Πώς να προστατέψουμε τα παιδιά μας; – كيف نحمي أطفالنا

Άχμαντ Μ.Ελντίν – أحمد بن محيي الدين

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Ο Αλλάχ ο Ύψιστος μας υποχρεώνει να ασφαλίσουμε και να προστατέψουμε τις οικογένειες μας.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا قُوا أَنفُسَكُمْ وَأَهْلِيكُمْ نَارًا 

«Ω εσείς που πιστεύετε. Προφυλάξτε τον εαυτό σας και τις οικογένειες σας από την Φωτιά (της Κόλασης)» {Κοράνι 66:6}

Πολλές φορές μας διαφεύγει η είναι άγνωστο το γεγονός, ότι η αρετή του γονιού συμβάλει καθοριστικά στην προστασία του παιδιού του.

Εξαιτίας της αρετής του πιστού, ο Αλλάχ προστατεύει τα παιδιά του και τα εγγόνια του. Στο Κοράνι πολλές φόρες τονίζεται η αρετή του πατέρα των ενάρετων παιδιών. Δηλαδή, εξαιτίας της ενάρετης κατάστασης του γονιού, τα παιδιά ασφαλίζονται και προστατεύονται.

وَكَانَ أَبُوهُمَا صَالِحًا

«Και ο πατέρας τους ήταν ενάρετος» {Κοράνι 18:82}

Δηλαδή, τα παιδιά του προστατεύτηκαν εξαιτίας της ενάρετης κατάστασης του πατέρα. Αυτή είναι η επεξήγηση του σαχάμπι Ίμπν Αμπάς και καταγράφεται από τον Ίμπν αλ Μουμπάρακ στο «αζ-Ζούχντ», νο.332.

Ο Μουχάμαντ Ίμπν αλ Μουνκάντιρ είπε: «Ο Αλλάχ θα προστεψει τα παιδιά και τα εγγόνια του πιστού εξαιτίας της ενάρετης κατάστασης του. Θα προστατέψει την πόλη που ζει και τους οικισμούς που βρίσκονται κοντά. Θα βρίσκονται πάντα υπο την προστασία του Αλλάχ» {Αλ Χίλια, τόμος 3, σελ.148}

Κάθε γονιός επιθυμεί την ασφάλεια και την προστασία των παιδιών του, και από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους προστασίας, είτε ψυχικής, είτε σωματικής και θρησκευτικής, είναι η δικιά μας (σαν γονείς) ενάρετη συμπεριφορά, έχοντας τάκουα (θεοσέβεια).

Επίσης, συνίσταται εξαιρετικά να κάνουμε ντουά για την προστασία των παιδιών. Αφηγείται ο Ίμπν Αμπάς ότι ο Προφήτης صلى الله عليه وسلم αναζητούσε προστασία στον Αλλάχ για τον Χάσαν και τον Χουσέν (τα εγγόνια του) λέγοντας:

إِنَّ أَبَاكُمَا كَانَ يُعَوِّذُ بِهَا إِسْمَاعِيلَ وَإِسْحَاقَ، أَعُوذُ بِكَلِمَاتِ اللَّهِ التَّامَّةِ مِنْ كُلِّ شَيْطَانٍ وَهَامَّةٍ، وَمِنْ كُلِّ عَيْنٍ لاَمَّةٍ ‏

«Ο προπάτωρ σας (Αβραάμ) συνήθιζε να αναζητά καταφύγιο στον Αλλάχ για τον Ισμαήλ και τον Ισαάκ λέγοντας τα εξής: Ω Αλλάχ, αναζητώ καταφύγιο στον τέλειο λόγο σου από κάθε δαιμόνιο και από κάθε δηλητηριώδες ζωντανό (ζώο, έντομο κτλ) και από κάθε κακό, βλαβερό, μάτι που ζηλεύει» {Μπουχάρι, νο.3371}

Η ντουά απαγγέλλεται: Αούδου μπικαλιμάτι-λλάχι ταάματι, μην κούλι σαητάνιν ουά χαάμ, ουά μην κούλι α’ήν λαάμ

Δείτε επίσης:

Πως ο πατέρας διδάσκει το Ταουχίντ (Μονοθεϊσμό) στα παιδιά του – كيف يعلم الأب أبنائه التوحيد ؟ – محمد بن صالح العثيمين

Άχμαντ Μ.Ελντίν
Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας
Τζαμί «Σάλαφ ους Σάλιχ» (Αρ Ραχμάν)
IslamForGreeks.org – AhmadEldin.blog

والحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وآله وصحبهCategories: Μουσουλμάνοι

Tags: , , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: