Το σπουδαίο παράδειγμα ενός γέροντα στην Μεδίνα από το Τζαμί του Προφήτη

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Πως ένας γλυκύτατος ηλικιωμένος με δίδαξε και μου υπενθύμισε πολλά για την σπουδαιότητα της προσευχής

Στο πρόσφατο ταξίδι μου στη Σ. Αραβία και συγκεκριμένα όταν βρισκόμουν στην Μεδίνα και στο Τζαμί του Προφήτη, στην τελευταία μας προσευχή (Ισαά), παρατήρησα έναν ηλικιωμένο άνδρα να εξέρχεται από το μεγάλο Τζαμί.

Αυτός ο άνθρωπος, είθε ο Αλλάχ να τον ευλογεί και να τον προστατεύει, εκείνη την ώρα μου έδωσε πολλαπλά μαθήματα και υπενθυμίσεις:

1)  Η σπουδαιότητα να πηγαίνεις στο τζαμί με τα πόδια, ακόμα κι αν είναι δύσκολο. Ποια δικαιολογία έχουμε εμείς να μην πηγαίνουμε στο κοντινό Τζαμί μας όταν ένας ηλικιωμένος άνθρωπος, που μετά βίας περπάτα, πηγαίνει σε καθημερινή βάση για χάρη του Αλλάχ;

2) Η σημαντικότητα να βρίσκεσαι στο Τζαμί στην ώρα της προσευχής και η σπουδαιότητα του να αποχωρείς αφού έχεις ολοκληρώσει τα προβλεπόμενα αδκάρ (ενθυμήσεις)

3) Η δύναμη δεν βρίσκεται στην ενδυνάμωση του σώματος αλλά στην ενδυνάμωση του πνεύματος το οποίο καλλιεργείται έχοντας θεοσέβεια (τάκουα). Η τάκουα με την σειρά της φέρνει και δύναμη στο σώμα. Δες το παράδειγμα αυτού του γέροντα το πώς περπατάει καθημερινά, πέντε φορές την ημέρα, για την προσευχή στο Τζαμί. Ποιος «νέος» και «γυμνασμένος» το κάνει αυτό άραγε;

4) Το μάθημα και το παράδειγμα το βλέπεις από τις πράξεις του άλλου και όχι τόσο από τα λόγια.

Δείτε επίσης:

Άχμαντ Μ.Ελντίν
Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας
Ιμάμης στο Τζαμί «Σάλαφ ους Σάλιχ» (Αρ Ραχμάν)
IslamForGreeks.org – AhmadEldin.blog


Categories: ΔΙΑΦΟΡΑ

Tags: , ,