Ερωτηση: Τι χρειαζεται για να γινω Μουσουλμανος;

Ερώτηση:

Γεια σας. Τι πρέπει να κάνω για να γίνω Μουσουλμάνος, χρειάζεται χαρτιά;

Απάντηση:

Για να ασπαστεί κάποιος το Ισλάμ τότε οφείλει να γνωρίζει πρώτα τι σημαίνει να είναι Μουσουλμάνος (http://islamforgreeks.org/2013/04/06/why-muslim/). Να έχει καταλάβει και να έχει αποδεχτεί στην καρδιά του, αρχικώς, την ομολογία πίστεως (http://islamforgreeks.org/2013/04/29/shahadah/). Εάν αυτά έχουν γίνει κατανοητά και αποδεκτά τότε μπορεί να πει με συνείδηση και πίστη το εξής:

  •  Ασχάντου α Λά Ιλάχα Ιλα Αλλά, Ουα Ασχάντου αν-να Μουχάμαντ Ρασούλ Αλλάχ

Και αν προέρχεσαι από ένα ιουδαιοχριστιανικο πιστεύω τότε καλό είναι (όχι υποχρεωτικό) να προσθέσεις στην ομολογία:

  • Ασχάντου α Λά Ιλάχα Ιλα Αλλά, Ουα Ασχάντου αν-να Μουχάμαντ Ρασούλ Αλλάχ. Ουα Ασχάντου αν Ισα Καλιμάτουλλαχ ουα Ρούχ Μίνχου

Που σημαίνει: «Διακηρύττω/ομολογώ ότι δεν υπάρχει κανένας άξιος λατρείας εκτός από τον Αλλάχ και διακηρύττω/ομολογώ ότι ο Μουχάμαντ είναι ο Απόστολος Του».

Και η δεύτερη: «Διακηρύττω/ομολογώ ότι δεν υπάρχει κανένας άξιος λατρείας εκτός από τον Αλλάχ και διακηρύττω/ομολογώ ότι ο Μουχάμαντ είναι ο Απόστολος Του. Και Διακηρύττω/ομολογώ ότι ο Ιησούς είναι ο λόγος του Αλλάχ (με τον οποίο δημιουργήθηκε από τον Αλλάχ) και ένα πνεύμα από Αυτόν (δημιούργημα του Αλλάχ)

Έτσι θα είσαι Μουσουλμάνος αφού ξεστομίσεις με πίστη αυτά τα λόγια. Δεν έχεις καμία ανάγκη από επικύρωση και από χαρτιά ούτε αποτελεί κανόνας να έχεις χαρτί που να δηλώνει ότι είσαι Μουσουλμάνος.

Είθε ο Ύψιστος να σε προστατέψει και να σε γεμίσει με πίστη, δύναμη και κουράγιο.

Άχμαντ ΕλντίνCategories: «ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ», ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ/ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Tags: , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: