Ελληνίδες που ασπάστηκαν το Ισλάμ: Η ιστορία της Αναστασίας

Ακολουθεί η ιστορία της Αναστασίας για το πως ασπάστηκε το Ισλάμ

Είμαι η Αναστασία 29 χρονών και κατάγομαι απο τα Γιαννιτσά. Είναι έξι μήνες που η θρησκεία μου ειναι το Ισλάμ και θα ήθελα να σας πω την ιστορία μου. Η οικογένειά μου καθώς και ο πρώην σύζυγος μου ειναι Χριστιανοί. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια με όχι και τόσο βαθιά πίστη και πάντα είχα κάποιες απορίες για τη θρησκεία μας που ποτέ κανείς δεν μου είχε λύσει.. π.χ γιατί πρέπει να κάνουμε το σταυρό μας, ποιός μας το δίδαξε αυτό…;

Το Ισλάμ μπήκε ξαφνικά στη ζωή μου όταν γνώρισα το δεύτερο σύζυγο μου. Τότε ήμουν Χριστιανή αλλά ήθελα πολύ να μάθω λεπτομέρειες για το Ισλάμ γιατί καθώς περνούσε ο καιρός και γνώριζα τον άνδρα μου έβλεπα τη βαθιά του πίστη, κάτι που εγώ ποτέ δεν είχα.. άρχισα λοιπόν να ρωτάω κάποια πράγματα και ταυτόχρονα να ψάχνω στο ίντερνετ. Έμαθα πολλά, περασαν τρεις μήνες έρευνας αναμεσα στο Ισλάμ και στο Χριστιανισμό, τελικά πήρα την απόφαση να ασπαστώ το Ισλάμ κάτι που δεν άρεσε καθόλου στην οικογένειά μου. Συγγενείς και φίλοι μου γύρισαν την πλάτη…

Όταν πήρα διαζύγιο έμεινα για μικρό χρονικό διάστημα στο πατρικό μου. Εκεί ο ψυχολογικός πόλεμος ήταν μεγάλος. Όσο έμενα εκεί δε μου επέτρεπαν να φορέσω μαντήλα και πριν δυο μήνες έκανα ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Εκεί πήρα την απόφαση να τη βάλω και να την κρατήσω. ‘Οταν ανακοίνωσα την απόφασή μου μέσω τηλεφώνου στην οικογένειά μου, μου είπαν οτι αν το κάνω δε θα με δεχτούν στο σπίτι. Μετά απο μέρες επέστρεψα στην Ελλάδα όπου ήρθαν να με πάρουν απο το αεροδρόμιο. Ήταν 20:00 το βράδυ. Όταν με είδαν με τη μαντήλα μου είπαν να τη βγάλω για να πάμε σπίτι. Εγώ τους είπα αν έρθω σπίτι θα έρθω έτσι, με αποτέλεσμα να φύγουν και να με αφήσουν εκεί. Έμεινα όλο το βράδυ εκεί χωρίς φαΐ και νερό. Ευχαριστώ πολύ το Islam for Greeks και τον Άχμαντ Ελντίν γιατί ήταν ο μόνος άνθρωπος που μπορούσα να πάρω τηλέφωνο εκείνο το βράδυ. Το επόμενο πρωί πήρα τηλέφωνο έναν οικογενειακό φίλο οδηγό ταξί από τα Γιαννιτσά και τον παρακάλεσα να έρθει στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης για να με παραλάβει. Μετά απο πολύ μεγάλη ταλαιπωρία ψυχική και σωματική έφτασα στα Γιαννιτσά όπου έμεινα σε κάποιο ξενοδοχείο. Εκεί φυσικά η ταλαιπωρία μου δεν έλαβε τέλος γιατί όσο εγώ περίμενα να τελειώσω κάποιες δουλειές μου, οι γονείς μου μου έκαναν ψυχολογικό πόλεμο. Όταν έμαθαν πού μένω ήρθαν να με δουν και με απειλούσαν. Εγώ με όποιον τρόπο μπορούσα τους έδιωχνα και προσπαθούσα να κάνω τεράστια υπομονή μέχρι να φύγω ξανά. Όταν τελείωσα τις δουλειές μου, έφυγα για το εξωτερικό όπου μένω πλέον μόνιμα μαζί με το δεύτερο σύζυγό μου. Δεν είπα τίποτα σε κανέναν.

Μετά από πολλές μέρες η μητέρα μου με έψαχνε μέσω facebook όπου μίλησα μαζί της. Η απουσία μου τη μαλάκωσε αρκετά. Δέχεται πλέον το Ισλάμ σαν πίστη μου και τη μαντήλα σαν ένδυμά μου. Ο πατέρας μου ακόμη και σήμερα δε θέλει να με δει το ίδιο και τα αδέρφια μου, εύχομαι με τον καιρό να αλλάξουν και αυτοί.

Τέλος ευχαριστώ για ακόμη μια φορά το Islam For Greeks που ήταν και είναι δίπλα μου σε οτι χρειαστώ, εύχομαι ο Θεός να σας έχει καλά και να συνεχίσετε το έργο σας για πολλά χρόνια ακόμη.

Αναστασία 

Για περισσότερες ιστορίες Ελλήνων/ιδων που ασπάστηκαν το Ισλάμ μπορείτε να βρείτε εδώCategories: ΔΙΑΦΟΡΑ

Tags: , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: