Ενας φωτεινος οδηγος ζωης για τον καθε Μουσουλμανο/α

Ο μεγάλος λόγιος(Alim) Ibn ‘Uthaymeen είπε:

«Ο πιστός πρέπει πρώτα να αποβάλει από μέσα του και γενικά από την ζωή του οποιαδήποτε μορφή Shirk (πολυθεϊσμού, ειδωλολατρίας, παγανισμού)

Να λατρεύει τον ΑΛΛΑΧ, τον Δημιουργό του, με ειλικρίνεια και όχι με σκοπό να κάνει επίδειξη στους άλλους.

Ο πιστός οφείλει να είναι ειλικρινείς με σχέση τον Προφήτη Μουχάμαντ(ειρήνη και ευλογία σε αυτόν). Σημαίνει να μην καινοτομεί στο Ισλάμ σε θέματα θεολογίας, δόγματος, νομολογίας, πράξεων, ομιλίας. Είτε σε μεγάλη κλίμακα είτε σε μικρή. Με άλλα λόγια να αποφεύγει κάθε μορφή αίρεσης.  

Η ειλικρίνεια αυτή δεν επιτυγχάνεται παρα μόνο όταν κάποιος ακολουθεί το αυθεντικό Ισλάμ του Κορανίου, την Σούννα του Προφήτη, και των μετέπειτα τριών γενεών που ακολούθησαν (AhluSunnah Wal Jamaa). Ο πιστός αποδέχεται ότι έχει αποκαλύψει ο Δημιουργός, και πιστεύει στις ιδιότητες και τις περιγραφές που έχει δώσει ο ίδιος στον Εαυτό Του και βρίσκονται στο βιβλίο Του και στις διδασκαλίες του τελευταίου του Προφήτη, του Μουχάμαντ (ειρήνη και ευλογία σε αυτόν)»

Πηγή: Liqa al Bab al Maftuh(51A)

Αυτή η υπέροχη Naseeha(συμβουλή) του μεγάλου λόγιου μπορεί ο κάθε ένας να την μελετήσει εις βάθος. Παρακάτω θα βρείτε μια μικρή λίστα από άρθρα και βίντεο που η θεματολογία τους έχουν να κάνουν με τις παραπάνω «χρυσές» δηλώσεις:



Categories: «ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ», ΙΣΛΑΜ

Tags: , , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading