Απάντηση στον Μιχάλη Στούκα και στο άρθρο του «Το Κοράνι και τα πιστεύω των Μουσουλμάνων για τις γυναίκες» – الرد على من يهاجم النبي صلى الله عليه و سلم

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Στις 17.6.2023, και ώρα 5.30 το απόγευμα. Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, η διαδικτυακή της έκδοση, δημοσιεύει ένα άρθρο με τίτλο (αρχικά): «Ο Μωάμεθ και το Κοράνι για τις γυναίκες»

Στη συνέχεια, πιθανότατα επειδή έκριναν τον τίτλο αρκετά προβοκατόρικο, το άλλαξαν στις 18.6.2023 και ώρα περίπου 6 το απόγευμα, στο τίτλο που λέει: «Το Κοράνι και τα «πιστεύω» των μουσουλμάνων για τις γυναίκες – Ο Μωάμεθ και η σχέση του με αυτές»

Το όνομα του αρθρογράφου που υπογράφει το κείμενο: Μιχάλης Στούκας , ο οποίος σύμφωνα με τις δημοσιεύσεις του και τα κείμενα του δείχνει να είναι ένας άνθρωπος που τον ενδιαφέρει η Ιστορία. Το πρόβλημα με το άρθρο του περί Ισλάμ και Μουσουλμάνων περί γυναικών, δυστυχώς  είναι ανιστόρητο, με το να αποδίδονται ακόμα και αστοχίες προς τις πεποιθήσεις των Μουσουλμάνων. Αυτό όπως θα δούμε δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση μιας και το κείμενο γράφτηκε χρησιμοποιώντας μη μουσουλμανικές «πήγες», καμία αναφορά στο τι λένε οι Μουσουλμάνοι Θεολόγοι, Ιμάμηδες και γενικότερα καμία παραπομπή σε Ισλαμική βιβλιογραφία.

Διαβάζουμε το άρθρο και το σχολιάζουμε. Μας δίνεται και μια καλή ευκαιρία να απαντήσουμε σε ορισμένες πολεμικές και κριτικές κατά της πίστης μας που εκφράζονται κατά καιρούς. Ταυτόχρονα, για άλλη μια φορά, παρουσιάζουμε την πίστη μας. Ακολουθεί ηχητική παρουσίαση της απάντησης: 

Άχμαντ Μ.Ελντίν
Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας
Ιμάμης στο Τζαμί «Σάλαφ ους Σάλιχ» (Αρ Ραχμάν)
IslamForGreeks.org – AhmadEldin.blog


Categories: ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Tags: , , , , , ,