Ερώτηση και προβληματισμοί για μια νεαρή Ελληνίδα που ασπάστηκε το Ισλάμ – الرد على الشبهات

Ερώτηση:

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση κ. Ahmed Eldin, εύχομαι ο θεός να σας προστατεύει. Έχω γίνει μουσουλμάνα και δόξα τον Θεό πιστεύει και όλη η οικογένεια μου. Άρχισα φέτος με το να κάνω την νηστεία που κάνουν οι μουσουλμάνοι,δεν είχα ξανά κάνει ποτέ νηστεία γενικά και ήθελα πολύ να μάθω πως είναι. Και από τότε έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό η ζωή μου και γενικά με έχει αγγίξει πάρα πολύ αυτή η θρησκεία. Στο yt έχω διαγράψει όλα τα κανάλια τα οποία συνήθιζα να παρακολουθώ και βλέπω μόνο άτομα τα οποία μιλάνε για το ισλάμ στα αγγλικά. Ακόμα και τραγούδια ή άλλα εξωσχολικά βιβλία δεν με χαροποιουν πια όπως συνήθιζαν. Πιστεύω πραγματικά ότι είναι η σωστή, η μοναδική θρησκεία. Θα πιστεύω πάντα στον Αλλάχ απλά με στεναχωρεί κάποιες φορές που βλέπω “αποδείξεις” απ’ τους χριστιανούς/παπάδες ότι δεν είναι η σωστή θρησκεία. Δεν πρόκειται ποτέ να τα πιστέψω αυτά που λένε απλά νιώθω ότι με επηρεάζει και μου μειώνει λίγο το Iman, την πίστη. Έχω πολλές απορίες γενικά και μια από αυτές είναι ότι: Γιατί οι χριστιανοί πιστεύουν στον Χριστό όταν ακόμα και στην Βίβλο αναφέρει ότι ο Χριστός είχε προβλέψει τον Muhammad (pbuh). Γιατί δεν δέχονται τον τελευταίο προφήτη;  Στην Βίβλο αναφέρουν πολλά τα οποία δεν κολλάνε ακριβώς μεταξύ τους και οδηγούν στο ισλάμ. Βλέπω πως πολλοί χριστιανοί απ’ όλο τον κόσμο γυρνάνε στο ισλάμ. Νιώθω ότι αυτή η θρησκεία υπάρχει απλά για οικονομικό συμφέρον και ότι κρύβουν την αλήθεια απ’ τον κόσμο..

Απάντηση:

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Ο Αλλάχ να σε ευλογεί αδελφή μου. Καταρχάς, θα ήθελα να σου τονίσω ότι οφείλεις να είσαι πολύ προσεκτική όσον αφορά τον ποιον ακούς για την εκμάθηση σου περί Ισλάμ. Οι περισσότεροι δεν αποτυπώνουν σωστά την θρησκεία μας σύμφωνα με το Κοράνι και το παράδειγμα του Προφήτη μας. Τουναντίον, το διαστρεβλώνουν άθελα τους η ηθελημένα. Υπάρχουν πολλοί «Μουσουλμάνοι» που είναι Μουσουλμάνοι μόνο στην ταυτότητα η στο όνομα και όχι στις πράξεις τους, στο πιστεύω η στην μεθοδολογία τους. Υπάρχουν επίσης πάρα πολλοί ψευδό-διδάσκαλοι ενώ παρουσιάζονται ως αυθεντίες στα πλήθη. Άλλοι επίσης είναι απλά celebrities.

Οφείλεις να ερευνάς τις καταστάσεις, όσο μπορείς, και να αναζητάς τους ειδικούς που έχουν σπουδάσει το αντικείμενο και έχουν εμπειρία στην διδασκαλία και στη γνώση. Και το σημαντικότερο, να αποφεύγεις κάθε έναν που παραθέτει θέσεις για το Ισλάμ, δίχως αποδείξεις, που δεν προέρχονται από το Κοράνι και από τα λεγόμενα του Προφήτη μας صلى الله عليه وسلم. Δες περισσότερα εδώ γιαυτο το πολύ σοβαρό θέμα που μαστίζει ακόμα και τους Μουσουλμάνους. 

Το δεύτερο το οποίο θέλω να σου τονίσω είναι η γνώση που οφείλεις να λάβεις για την πίστη σου, έτσι ώστε τίποτα να μην σε επηρεάζει και να είσαι ακλόνητη στην αλήθεια. Όταν δεν υπάρχει θεμελιωμένη Ισλαμική γνώση είναι λογικό να εισέρχονται αμφιβολίες. Γιαυτο λοιπόν στην ιστοσελίδα μας, θα βρεις πολλούς κύκλους μαθημάτων με ηχητικές παραδόσεις από έργα λογίων του Ισλάμ. Δες εδώ 

Το τρίτο κομμάτι στο οποίο θέλω να αναφερθώ, είναι να μην παρακολουθείς αυτά που σε κάνουν να αμφιβάλεις, η αυτά που σε προβληματίζουν γενικότερα, και αυτό γιατί είσαι νέα στην θρησκεία και οφείλεις πρώτα να μάθεις. Όταν εκθέτεις τον εαυτό σου σε αμφιβολίες, δίχως πρώτα να έχεις μάθει, είναι λογικό να σε επηρεάζει και να σου χαμηλώνει το Ιμάν σου. Οφείλεις να προστατεύεις τον εαυτό σου και την καρδιά σου, και να μην τα «δανείζεις» σε ψευτιές και αναξιοπιστίες, ειδάλλως το Ισλάμ σου θα ακυρωθεί, μιας και οι αμφιβολίες λειτουργούν ως ακυρωτικό της πίστεως.

Τέταρτον, δεν υπάρχει λόγος να μπαίνεις σε συγκριτικές με άλλα θρησκεύματα. Είσαι Μουσουλμάνα γιατί πιστεύεις ότι το Ισλάμ είναι αλήθεια, όχι γιατί ο Χριστιανισμός είναι πλάνη. Πιστεύεις γιατί αναγνώρισες και πίστεψες στο Ισλάμ, όχι γιατί η Βίβλος είναι λάθος. Ναι, σίγουρα οτιδήποτε πέρα από το Ισλάμ είναι πλάνη και σίγουρα η ακύρωση του Χριστιανισμού η άλλων θρησκευμάτων, μπορεί να παίξει το ρολό του, η μπορεί να καθοδηγήθηκες από αυτό το στοιχείο, αλλά δεν είναι ούτε πρέπει να είναι η βασική μας αιτία για την οποία ασπαστήκαμε το Ισλάμ. Πρέπει λοιπόν να κατανοήσεις σωστά τον λόγο για τον οποίο είσαι Μουσουλμάνα. Είσαι Μουσουλμάνα γιατί ο Θεός, ο Δημιουργός σου, ο Αλλάχ, είναι ο Μόνος άξιος λατρείας και κανείς άλλος. Είσαι Μουσουλμάνα γιατί ακολουθείς τον τελευταίο Προφήτη, τον Μουχάμαντ صلى الله عليه وسلم και πιστευτείς στο Προφητικό και Αποστολικό του αξίωμα. Είσαι Μουσουλμάνα γιατί πιστευτείς ότι το Κοράνι είναι ο λόγος και η τελευταία αποκάλυψη του Υψίστου για όλη την ανθρωπότητα, και άλλα παρόμοια.

Πέμπτον, σχεδόν όλες οι πολεμικές ρητορικές των μη Μουσουλμάνων προς το Ισλάμ έχουν απαντηθεί στην θεματική μας ενότητα «απαντώντας στις κριτικές». Αν λοιπόν συμβεί και πέσει το μάτι σου πάνω σε μια λασπολογία η επίθεση κατά της πίστης μας (δίχως να το επιδιώξεις), τότε ρίξε μια ματιά εδώ 

Και τέλος, όσον αφορά τους Χριστιανούς που δεν πιστεύουν στον Προφήτη μας Μουχάμαντ صلى الله عليه وسلم. Δεν πιστεύουν διότι όλη τους η θρησκεία θα καταρρεύσει. Δεν πιστεύουν έτσι όπως οι Εβραίοι δεν πιστεύουν στον Ιησού ειρήνη σε αυτόν. Οι Χριστιανοί όμως που έχουν ειλικρίνεια, όπως και ο κάθε αλλόθρησκος και άθεος, όταν θα μελετήσει ορθά το Ισλάμ, τότε είναι σχεδόν βέβαιο, με την άδεια του Αλλάχ, ότι θα αναγνωρίσει την αλήθεια του. Και μην ξεχνάς ότι ο Αλλάχ είναι αυτός που καθοδηγεί στην αλήθεια Του η αφήνει να πλανηθεί το άτομο. Καθοδηγεί αυτούς που αξίζουν και έχουν ειλικρίνεια και αφήνει στην πλάνη τους υποκριτές και αυτούς που επιμένουν, εθελοτυφλώντας στην πλάνη τους.  

Όπως και να έχει, εσένα δεν πρέπει να σε απασχολεί τίποτα άλλο, παρά μόνο να ενισχύσεις την γνώση σου και την κατανόηση της πίστης σου και έπειτα να περάσεις στις πράξεις. Όλα αυτά βήμα βήμα, δίχως βιασύνες και απότομες – σπασμωδικές κινήσεις, έτσι ώστε να μπαίνει στην καρδιά σου, να το βιώνεις, να το μαθαίνεις, να το αγαπάς και να το πράττεις

والحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وآله وصحبه

Άχμαντ Μ.Ελντίν
Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας
Τζαμί «Σάλαφ ους Σάλιχ» (Αρ Ραχμάν)
IslamForGreeks.org – AhmadEldin.blog


Categories: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ/ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Tags: , , , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: