Μετάφραση: Άχμαντ Μ.Ελντίν – أحمد بن محيي الدين
الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد
Ο Σέηχ ουλ Ισλάμ, Μουχάμαντ ΝάσιρΕλντίν αλ Αλμπάνι συμβούλεψε τα εξής:
«Η κατάσταση διαφέρει από άτομο σε άτομο. Ένας ξαφνικός θάνατος σχετικά με ένα άτομο το οποίο ήταν έτοιμο να συναντήσει τον Αλλάχ τον Ύψιστο, και είχε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που είχε, όπως την υποχρέωση προς τον Αλλάχ (παράδειγμα) της προσευχής, της νηστείας, η την υποχρέωση των δούλων του Αλλάχ ως προς την Ζακά (υποχρεωτική ετήσια ελεημοσύνη), την σάντακα (εθελοντική χρηματική συνεισφορά) και άλλα παρόμοια. Εάν είχε εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις και δεν είχε κάποιο χρέος, και έπειτα πέθανε ξαφνικά, τότε δεν υπάρχει κάτι για το οποίο να μετανιώσει (να του προκαλέσει θλίψη).
Εάν όμως ήταν ένας δημόσιος αμαρτωλός (διέπραττε αμαρτία δημόσια, δίχως να ντρέπεται) η ένας εγκληματίας, η κάποιος που αμελούσε (τις υποχρεώσεις) και έπειτα πέθανε από θάνατο ξαφνικό, τότε αυτός ο θάνατος είναι θάνατος θλίψης, και αυτό γιατί δεν ετοιμάστηκε για έναν τέτοιου είδους θάνατο.
Γιαυτο το λόγο, ο Μουσουλμάνος είναι υποχρεωμένος πάντα να είναι προετοιμασμένος γιαυτην την ώρα (του θανάτου) που θα τον ξαφνιάσει. Και γιαυτο είπε ο Προφήτης صلى الله عليه وسلم:
مَنْ أَحَبَّ لِقَاءَ اللَّهِ أَحَبَّ اللَّهُ لِقَاءَهُ وَمَنْ كَرِهَ لِقَاءَ اللَّهِ كَرِهَ اللَّهُ لِقَاءَهُ
«Όποιος αγαπά να συναντήσει τον Αλλάχ, ο Αλλάχ αγαπά να τον συναντήσει και όποιος απεχθάνεται να συναντήσει τον Αλλάχ, τότε και ο Αλλάχ απεχθάνεται να τον συναντήσει» {Ίμπν Μάτζα, νο.4405}»
Πηγή: Σιλσίλατ Αλ Χούντα ουά Νούρ, νο.322
Δείτε επίσης:
والحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وآله وصحبه
Categories: Μουσουλμάνοι
Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να σχολιάσετε.