Μην απελπιζεσαι

Άχμαντ Ελντίν

 بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Ο Μουσουλμάνος δεν χάνει την ελπίδα του στον Δημιουργό του ούτε απελπίζεται. Είναι Αυτός που ακούει την επίκληση μας όταν τον επικαλούμαστε.

Εάν ο Παντοδύναμος προνοεί για τους μη πιστούς, τους αχάριστους, και αυτούς που δεν αποδέχονται την Μοναδικότητα Του, δεν θα προνοήσει, θα συντηρήσει, και θα προστατέψει εσένα που τον καλείς με ταπεινότητα, υπακοή, και με αναγνώριση της Μοναδικότητας Του;

Πάντα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και να έχουμε καλές σκέψεις για τον Ύψιστο. Αυτός και μόνο αυτός είναι που δέχεται την ικεσία και την επίκληση μας. Να καταλάβουμε επίσης ότι το πρόβλημα είναι από μεριά μας, όχι ότι καθυστέρει η αποδοχή της επίκλησης, απλά εμείς αδυνατούμε να κατανοήσουμε την σοφία Του. Αυτή η «καθυστέρηση» είναι ευσπλαχνία αλλά εμείς δεν το αντιλαμβανόμαστε.

Από μεριά μας πρέπει να τον εμπιστευτούμε και να προσευχηθούμε με ειλικρίνεια σε Αυτόν. Και όταν λέμε προσευχή δεν εννοούμε πέφτω στα γόνατα όποτε το θυμάμαι και έτσι όπως θέλω. Με την προσευχή εννοούμε τον τρόπο λατρείας που μας δίδαξε ο τελευταίος Προφήτης Του (ειρήνη και ευλογία σε αυτόν). Γιατί η λατρεία και η προσευχή πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις εντολές του Δημιουργού, που αποκαλύφθηκαν και επεξηγήθηκαν στον Προφήτη, και όχι σύμφωνα με την άποψη και τα θέλω μας.

Η αισιοδοξία είναι ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να έχουμε σαν Μουσουλμάνοι. Αισιοδοξία οτι ο ΑΛΛΑΧ θα δεχτεί τις προσευχές μας και θα απαντήσει στις ανάγκες μας. Να φροντίζουμε ταυτόχρονα να είμαστε μακριά από την αμαρτία, το λάθος, ότι προκαλεί την οργή του Υψίστου, και ότι εμποδίζει την επίκληση για να γίνει αποδεκτή.
Ο ΑΛΛΑΧ λέει:

«Κι αν οι λάτρεις Μου σε ρωτούν για Μένα, Εγώ πάντα βρίσκομαι κοντά τους. Ακούω την προσευχή που Μου απευθύνουν στις παρακλήσεις τους. Αλλα ας υπακούσουν με προθυμία τη κλήση Μου, κι ας πιστεύουν σε Μένα, ώστε να βαδίσουν στο σωστό δρόμο» (Κοράνι 2:186)



Categories: «ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ», Μουσουλμάνοι

Tags: , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading