Σέηχ αλ Φαουζάν: Η στάση του Μουσουλμάνου απέναντι στον Κοροναϊό – حكم الخوف من فيروس كورونا

Άχμαντ Μ.Ελντίν – أحمد بن محيي الدين

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد 

Ο Αλλάμα Σέηχ Σάλιχ αλ Φαουζάν ρωτήθηκε:

«Θέλω να ταξιδέψω στην Μέκκα για να κάνω Ούμρα, αλλά φοβάμαι τον Κοροναϊό. Μήπως θεωρείται (από μεριά μου) ότι έχω αδύναμη πίστη η θεωρείται ότι λαμβάνω τα μέτρα μου (για να το αποφύγω)»

Απάντηση:

«Αυτό είναι αδυναμία ως προς το κομμάτι της εναπόθεσης εμπιστοσύνης στον Αλλάχ. Να εναποθέσεις την εμπιστοσύνη σου στον Αλλάχ και να πας για Ούμρα, και να προσευχηθείς στο Μάστζιντ αλ Χαράμ (Μεγάλο Τζαμί της Μέκκας). Και μην φοβάσαι τίποτα και κανέναν παρά μόνο τον Αλλάχ. Ωστόσο, αν υπάρξει απαγορευτικό για ταξίδια, για μια συγκεκριμένη χώρα, που βασίζεται σε ιατρική αναφορά, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα (μην ταξιδέψεις).

Ο Προφήτης صلى الله عليه و سلم ανέφερε ότι σε περίπτωση που ακούσουμε για μια μεταδιδόμενη ασθένεια σε μια περιοχή, τότε να μην εισέρθουμε σε αυτήν, και αυτοί που ήδη βρίσκονται στην περιοχή (με την μεταδιδόμενη ασθένεια), τότε να μην φύγουν από αυτήν. Γιαυτο λοιπόν, σε περίπτωση που υπάρχει απαγορευτικό για ταξίδι (για μια συγκεκριμένη περιοχή/χώρα), με βάση γνώσης (εμπεριστατωμένης αναφοράς-επίσημη), τότε μην πάς.

Αλλά όσο, αλχάμντουλιλλα, η πόρτα είναι ανοιχτή (δεν υπάρχει απαγόρευση επίσημη), και οι άνθρωποι κάνουν Ούμρα και επισκέπτονται το Τζαμί του Προφήτη, τότε δεν πρέπει να έχεις αυτόν τον υπερβολικό φόβο»

Πηγή:

 

Άχμαντ Μ.Ελντίν
Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας
Τζαμί «Σάλαφ ους Σάλιχ» (Αρ Ραχμάν)
IslamForGreeks.org – AhmadEldin.blog

والحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وآله وصحبهCategories: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ/ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, Μουσουλμάνοι

Tags: , , , ,

%d