dispatches/episode-guide/series-80/episode-1)

Έτσι λοιπόν το λιγότερο που μπορούμε να πούμε γιαυτα τα ντοκιμαντέρ είναι ότι είναι αναξιόπιστα με μια ισλαμοφοβική ατζέντα. Πάνω σε αυτές τις αναξιοπιστίες και σε ετοιμόρροπα «ρεπορτάζ» βασίζεται και ο Chalil.

Ας υποθέσουμε ότι τα ντοκιμαντέρ λένε την αλήθεια

Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι αυτά τα παραποιημένα ντοκιμαντέρ λένε την αλήθεια τότε και πάλι το ίδιο το Ισλάμ σαν θεολογία και πίστη δεν μπορεί να κατηγορηθεί. Το μόνο που αποδεικνύεται είναι ότι ορισμένοι Μουσουλμάνοι παραφέρονται και παρεκτρέπονται. Από την άλλη όμως και το ζητούμενο είναι ότι το ίδιο το Ισλάμ και ο ίδιος ο Προφήτης Μουχάμαντ (ε) δεν μπορούν να κατηγορηθούν η να αποδείχνουν λάθος από τέτοιες κουτοπονηριές.

Είπε ο Προφήτης να ξυλοφορτώνουμε τα παιδιά αν δεν κάνουν προσευχή;

ΟΧΙ. Ο Προφήτης είπε για παιδαγωγικούς λόγους ότι επιτρέπεται το ελαφρύ ξύλο εφόσον δεν κάνουν προσευχή χωρίς να προκαλέσουμε πόνο η ζημιά στο παιδί. O Chalil αφήνει να εννοηθεί, συνδέοντας το με τα ψευτοντοκιματερ, ότι υπάρχει το ελεύθερο να ξυλοφορτώνονται τα παιδιά. Το χαντίθ λέει:

«Διδάξτε τα παιδιά σας να προσεύχονται όταν είναι στην ηλικία των 7, και δείρτε τα αν δεν το κάνουν στην ηλικία των 10.» (Abu Dawood 495 Αυθεντικό χαντίθ)

Η ξυλιά αυτή δεν είναι κακοποίηση η ξυλοφόρτωμα είναι απλή και ελαφριά ξυλιά για παιδαγωγικούς λόγους που δεν προκαλεί πόνο η ζημιά. Η συναίνεση των λογίων του Ισλάμ ρίχνει την ευθύνη στους γονείς να μάθουν το παιδί πρώτα να προσεύχεται με το να είναι οι ίδιοι παράδειγμα. Το ελαφρύ ξύλο είναι η τελευταία λύση. (πηγή: Majmoo‘ Fataawa Ibn Baaz,6/46).

Που βρίσκεται η πραγματική κακοποίηση των παιδιών και τα μαθήματα μίσους και μη ανεκτικότητας;

Ορισμένοι Χριστιανοί «επικριτές» του Ισλάμ καταλήγουν στο τέλος να επιστρέφεται η λάσπη τους μέσω των ιερών κειμένων τους. Αυτό γίνετε κυρίως γιατί έχουν μαύρα μεσάνυχτα για την πίστη τους, ενώ βιάζονται να ασκήσουν κριτικη στα άλλα πιστεύω όπως το Ισλάμ. Παρακάτω θα παραθέσουμε ορισμένα χωρία τα οποία  αποδεικνύουν ότι η κακομεταχείριση και κακοποίηση παιδιών και η μη ανεκτικότητα είναι διδάγματα της Χριστιανικής Βίβλου. Διαβάζουμε:

«Μακάριος εκείνος που θα πιάσει και θα ρίξει τα νήπιά σου επάνω στην πέτρα!»(Ψαλμοί 137:9)

Διαβάζουμε αλλού:

«Η Σαμάρεια θα αφανιστεί· επειδή, αποστάτησε από τον Θεό της· θα πέσουν με ρομφαία· τα νήπιά τους που θηλάζουν, θα συντριφτούν, και όσες είναι έγκυοι, θα διασχιστούν.» ( Ωσηε 13:16)

Ο Chalil loves jesus, διαμαρτύρεται για την απαλή ξυλιά σαν μέσω διαπαιδαγώγησης αλλά προφανώς σαν πιστός Χριστιανός και ακόλουθος της Βίβλου δεν έχει και πρόβλημα με τις πράξεις του Κυρίου του, που έσφαζε παιδιά και ανοίγει κοιλίες εγκύων για αμαρτίες άλλων.

Πάμε να δούμε ορισμένα μαθήματα μίσους και μη ανεκτικότητας στη Γραφή:

«Καθένας που παραβαίνει και δεν μένει στη διδασκαλία τού Χριστού, δεν έχει τον Θεό· εκείνος που μένει στη διδασκαλία, αυτός έχει και τον Πατέρα και τον Υιό. Αν κάποιος έρχεται σε σας και δεν φέρνει αυτή τη διδασκαλία, μη τον δέχεστε σε σπίτι, και μη του λέτε το «χαίρε»» ( Β Ιωάννου 1:9-10) Εδώ μπορείτε να δείτε και την εφαρμογή του χωρίου από ορισμένους Χριστιανούς. Δείτε το βίντεο

Αλλού διαβάζουμε:

«Αν κάποιος έρχεται σε μένα, και δεν μισεί τον πατέρα του, και τη μητέρα, και τη γυναίκα, και τα παιδιά, και τους αδελφούς, και τις αδελφές, ακόμα μάλιστα και τη δική του ζωή, δεν μπορεί να είναι μαθητής μου.» (Λουκάς 14:26)

Για άλλη μια φορά οι πηγές του Ισλάμ είναι ξεκάθαρες και σιωπούν τις κριτικές των πολέμιων. Από την άλλη το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι ο Χριστιανός μάλλον ξέχασε να διαβάσει (άλλη μια φορά) τα διδάγματα του ιερού του Βιβλίου, που όπως φαίνεται, είναι αυτό που προωθεί τη βία, το μίσος, και την κακοποίηση παιδιών (τουλάχιστον βάση με την λογική του επικριτή).

Να κλείσουμε αυτό το άρθρο κάνοντας μια ερώτηση στον Chalil. Αφού στην Βρετανία υπάρχουν δήθεν «Ισλαμικά» σχολεία που διδάσκουν το μισός κτλ. Γιατί σύμφωνα με Βρετανική έρευνα οι Βρετανοί ασπάζονται το Ισλάμ κατά χιλιάδες και μάλιστα διπλασιάστηκαν αυτοί που το ασπάζονται το 2010; Για περισσότερα διαβάστε εδώ.

 



Categories: ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading