Οι βασικές αρχές του Ισλαμικού καλέσματος – أصول الدعوة السلفية

Άχμαντ Μ.Ελντίν 

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

1) Πρώτη βασική αρχή: Δίνοντας μεγάλη σημασία και προσοχή στο κομμάτι της απόκτησης ορθόδοξης (Ισλαμικής) γνώσης και στην ορθόδοξη κατανόηση της θρησκείας.

2) Δεύτερη βασική αρχή: Κάνοντας μεγάλη προσπάθεια στο κομμάτι της εφαρμογής του Ισλάμ με πράξεις (Η γνώση πρέπει να εξωτερικευτεί με πράξεις)

3) Τρίτη βασική αρχή: Το να προσκαλείς τους άλλους στον Αλλάχ, έχοντας θεμελιωμένη γνώση γιαυτο που προσκαλείς.

4) Τέταρτη βασική αρχή: Δίνοντας έμφαση στο δόγμα (Ακίντα) των Σάλαφ (Μουσουλμάνων προκατόχων – Πρωτορθόδοξων Μουσουλμάνων) όσον αφορά τη μελέτη, την εφαρμογή (πράξεις) και τη διδασκαλία.

5) Πέμπτη βασική αρχή: Δίνοντας μεγάλη σημασία στην Προφητική παράδοση (Σούννα), καταβάλλοντας προσπάθειες να ενεργήσουμε σύμφωνα με αυτήν και να προσκαλέσουμε τους άλλους σε αυτήν.

6) Έκτη βασική αρχή: Έχοντας αυστηρή προσκόλληση/σύνδεση με τους Ουλεμά (Μουσουλμάνοι λόγιοι) της Σούννα

7) Εβδόμη βασική αρχή: Απομάκρυνση από κάθε είδους μυστικών «Ισλαμικών» οργανώσεων και κομμάτων

8) Όγδοη βασική αρχή: Είμαστε προσκολλημένοι σε αυτό που αναφέρει το βιβλίο του Αλλάχ το Κοράνι, η Σούννα, όπως επίσης εμμένουμε στην συναίνεση των Σάλαφ (Μουσουλμάνων προκατόχων – Πρωτορθόδοξων Μουσουλμάνων) της Ούμμα σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των ηγετών και των κυβερνητών μας.

9) Ένατη βασική αρχή: Το να εγκαταλείπεις τους αιρετικούς και να προειδοποιείς ενάντια σε αυτούς.

10) Δέκατη βασική αρχή: Αυστηρή προσκόλληση στο βιβλίο του Αλλάχ, το Κοράνι και στην Προφητική παράδοση του Προφήτη μας, την Σούννα και σε όλα τα θέματα που διέπουν την ζωή μας.

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد

Πηγή: «Βασικές αρχές του Ορθόδοξου Ισλαμικού (Σάλαφι) καλέσματος» أصول الدعوة السلفية, σελ. 8-9 , του Αλλάμα Σέηχ Άμπντουσ-Σαλάμ Ιμπν Μπάρτζις


Categories: ΙΣΛΑΜ

Tags: , , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: