Τα ονειρα στο Ισλαμ

Άχμαντ Ελντίν

 بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Τα όνειρα στο Ισλάμ χωρίζονται σε 3 κατηγορίες:

1) Τα όνειρα από τον ΑΛΛΑΧ

2) Οι προσπάθειες του Σατανά να μας φοβίσει

3) Όνειρα που είναι προϊόν του υποσυνείδητου μας

Η απόδειξη για αυτήν την κατηγοριοποίηση των ονείρων βρίσκεται στο αυθεντικό χαντίθ του Προφήτη (ειρήνη και ευλογία σε αυτόν) που βρίσκεται στο Σαχίχ Μούσλιμ νούμερο 5621 που λέει: «Όταν η ώρα (Ημέρα της ανάστασης) πλησιάσει, τα όνειρα του πιστού/ης δύσκολα θα βγαίνουν λανθασμένα»

Στο τέλος του ίδιου χαντίθ ο Προφήτης (ειρήνη και ευλογία σε αυτόν) χωρίζει σε 3 κατηγορίες τα όνειρα. Λέει: «και τα όνειρα είναι (χωρισμένα) σε τρεις τύπους: Στο καλό όνειρο που είναι χαρμόσυνα νέα από τον Αλλάχ. Το κακό όνειρο που προκαλεί αγωνία (θλίψη, απελπισία, δυστυχία) και είναι από τον Σατανά και το όνειρο που παρουσιάζει την σκέψη του ανθρώπου. Εάν κάποιος δει ένα όνειρο που δεν του αρέσει, ας σηκωθεί και να προσευχηθεί και μην ενημερώσει τους γύρω του για το όνειρο αυτό».

Ο Προφήτης Μουχάμαντ (ειρήνη και ευλογία σε αυτόν) μας δίδαξε την διάφορα μεταξύ ενός καλού ονείρου και ενός κακού όταν είπε «εάν κανείς από εσάς δει ένα όνειρο που τον ευχαριστεί, τότε είναι από τον Αλλάχ, ας δοξάζει τον Αλλάχ γιαυτο και να ενημερώσει τους συνανθρώπους του. Εάν όμως δει κάτι άλλο, κάτι που αντιπαθεί, τότε είναι από τον Σατανά, γιαυτο ας ζητήσει καταφύγιο στον Αλλάχ από το κακό και να μην το αναφέρει σε κανέναν, και δεν θα τον πειράξει.» (Μπουχάρι, νο.7045)

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمدCategories: ΙΣΛΑΜ

Tags: , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: