Χριστιανός ασκεί κριτική στο Ισλάμ με «κάλπικα» e mails

Άχμαντ Ελντίν

 

Άλλος ένας Χριστιανός που δεν έχει ιδέα περί Ισλάμ, παρόλαυτα το μίσος και η εθνικιστική φανατίλα του επιτρέπουν να έχει άποψη για κάτι που δεν ξέρει.

Η ιστορία ξεκινά με ένα e mail που μου έστειλε ένας Χριστιανός λέγοντας μου τα εξής

«Ένα 8χρονο παιδί πιάστηκε σε μία αγορά στο Ιράν να κλέβει ψωμί

– Στο όνομα του Ισλάμ το παιδί πρέπει να τιμωρηθεί, ένα αυτοκίνητο θα πατήσει το χέρι του.

Θα χάσει για πάντα τη δυνατότητα να ξαναχρησιμοποιήσει το χέρι του.
– Είναι αυτή θρησκεία ειρήνης και αγάπης;»

Κάτω από αυτό το μήνυμα είχε και τις ανάλογες φωτογραφίες με ένα αγοράκι να του βάζουν το χεράκι κάτω από τις ρόδες αυτοκινήτου.

Όλοι γνωρίζουμε βεβαίως ότι αυτό το μήνυμα είναι από τα λεγόμενα «chain e-mail» ή «hoax» ή καλύτερα «Urban legend». Ο στενόμυαλος και άσχετος blogger δεν γνωρίζει την φύση τέτοιων e mail και καταπίνει αμάσητα ότι του στέλνουν η διαβάζει σε κάθε mail. Στέλνω λοιπόν το εξής σε αυτό που είχα λάβει:

«Είναι πραγματικά θλιβερό να έχουμε ακόμα άτομα τα οποία να πιστεύουν αυτού του είδος «βιασμού» της αλήθειας και της πραγματικότητας μόνο και μόνο να πεταχτεί λάσπη στη πίστη του Ισλάμ. Είναι πλέον πασίγνωστο ότι αυτή η ψευτο είδηση, μαζί με κάποιες άλλες, έχουν ξεμπροστιαστεί ως απάτη. Τίποτα παραπάνω τίποτα περισσότερο.

Διαβάζουμε για αυτήν την είδηση(μαζί με άλλες)από ενημερωτικό blog:

«Το 8χρονο παιδί στο Ιράν που του έκοψαν τα χέρια, επειδή έκλεψε ψωμί

Επειδή μας κούρασαν τα αμέτρητα e-mails με τη σχετική σειρά φωτογραφιών:

Από το 2004, κυκλοφορεί αυτή η …ριά στο διαδίκτυο, σε e-mails, στο facebook κ.λ.π. Πρόκειται φυσικά για chain e-mail ή hoax ή καλύτερα Urban legend. Οι φωτογραφίες είναι από το Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων (φαίνεται η στάμπα κάτω αριστερά) το οποίο έκανε “ρεπορτάζ δρόμου”, σε μια περίεργη συνήθεια, που στο Ιράν λέγεται Maareke giry και στο δυτικό κόσμο “street magic” ! Tο πρακτορείο και ο φωτογράφος του Siamak Yari, έδωσε άπειρες φορές εξηγήσεις για το θέμα αυτό, από το 2004.

Πρόκειται για “σόου μαγείας”, γι’ αυτό και δεν υπάρχουν αστυνομικές, θρησκευτικές κ.λ.π. αρχές στις φωτογραφίες (που θα υπήρχαν, αν επρόκειτο για εκτέλεση ποινής).

Στην πρώτη φωτογραφία, εικονίζεται ο πατέρας (μάλλον) του πιτσιρικά, που αναγγέλλει δια μικροφώνου το show στους θεατές.

Άλλωστε (και αυτός ήταν ο λόγος, που μόλις είδαμε, πριν από πολύ καιρό τις φωτογραφίες, καταλάβαμε περί τίνος πρόκειται) η Σαρία, ο Ισλαμικός Νόμος (άρθρο 49, παρ.1 του Ιρανικού Ποινικού Κώδικα), ορίζει ότι παιδιά μέχρι 15 ετών δεν τιμωρούνται, παρά μόνο εάν τα κλοπιμαία αντιστοιχούν σε αξία 4.374 γραμμαρίων χρυσού. Εάν η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά αυτό το ποσό, επιβάλλεται το κόψιμο του δεξιού χεριού. Στις φωτογραφίες “κόβεται” το αριστερό χέρι! ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΕΑΝ Η ΠΟΙΝΗ ΕΙΝΑΙ “ΚΟΨΕΙ ΧΕΡΙ”, ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΟΔΕΣ!!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΠΑΘΙΑ…..» (πηγή: http://blog.kraksimo.gr/?p=34430)

Θέλετε να μάθετε για το Ισλάμ; Αντικειμενικά; Τότε αυτό γίνεται μόνο μέσα από τις πηγές του και την μελέτη του. Σας προσκαλώ στο www.islamforgreeks.org να ενημερωθείτε σωστά για το Ισλάμ από τις πηγές του.

Ευχαριστώ

Μου στέλνει ο συγκεκριμένος blogger σαν απάντηση στο παραπάνω:

«O κύριος Αχμέτ όπως βλέπετε ,μας απάντησε ενοχλημένος γιατί αναρτήσαμε τη βίααιη συμπεριφορά ενός παιδιού…και μας απαντά με έμμεσα υπονοούμενα ότι αν ήταν να τιμωρήσουν το παιδάκι για κλεψιά ,έχουν και σπαθιά λέει….(τρομάρα του)!Δεν περιμέναμε πολιτισμένη θέση για το θέμα απο τον εν λόγο Ισλαμιστή,την ταχτική του Θεομίσητου και σατανοκίνητου Ισλαμισμού την γνωρίζουμε πάντες οι Χριστιανοί απο πρώτο χέρι και τους απαντάμε,αντρίκια και Χριστιανικά,τα σπαθιά τους και το Ισλάμ τους και τον …. τον ψευδοπροφήτη τους, Μουάμεθ ο ….., να τα βάλουν όλα αυτά εκεί που ξέρουν….εκεί που κάνουν τις ακαθαρσίες τους ομαδικά ξέρουν οι Ισλαμιστές!!!Απάντηση με αγάπη απο τον Παναή!!!Kαι μιά ερώτηση προς τον κ.Αχμέτ να μας πεί που λέει στο κοράνι αν επιτρέπονται τα “σόου μαγείας” ή οι “παιδεραστίες”χρησιμοποιόντας παιδιά!Όσο για τις ….. των Ισλαμιστών,ακολουθούν τον βίο του Μωάμεθ το ξέρουν και οι κότες αλλά να “βαφτίζεις”σόου ενώ το παιδάκι υποφέρει…ευχαριστούμε πολύ αλλά δεν θα πάρουμε τις “λαλακίες” που μας σερβίρεται!!!»

Ο φουκαρας ο blogger όπως καταλάβατε, καν δεν συνειδητοποίησε ότι του παρέθεσα λεγόμενα άλλων και όχι τα δικά μου σχετικά με αυτό το mail απάτης που κυκλοφορεί για το δήθεν παιδάκι που θα του κόψουν το χέρι. Του απάντησα λέγοντας:

«Καμία βίαιη συμπεριφορά δεν αναρτήσατε. Απάτες που σας σερβίρουν τρώτε και τα αναμασάτε και τα αναδημοσιεύετε. Και αυτό γιατί σας λείπει η ακαδημαϊκή κριτική. Απλά πράγματα. Όσο για τα υπόλοιπα ισλαμοφοβικά με προσβολές του τύπου «σατανοκινητου» «παιδεραστίες» «σοου μαγείας» «σκυλομουρι Προφήτη» δεν πρόκειται να ασχοληθώ ούτε να πέσω στο επίπεδο του παναγιωτάκη εκτός και αν επιχειρηματολογήσει σοβαρά (κάτι που σαφώς και δεν γνωρίζει να κάνει όπως βλέπω απο το επίπεδο συγγραφής του)

Ο παναγιωτακης δεν αντιλήφθηκε ο φουκαράς ότι πρόκειται για απάτη το μαιλ αυτό και ότι πρόκειται για φακίρηδες και όχι επιβολή τιμωρίας. Τι να πω, περαστικά φίλε μου.

Πάμε όμως να δούμε τι λέει ο Χριστός κατά την Κ.Δ παναγιωτακη για τα παιδιά και την επιβολή τιμωρίας. (που το Ισλάμ ποτέ δεν διδάσκει κανένα είδους τιμωρίας σε παιδιά)

ο Θάνατος στο παιδί που καταταράζεται και δεν τιμά τους γονείς του κατά τον Χριστό:

Επειδή, ο Θεός έχει προστάξει, λέγοντας: «Τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα·» και «εκείνος που κακολογεί τον πατέρα ή τη μητέρα, να θανατώνεται, οπωσδήποτε».

5. Εσείς, όμως, λέτε: Όποιος πει στον πατέρα ή στη μητέρα: Είναι δώρο οτιδήποτε επρόκειτο να ωφεληθείς από μένα, και μπορεί να μη τιμήσει τον πατέρα του ή τη μητέρα του.

6. Και ακυρώσατε την εντολή τού Θεού εξαιτίας τής παράδοσής σας. (Ματθαίος 15:4-6)

Για να δούμε παναγιωτακη αν θα «γαβγίσεις» το ίδιο και για το ιερό σου βιβλίο που καλεί στον θάνατο του παιδιού που κακολογεί τους γονείς του. Περιμένω την “αντρίκια σου Χριστιανική” απάντηση…….»

Και απάντηση δεν πήρα πίσω.

Έπειτα στο ιστολόγιο του δημοσίευσε το εξής κάνοντας μου μια ερώτηση:

«“Νομίζω αξιότιμε κ.Αχμάντ οι φωτογραφία αυτή  απο κάτω να μην είναι ακόμα ένα “magik-show”!Ή μήπως είναι;Ή αν έχετε την ευγενή καλοσύνη να μας  ερμηνεύσετε την ποιό κάτω φώτογραφία,χωρίς εμείς να την διαστρεβλώσουμε!Περιμένουμε μίαν “ακαδημαϊκή”και επιστημονική ανάλυση απο μέρους σας μιά και είστε ακαδημαϊκός!!!” (Παναής)»

Δεν τον παρεξηγούμε. Ο άνθρωπος όπως είπαμε δεν έχει ιδέα περί Ισλάμ. Εδώ δεν έχει ιδέα περί Χριστιανισμού θα ξέρει για Ισλάμ; Παίρνει τώρα άλλες διαφορετικές φωτογραφίες, συγκεκριμένα από Σιιτες, και προσπαθεί να τις συνδέσει με το mail απάτης. Καμία σχέση δηλαδή το ένα γεγονός με το άλλο.

Του απαντάμε όμως και του λέμε για να ξέρει ότι οι φωτογραφίες που έβαλε στο Ιστολόγιο είναι από Σιιτικες πρακτικές και τελετουργίες. Οι Σιιτες δεν αντιπροσωπεύουν το αυθεντικό και «ορθόδοξο» Ισλάμ. Για την ακρίβεια δεν θεωρούνται καν αιρετικοί. Ακόμα ποιο χειρότερα. Σε αυτό του είδους πρακτικές έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν και τις έχουμε αναιρέσει από τα αυθεντικά Ισλαμικά κείμενα. Δείτε εδώ.

Είναι στη φύση αυτών των ατόμων να διαστρεβλώνουν το Ισλάμ με πρακτικές που ποτέ το Ισλάμ δεν είχε εισάγει. Δείτε ένα άλλο παράδειγμα ενός εθνικιστή εδω που ασκεί κριτική στο Ισλάμ με βάση ορισμένων σιιτικων πηγών νομίζοντας ότι κάνει αναφορά σε αυθεντικές Ισλαμικές πηγές!

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα άγνοιας και μόνο. Και το να μην γνωρίζεις είναι απόλυτα φυσιολογικό. Το κατακριτέο της υπόθεσης είναι να ασκείς κριτική σε κάτι το όποιο ΔΕΝ γνωρίζεις.

 
Categories: ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: