Ελληνίδες που ασπάστηκαν το Ισλάμ: Η ιστορία της Βάλιας

Ακολουθεί η ιστορία της Βάλιας  για το πως ασπάστηκε το Ισλάμ

Asalamu Aleykum. Bismilah:

Όταν ήμουν νεογέννητο κοριτσάκι αρρώστησα με πνευμονία και ήμουν στο νοσοκομείο περίπου 40 μέρες…παρόλα αυτά ο Θεός μου χάρισε την ζωή και την υγεία μου.

Η μητέρα μου ακόμα συγκινείται όταν το θυμάται και μου λέει συχνά “Εσένα ο Θεός σ´αγαπάει πολύ”… Αυτό το περιστατικό όταν το έμαθα μεγαλώνοντας, σημάδεψε την ψυχή μου κάνοντάς με να πιστεύω ότι ο Θεός κάτι θέλει από εμένα σε αυτή την ζωή,μία αποστολή που πρέπει να αναλάβω. Φυσικά όπως όλοι οι άνθρωποι έζησα στεναχώριες όμως πάντα είχα την ενθύμηση του Θεού στην καρδιά και στις προσευχές μου και προχωρούσα με αισιοδοξία και χαμόγελο αδιαφορόντας για τα δυσάρεστα.

Αν και ήμουν Χριστιανή τυπικά, ποτέ δεν μου άρεσε ιδιαίτερα να προσκυνάω εικόνες, να πηγαίνω σε εκκλησίες και δεν καταλάβαινα τίποτα απολύτως από την Αγία Γραφή και τα διάφορα άλλα ιερά βιβλία παρόλο που ήταν στα Ελληνικά. Η γραφή, το νόημα και φυσικά ο τρόπος λατρείας στον Θεό μου φαίνονταν πάντα μπερδεμένο, πλούσιο σε φαντασία και γεμάτο αντιφάσεις ενώ αργότερα το Κοράνι άγγιξε την καρδιά μου με την απλότητα και το μεγαλείο που είναι διατυπωμένο.

Παρόλα αυτά, ως Χριστιανή κάθε φορά που ήθελα να προσευχηθώ, απευθυνόμουν στον Θεό μιλώντας από μέσα μου οποιαδήποτε στιγμή χωρίς καμία ιδιαίτερη ιεροτελεστία. Για κάποιο λόγο, ένιωθα ότι Εκείνος μόνο μπορεί να με βοηθήσει. Πάντα έχω πίστη στον Θεό ότι και να μου συμβαίνει.

Μια μέρα λοιπόν αναρωτήθηκα γιατί ο Θεός μου χορηγεί τόσες ευλογίες ενώ κάποιοι άλλοι υποφέρουν. Ζήτησα από τον Θεό να μου δείξει τον σωστό δρόμο να τον λατρέψω γιατί ένιωθα ότι λέγοντας του απλά ένα ευχαριστώ δεν είναι αρκετό. Έτσι άρχισα να ψάχνω λεπτομέρειες λατρείας στον Χριστιανισμό. Θα σας φανεί παράξενο αλλά μέχρι και 30 χρονών περίπου ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ότι ο Θεός των Χριστιανών ειναι ο Ιησούς. Το έμαθα τυχαία από μια φίλη μου που συζητούσαμε για θρησκευτικά θέματα.

Συγκλονίστηκα! Μου ήρθε να βάλω τα κλάματα έχοντας ένα σφίξιμο στην καρδιά. Αφενός με ποια λογική το πιστεύουν αυτό και αφετέρου πώς είναι δυνατόν να μην το ήξερα νωρίτερα;! Αυτό το γεγονός ήταν αρκετό να με πείσει ότι ποτέ δεν ήμουν Χριστιανή.

Άρχισα να μελετάω περισσότερο το Ισλάμ λοιπόν, ώστε να βρω την νέα μου θρησκευτική ταυτότητα που με εκφράζει. Γιατί το Ισλάμ; Γιατί είναι η μόνη θρησκεία που πιστεύει σε ΕΝΑΝ Θεό όπως εγώ. Να γινόμουν άθεη δεν υπήρχε περίπτωση γιατί ο Θεός για μένα είναι ο οδηγός μου, ο προστάτης μου σε όλα. Μελετούσα για το Ισλάμ περίπου 2-3 χρόνια μέχρι να σιγουρευτώ ότι όντως θα κάνω την σωστή επιλογή έπειτα από την “προδοσία” που ένιωσα από το Χριστιανικό δόγμα.

Πέρασα από διάφορα στάδια ένταξης στην νέα θρησκεία όπως οι περισσότερες Ευρωπαίες στην προσπάθειά μου να ακολουθήσω πιστά τις εντολές του Allah. Πειραματίστηκα κάποιες μέρες φορώντας χιτζάμπ, νηστεύοντας, κάνοντας προσευχή κλπ όμως ήταν πολύ δύσκολο γιατί δεν είχα έναν άνθρωπο δίπλα μου με υπομονή να με ενθαρρύνει πραγματικά σύμφωνα με το Κοράνι και την Σούννα.

Πραγματικά ένιωθα ότι θέλω να είμαι μουσουλμάνα αλλά δεν είχα ιδέα τί σημαίνει ισλαμική διδασκαλία και άκουγα τους αμαθείς με σκοπό να με μπερδεύουν και να μην μπορώ να πάρω μια σοβαρή απόφαση. Έτσι έψαξα και έμαθα για το islamforgreeks.org όπου ο Άχμαντ Ελντίν είχε πραγματικά την υπομονή να απαντήσει σε όλες μου τις απορίες δίνοντάς μου χρήσιμες συμβουλές για να είμαι, σύμφωνα πάντα με τις δυνατότητες μου, όσο πιο πιστή μουσουλμάνα μπορούσα.

Τον Ιανουάριο 2019 ανακοίνωσα επίσημα σε όλους την νέα μου θρησκεία. Σοκ για την οικογένεια μου επειδή νομίζουν ότι Ισλάμ =τρομοκράτες και πόσο μάλλον που ο αδελφός του πατέρα μου είναι παπάς! Παρόλα αυτά με αγαπάνε και σέβονται την επιλογή μου επειδή με βλέπουν αποφασισμένη και όσα κάνω ως μουσουλμάνα δεν έχουν καμία σχέση με τα αίσχη των αιρετικών που ακούν στην τηλεόραση.

Είναι αξιοθαύμαστο πώς μια ιστοσελίδα μπορεί να βοηθήσει στο κάλεσμα και στην εκπαίδευση των πιστών που πιστεύουν και θέλουν να λατρεύουν έναν Θεό. Ένα τεράστιο ευχαριστώ για όλα.

Γνώρισα τον σύζυγό μου τελικά μέσα από αυτή την θρησκευτική αναζήτηση, έναν πιστό μουσουλμάνο που είναι πρόθυμος να με στηρίξει και να είναι μαζί μου και σε αυτήν την ζωή και στην μέλλουσα, Θεού θέλοντος.

Συμβουλή: Μην ακούτε και μην αντιγράφετε άλλους ανθρώπους που λένε ότι είναι μουσουλμάνοι γιατί οι περισσότεροι είναι βυθισμένοι στα πάθη και σε καινοτομίες. Να ακούτε τις εντολές από το Κοράνι και να αντιγράφετε μόνο την αυθεντική Σούννα του προφήτη Μωχάμετ,ειρήνη κι ευλογία σε αυτόν. Μόνο έτσι μπορούμε να παραδειγματίζουμε τους άπιστους με λόγια αλλά κυρίως με ΠΡΑΞΕΙΣ οτι είμαστε πιστοί μουσουλμάνοι δηλ υποταγμένοι στις εντολές του Παντοδύναμου Allah. Ειρήνη Υμίν, ο Θεός να σας ευλογήσει και να σας οδηγήσει στον σωστό δρόμο

Για περισσότερες ιστορίες Ελλήνων/ιδων που ασπάστηκαν το Ισλάμ μπορείτε να βρείτε εδώCategories: ΔΙΑΦΟΡΑ

Tags: , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: