Προς Πειραιώς Σεραφείμ…

Προς Πειραιώς Σεραφείμ,

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Έλαβα το κείμενο το οποίο μου έστειλες στις 11 Μαΐου 2015 και διαπιστώνω, για άλλη μια φορά, ότι συκοφαντείς το Ισλαμικό πιστεύω με αστήριχτες κριτικές οι οποίες μάλιστα έχουν απαντηθεί. Είναι απαντήσεις που ποτέ δεν ενδιαφέρθηκες να διαβάσεις όπως επίσης αρνήθηκες (σε μεταξύ μας συζήτηση μέσω email) έναν δημόσιο διάλογο μεταξύ Ισλάμ και Χριστιανισμού. Προτού όμως αναφερθώ στον διάλογο, που συστηματικά αποφεύγεις, να σου (ξανά) θυμίσω ορισμένες παλαιότερες καταχωρίσεις στις οποίες αντιμετωπίζονται τα αστήριχτα λεγόμενα σου: 

 1. Ισλάμ και Χριστιανισμός: Απάντηση στην συγκριτική μελέτη του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ 
 2. Είναι το Κοράνι ο λόγος του Σατανά; 
 3. Η Ισλαμική Χριστολογία 
 4. Ο μύθος της Ισλαμοποίησης της Ευρώπης  
 5. Το αντι-Μουσουλμανικό δίκτυο
 6. Η λεγόμενη «Ισλαμιστική» τρομοκρατία: προέλευση, σύγχρονες μορφές και αντιμετώπιση 
 7. Το Τζιχάντ στο Ορθόδοξο Ισλάμ και το ψευτο Τζιχάντ των τρομοκρατών και εξτρεμιστών 
 8. Προτρέπει το Κοράνι στη βία και στον πόλεμο;  
 9. Δανείστηκε το Ισλάμ απο Ιουδαϊκες και Χριστιανικές διδασκαλίες; 
 10. Η Θεολογική ασυνέπεια των Χριστιανών πολέμιων του Ισλάμ 
 11. Ο άνθρωπος στο Ισλάμ και τον Χριστιανισμό 
 12. Οι Μουσουλμάνοι είναι ευλογημένοι σύμφωνα με την Βίβλο 
 13. Η συκοφαντία της παιδεραστίας στο Ισλάμ 
 14. Το πρόβλημα με το Τζαμί της Αθήνας (από την σκοπιά του Ισλάμ) 

Μερικές παρατηρήσεις:

 • Σαν Έλληνας Μουσουλμάνος έχω κάθε δικαίωμα να μιλώ, να προσκαλώ και να διαδίδω το πιστεύω μου. Αυτό δεν λέγεται προσηλυτισμός, λέγεται ιεραποστολή. Προσηλυτισμός είναι αυτό που κάνετε εσείς σε Αφρική και Ασία στους Μουσουλμάνους. Υποτίθεται ότι είσαι νομικός, μάθε (επιτέλους) τις διαφορές.
 • Γιατί φοβάσαι να κατονομάσεις την ιστοσελίδα μου και το όνομα μου στο ποίμνιο σου; Μήπως έχεις άγχος ότι θα ερευνήσουν διαδικτυακά και ανακαλύψουν το Islam For Greeks;
 • Η ιστοσελίδα μας και το Τζαμί μας ουδέποτε έχει αποστείλει ιεραποστολικό έντυπο.
 • Ο Ιησούς στην Ισλαμική θεολογία δεν είναι κριτής στην μέλλουσα κρίση, μόνο ο Θεός. Συνεπώς τα έντυπα αυτά δεν προέρχονται από Μουσουλμάνους.

Τέλος, περί διαλόγου. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι άλλο είναι ο οικουμενιστικός διάλογος που σαφώς πρόκειται για πλάνη, και άλλο είναι ο διάλογος τύπου μαρτυρίας/αναμέτρησης (ντιμπέητ). Εγώ σε κάλεσα, 3 φόρες, σε ντιμπέητ και αρνήθηκες. Η συζήτηση μας υπάρχει αποθηκευμένη με την ξεκάθαρη άρνηση σου. Μην κάνεις λοιπόν πως δεν καταλαβαίνεις.

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد

Άχμαντ Ελντίν

Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας

Τζαμί «Σάλαφ ους Σάλιχ» (πρώην «αρ Ραχμάν»)

IslamForGreeks.org

AhmadEldin.org


Ενημέρωση 27-6-2015

Προς Πειραιώς Σεραφείμ (Xρήστο Μεντζελόπουλο)

Έστειλες μια επιστολή στην οποία προσπαθείς, χωρίς καμία επιτυχία, να απαντήσεις στα άρθρα τα οποία σου απέστειλα ως αναίρεση στα όσα λες κατά καιρούς κατά του Ισλάμ, του Κορανίου και του Προφήτη μας. Το δεκασέλιδο, σου είναι σκέτη απογοήτευση και εξηγούμαι. 

1) Καταρχήν να διευκρινιστεί ότι κανείς δεν προσπαθεί να πείσει εσένα και τα πρόβατα που σε ακολουθούν για την εγκυρότητα του Ισλάμ. Εσύ είσαι αυτός που επιτίθεσαι συνεχώς προς το πιστεύω μας λασπολογώντας το. Συνεπώς, είναι πολύ λογικό να λάβεις απαντήσεις. Επίσης, εσύ ήσουν που συνεχώς διαλαλούσες με καμάρι στα ΜΜΕ ότι κανείς Μουσουλμάνους δεν απαντά και δεν αναιρεί τα λεγόμενα σου. Τώρα όμως που παρουσιάστηκε ένας Μουσουλμάνος και σε αντιμετωπίζει, ξαφνικά, νιώθεις θύμα. Κανείς λοιπόν δεν ασχολείται μαζί σου, εσύ ασχολείσαι με την πίστη μας και όσο ασχολείσαι θα ασχολούμαι με το να αναιρώ τα ψευτιές σου και τις συκοφαντίες σου.

2) Ως προς την επιστολή: Ξέρεις πολύ καλά, καλύτερα από εμένα, ότι δεν απάντησες σε τίποτα απολύτως από αυτά που σου έστειλα. Το μόνο που κάνεις είναι αόριστες και επιφανειακές αναφορές, παραθέτεις εκτός συμφραζομένων, κόβεις και ράβεις τα λεγόμενα μου, και τέλος όλο αυτό δένεται με το προσωπικό σου, χωρίς τεκμηρίωση, εξτρεμιστικό συμπέρασμα. Αφιέρωσες 10 σελίδες για να πεις τόσα πολλά και ταυτόχρονα, από ουσία, δε λες τίποτα απολύτως. Ούτε σε ένα σημείο στο κείμενο σου δεν παραθέτεις αυτούσια τα λεγόμενα μου. Στα άρθρα τα οποία υποτίθεται ότι διάβασες θα παρατήρησες ότι παραπέμπω τον αναγνώστη στα κείμενα του επικριτή βάζοντας αυτούσια τα λεγόμενα τους και έπειτα περνούσα στην αναίρεση τους. Εσύ όμως παραφράζεις (πιο σωστά διαστρεβλώνεις) τις θέσεις των άρθρων μου και έπειτα περνάς, δήθεν, να τις αντικρούσεις. Ελπίζω να καταλαβαίνεις αυτό το προβληματικό κομμάτι που κυριεύει ολόκληρη την επιστολή σου.

3) Επιμένεις να εκφράζεις την προσωπική σου άποψη για το τι νομίζεις εσύ για το Ισλάμ, χωρίς καμία απολύτως απόδειξη, χωρίς καμία παραπομπή σε συγκεκριμένες έγκυρες πηγές (για την ακρίβεια δεν παραθέτεις ούτε μια πηγή), χωρίς καμία επιχειρηματολογία και κυρίως χωρίς καμία σοβαρότητα.

4) Επιπλέον, η όλη σου τοποθέτηση είναι μια επίκληση στο συναίσθημα (λογικό σφάλμα), τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο. Επαναλαμβάνεσαι συνεχώς μιας και το 90% των λεγομένων σου είναι μια αναμασημένη καραμέλα την οποία πιπιλάς συνεχώς κάθε φορά που αναφέρεσαι στο Ισλάμ, το Κοράνι και τον Προφήτη του Υψίστου. Συγκεκριμένα, η δεκασέλιδη επιστολή είναι μια αντιγραφή (με ανάλογο «λίφτινγκ») από μια παλαιότερη συγκριτική σου μεταξύ Ισλάμ και Χριστιανισμού. Η κριτική αυτή έχει απαντηθεί λεπτομερειακά εδώ. Άρα δεν χρειάζεται να απαντήσω, λέξη προς λέξη, στις επαναλήψεις σου μιας και ήδη το έχω κάνει.

5) Λες ότι διάβασες με προσοχή τις απαντήσεις μου όμως αυτό δεν σε εμπόδισε από το να ξεστομίσεις ανακρίβειες και ψέματα. Βάζεις λόγια στο στόμα μου και επινοείς λεγόμενα που δεν καταγράφονται πουθενά στα άρθρα τα οποία σου έστειλα. Λογικά αυτός θα ήταν και ο λόγος που δεν τόλμησες να παραθέσεις ούτε μια φορά αυτούσια τα λεγόμενα μου ενώ προτίμησες να τα διαστρεβλώσεις.

Συμπέρασμα:

Όλα αυτά αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι δεν έχεις να πεις κάτι συγκεκριμένο για το Ισλάμ, με πηγές, στοιχεία και επιχειρήματα. Ότι κριτική, λάσπη και συκοφαντία αναφέρεις είναι καθαρά προϊόν προσωπικής άποψης που απορρέει από την άγνοια και τα στερεότυπα σου.

Σε συμβουλεύω να ξαναδιαβάσεις τα άρθρα τα οποία σου απέστειλα, με προσοχή αυτήν την φορά. Και σε περίπτωση που πραγματικά θέλεις να απαντήσεις, όχι να κάνεις κήρυγμα για το τι πιστεύεις εσύ, τότε να παραθέσεις συγκεκριμένα τα λεγόμενα μου με την τοποθέτηση σου. Το να παραθέτεις παραφρασμένες τις θέσεις μου, όχι μόνο δεν σε ωφέλει, αλλά σε εκθέτει ακόμα και στους δικούς σου. Τέτοια γκάφα ομολογώ δεν περίμενα από μεριά σου. Μάθε να επιχειρηματολογείς και να τεκμηριώνεις. Δεν βρίσκεσαι στην Εκκλησία ούτε απευθύνεσαι στο ποίμνιο σου που καταπίνει αμάσητη την κάθε σου δήλωση.

Όπως καταλαβαίνεις πρέπει να προσπαθήσεις πολύ περισσότερο για να μας πείσεις ότι το Ισλάμ είναι δήθεν κακό και ψεύτικο. Εξάλλου εσύ το ξεκίνησες όλο αυτό. Στα πρόβατα σου μπορεί να περνά η προπαγάνδα σου, όχι όμως και στον σκεπτόμενο άνθρωπο.

Περιμένω λοιπόν να απαντήσεις πραγματικά, συγκεκριμένα και με σοβαρότητα σε αυτά που σου έστειλα και σε αυτά που σου ασκώ κριτική, χωρίς υπεκφυγές, θεατρινισμούς, λογικά σφάλματα, αμπελοφιλοσοφίες και αοριστολογίες.

Άχμαντ Ελντίν
Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας
Τζαμί “Σαλαφ ους Σάλιχ” (πρώην “αρ Ραχμάν”)
IslamForGreeks.org
AhmadEldin.orgCategories: ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Μουσουλμάνοι

Tags: , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: