Πώς το Κοράνι και η Σούννα περιγράφουν τον επίγειο κόσμο με σύγκριση τον επόμενο (μετά θάνατον) – وَمَا الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلَّا مَتَاعُ الْغُرُورِ

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Στο Κοράνι και στη Σούννα περιγράφονται ενδιαφέρουσες συγκρίσεις μεταξύ της επίγειας ζωής και της μετά θάνατον ζωής. Αυτές οι συγκρίσεις νουθετούν τον άνθρωπο ως προς την αντίληψη του για την επίγεια ζωή. Ο άνθρωπος έχει την τάση να εξυμνεί την επίγεια ζωή, να την απολαμβάνει δίχως μέτρο και όριο, παραβιάζοντας πολλές φορές τις εντολές του Δημιουργού και γενικότερα η συμπεριφορά του προς τα επίγεια δείχνει μια κοσμοαντίληψη θεοποίησης προς αυτά. 

Ο Αλλάχ ο Ύψιστος αποκαλύπτει ορισμένες συγκρίσεις μεταξύ της επίγειας ζωής και της μετά θάνατον και με αυτόν τον τρόπο μας νουθετεί και μας εξηγεί την ανουσιότητα του να επικεντρωνόμαστε σε αυτήν την επίγεια ζωή και να την έχουμε ως προτεραιότητα μας. Αυτό βεβαίως, και θα το τονίσουμε, δεν σημαίνει ότι δεν αποδίδουμε τα δικαιώματα που έχει η επίγεια ζωή από εμάς. Δεν σημαίνει απομόνωση και απομάκρυνση από την κοινωνία, δεν σημαίνει εξάλειψη των αναγκών που έχει το σώμα μας. Δεν σημαίνει επιτηδευμένη έλλειψη υλικών αγαθών. Σημαίνει χρησιμοποιώ σαν άνθρωπος την επίγεια ζωή σαν γέφυρα έτσι ώστε να φτάσω στην ουσία, η οποία είναι η μετά θάνατον ζωή.

Ακολουθεί το ηχητικό της παρουσίασης

Άχμαντ Μ.Ελντίν
Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας
Τζαμί «Σάλαφ ους Σάλιχ» (Αρ Ραχμάν)
IslamForGreeks.org – AhmadEldin.blog


Categories: ΙΣΛΑΜ, ΚΟΡΑΝΙ, ΜΟΥΧΑΜΑΝΤ(σ)

Tags: , , , , , ,