Ο Ισλαμικός ερχομός του Ιησού: απάντηση στον Νίκο Χειλαδάκη

Άχμαντ Ελντίν

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

 

Όπως έχουμε καταγράψει αρκετές φορές στο παρελθόν, ο Χειλαδάκης είναι γνωστός στον τομέα της διαστρέβλωσης και της παραπληροφόρησης. Εδικά σε θέματα που αφορούν την Ισλαμική θεολογία και ιστορία. (μερικά παραδείγματα, εδώ και εδώ)

Αυτήν την φορά καταπιάνεται με τον δεύτερο ερχομό του Ιησού عليه السلام και πως αυτός παρουσιάζεται στο Ισλάμ. Σύμφωνα πάντα με τον Χειλαδάκη, ο τρόπος που παρουσιάζεται η δεύτερη έλευση του Ιησού, στα Ισλαμικά κείμενα, δείχνει «τις μεγάλες αντιφάσεις του Κορανίου στο ζήτημα των προφητών», την «επίδραση που είχε ο Μουχάμαντ  صلى الله عليه و سلم από διάφορες χριστιανικές πηγές» και επίσης ότι «το Κοράνι μειώνει το μήνυμα του Μουχάμαντ  صلى الله عليه و سلم με σύγκριση του Ιησού». Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο του εδώ.

Υπάρχει ένα αυθεντικό χαντίθ (από τα πολλά) όμως που καταστρέφει τα λεγόμενα του Χειλαδάκη. Ο Προφήτης είπε:

Δεν υπάρχει κανένας προφήτης ανάμεσα σε εμένα και σε αυτόν, δηλαδή τον Ιησού. Θα κατέβει (ο Ιησούς) κάτω στη γη. Όταν τον δείτε θα τον αναγνωρίσετε. Είναι μεσαίου αναστήματος, κοκκινωπός, φορώντας δυο ελαφρά κίτρινα ενδύματα. Θα φαίνεται σαν να στάζουν σταγόνες από το κεφάλι του αν και δεν θα είναι βρεγμένος. Θα αγωνιστεί υπέρ του Ισλάμ. Θα σπάσει τον σταυρό, θα σκοτώσει το χοίρο και θα καταργήσει την Τζίζια. Στον ερχομό του Ιησού, ο Αλλάχ θα κάνει να χαθούν όλες οι θρησκείες, εκτός από το Ισλάμ. Θα καταστραφεί ο αντίχριστος και ο Ιησούς θα ζήσει για 40 έτη. Έπειτα θα πεθάνει και οι Μουσουλμάνοι θα προσευχηθούν (προσευχή της κηδείας) γιαυτόν. {Άμπου Νταούντ, 4324 – Ίμπν Χιμπαάν 6814, 6821}

Η προφητική ρήση αυτή είναι υπέρ αρκετή ως απάντηση προς τον Χειλαδάκη. Ο Ιησούς عليه السلام ξεκάθαρα παρουσιάζεται, στην Ισλαμική παράδοση, ως Μουσουλμάνος (με την έννοια της λέξης – υποταγμένος στο θέλημα του Θεού). Ο Ιησούς ποτέ δεν δίδαξε και ποτέ δεν ανέφερε την λέξη «Χριστιανισμός». Δίδαξε να λατρεύουμε και να υπακούμε τον Έναν και Μοναδικό Θεό τον Ύψιστο. Δίδαξε την αφοσίωση που οφείλουμε να έχουμε σαν άνθρωποι στον Δημιουργό μας. Αυτό ακριβώς σημαίνει η λέξη «Ισλάμ»=υποταγή. Μια λέξη που δεν συνδέεται με κανένα όνομα προφήτη, ανθρώπου η ιδεολογίας. Μια λέξη που τονίζει τόσο γλωσσολογικά όσο και θεολογικά το αυθεντικό, ορθόδοξο μήνυμα και διδασκαλία όχι μόνο του Ιησού αλλά και όλων των προφητών και απεσταλμένων του Θεού (ειρήνη και ευλογία σε όλους). Συνεπώς ο Ιησούς και όλοι οι Προφήτες ήταν Μουσουλμάνοι με την έννοια της λέξης, και όχι με την έννοια της «ταμπέλας» και δίδαξαν το Ισλάμ=υποταγή του ανθρώπου στον Δημιουργό του.

Από την προφητική ρήση μαθαίνουμε επίσης ότι ο Ιησούς θα αγωνιστεί υπέρ του Ισλάμ και ο Ύψιστος, στον ερχομό του, θα κάνει έτσι ώστε να επικρατήσει το Ισλάμ και να αφανιστούν τα υπόλοιπα θρησκεύματα. Συνεπώς, είναι εύκολο να καταλάβει ο καθένας ότι όχι απλά δεν υπάρχει αντίφαση, όχι απλά δεν μειώνεται το μήνυμα του Κορανίου και του Προφήτη, αλλά ότι ο Ιησούς θα διαταχθεί από τον Ύψιστο να κηρύξει και να υπερασπιστεί το Ισλάμ, όχι να διδάξει άλλο θρήσκευμα η θεολογία. Επιπλέον, το σύμβολο του Χριστιανισμού, ο σταυρός, θα ακυρωθεί ως μια κίνηση απόρριψης του Χριστιανισμού.

Ο Ιησούς Χριστός عليه السلام θα έρθει ως Προφήτης για να ολοκληρώσει ένα συγκεκριμένο έργο που του έχει ανατεθεί, όχι να διδάξει ως Απόστολος μεταφέροντας καινούρια μηνύματα. Η έλευση του λοιπόν δεν έρχεται σε σύγκρουση με το γεγονός ότι ο Μουχάμαντ  صلى الله عليه و سلم είναι η σφραγίδα των Προφητών. Η αντίφαση μπορεί να υπήρχε μόνο όταν ο Ιησούς ερχόταν ως νέος αγγελιοφόρος καινούριας αποκάλυψης από τον Ύψιστο προς την ανθρωπότητα. Από την στιγμή όμως που το μήνυμα του είναι η υπεράσπιση του Ισλάμ και η τήρηση της μεθοδολογίας του Μουχάμαντ  صلى الله عليه و سلم, τότε, δεν μπορούμε να μιλάμε για «άλλον» προφήτη.

Ο Ύψιστος λέει:

«Και δεν υπάρχει κανείς απ’ τους οπαδούς των Γραφών (Ιουδαίοι Χριστιανοί) που δεν θα πιστέψουν στον Ιησού (σύμφωνα με την Ισλαμική Χριστολογία), και την Ημέρα δε της κρίσης θα είναι μάρτυρας εναντίον τους» {Κοράνι 4:159}

Εξήγηση: Είτε κατά την διάρκεια του θανάτου θα δουν την αλήθεια, για το ποιος πραγματικά ήταν ο Ιησούς (Προφήτης – Απόστολος και όχι Θεός), είτε στον δεύτερο ερχομό του. Επίσης, ο Ιησούς θα σταθεί ως μάρτυρας εναντίον των Χριστιανών και των Ιουδαίων και θα αναιρέσει οτιδήποτε που δεν συμφωνεί με το Κοράνι {Ταφσίρ ας Σαάντι, τόμος 1, σελ.457}

Ο Χειλαδάκης μας είπε ότι το Κοράνι λέει: «ότι στην δευτέρα παρουσία θα εμφανιστεί ο Ιησούς Χριστός, που θα κατέβει από τον ουρανό  και θα κηρύξει την αληθινή θρησκεία στην ανθρωπότητα». Αυτό δεν καταγράφεται πουθενά στο Κοράνι. Αυτό που διαβάζουμε είναι: «Κι αυτός (ο Ιησούς) θα είναι ένα βέβαιο Σημάδι ότι (πλησιάζει) η Ώρα» {Κοράνι 43:61}. Αυτό το αναφέρουμε μόνο για να δείξουμε την άνεση που έχει ο Χειλαδάκης να διαστρεβλώνει τα πιστεύω και τα ιερά κείμενα των άλλων. Όλο το άρθρο του είναι μια παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση. Είναι πολύ εύκολο να γίνει αντιληπτό από τον καθένα. Το κείμενο του δεν περιέχει καμία απολύτως πηγή και περιορίζεται αποκλειστικά στα δικά του ανυπόστατα συμπεράσματα.

Τέλος, για το αν ο Προφήτης είχε δεχτεί επίδραση από Χριστιανικές πηγές αυτό μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمدCategories: ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Tags: , , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: