Σέηχ Αμπντουραζζάκ αλ Μπάντρ: Πως να βρεθείς στην συντροφιά του Αλλάχ – (عدة الصابرين وذخيرة الشاكرين)

Μετάφραση: Άχμαντ Μ.Ελντίν – أحمد بن محيي الدين

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Ο Σέηχ Αμπντουραζζάκ αλ Μπάντρ αναφέρει τους τρόπους, έτσι ώστε να συμπεριληφθούμε στην αποκλειστική συντροφιά του Αλλάχ του Υψίστου

Να βρεθείς στην αποκλειστική συντροφιά του Αλλάχ. Δηλαδή, ο Αλλάχ συντροφεύει αποκλειστικά τους υπομονετικούς πιστούς, αυτούς που έχουν τάκουα (θεοσέβεια) και πράττουν ενάρετες πράξεις.

Όταν η ψυχή του, τον προκαλέσει να διαπράξει μια αμαρτία, τότε είναι υπομονετικός και φοβάται (έχοντας τάκουα) τον Αλλάχ και την τιμωρία Του. Καταυτόν τον τρόπο είναι νικητής με το να βρίσκεται στην αποκλειστική συντροφιά του Αλλάχ.

Όπως λέει και ο Αλλάχ ο Ύψιστος:

إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ

«Ο Αλλάχ είναι μαζί με τους υπομονετικούς» {Κοράνι 2:153}

Επίσης:

إِنَّ اللَّهَ مَعَ الَّذِينَ اتَّقَوا وَّالَّذِينَ هُم مُّحْسِنُونَ

«Ο Αλλάχ είναι μαζί με αυτούς που τον φοβούνται (έχοντας τάκουα) και μαζί με αυτούς που πράττουν το ενάρετο» {Κοράνι 16:128}

Αυτή είναι αποκλειστική συντροφιά, που οδηγεί σε υποστήριξη, προστασία και βοήθεια (από τον Αλλάχ προς τον πιστό). Γιαυτο (ο πιστός), είναι συνειδητοποιημένος γι’αυτήν την συντροφιά και είναι επιμελής (προσεκτικός) στο να την διατηρήσει (μετέχοντας). Είναι υπομονετικός, αποφεύγει την αμαρτία που υποκινείται από την ψυχή του. Προστατευτεί τον εαυτό του από την τιμωρία του Αλλάχ με το να αποφεύγει εκείνο που προκαλεί την οργή Του, και πράττει πράξεις λατρείας και ενάρετες πράξεις (γενικότερα) έτσι ώστε να συμμετέχει στην αποκλειστική συντροφιά του Αλλάχ.

Πηγή:

Άχμαντ Μ.Ελντίν
Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας
Τζαμί «Σάλαφ ους Σάλιχ» (Αρ Ραχμάν)
IslamForGreeks.org – AhmadEldin.blog

والحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وآله وصحبهCategories: Μουσουλμάνοι

Tags: , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: