Η κατάσταση της Ούμμα δεν θα αλλάξει έως ότου επιστρέψετε στην θρησκεία σας – حَتَّى تَرْجِعُوا إِلَى دِينِكُمْ

Διώξεις, σφαγές, αδικίες, στοχοποιήσεις κατά των Μουσουλμάνων. Γιατί η Ούμμα δέχεται αυτόν τον εξευτελισμό; Ποια είναι η λύση σύμφωνα με το Κοράνι και την Σούννα; Είναι λύση οι πορείες, οι διαμαρτυρίες, οι επαναστάσεις και η τρομοκρατίες; Η μήπως η λύση είναι η επιστροφή στην θρησκεία μας με παιδεία, γνώση και ορθή κατανόηση; Τι λέει ο Αλλάχ ο Ύψιστος και τι μας διδάσκει ο Προφήτης Μουχάμαντ صلى الله عليه و سلم  

Ο Προφήτης μας ο Μουχάμαντ صلى الله عليه و سلم , είπε ξεκάθαρα σε αυθεντικό χαντίθ, το οποίο καταγράφεται στη συλλογή του Άμπου Νταουντ, νο.3462. Σε αφήγηση του Αμπντάλλα Ίμπν Ούμαρ:

 إِذَا تَبَايَعْتُمْ بِالْعِينَةِ وَأَخَذْتُمْ أَذْنَابَ الْبَقَرِ وَرَضِيتُمْ بِالزَّرْعِ وَتَرَكْتُمُ الْجِهَادَ سَلَّطَ اللَّهُ عَلَيْكُمْ ذُلاًّ لاَ يَنْزِعُهُ حَتَّى تَرْجِعُوا إِلَى دِينِكُمْ

«Άκουσα τον Απόστολο του Αλλάχ, ο οποίος είπε «όταν θα εισέρθετε σε δοσοληψίες που περιέχουν τόκισμο και προσπαθείτε να ακυρώστε τον τοκισμό και όταν κρατάτε τις ουρές των βοδιών (για να γεωργήσετε), και εγκαταλείπετε το Τζιχάντ (να αγωνίζεστε υπέρ του Αλλάχ), τότε ο Αλλάχ θα στείλει σε εσάς τον εξευτελισμό, και δεν θα σας απαλλάξει από τον εξευτελισμό αυτόν έως ότου επιστρέψετε στην θρησκεία σας (με πίστη και πράξεις)»

Πρέπει να καταλάβουμε ότι αν δεν επιστρέψουμε στην θρησκεία μας δεν υπάρχει περίπτωση να βγούμε από αυτήν την κατάσταση που υποφέρει η Ούμμα παγκοσμίως. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η διεθνής κοινότητα δεν πρόκειται να μας ωφελήσει ουσιαστικά, ούτε να μας προστατέψει.

Η αξιοπρέπεια, η τιμή και η υπεροχή βρίσκονται στην τήρηση της θρησκείας, στην επιστροφή της θρησκείας. Δυστυχώς πολλοί Μουσουλμάνοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό. Κοιμούνται και συνεχίζουν να αναζητούν λύσεις μέσα από πολιτικούς ακτιβισμούς, υιοθετώντας δυτικές (ψευτο) αξίες και μεθοδολογίες και κλαίγοντας σε μη Μουσουλμάνους για βοήθειες.

Και όλα αυτά για να υλοποιηθούν, για να φτάσουμε στο στόχο μας, τότε πρέπει να κάνουμε και την σωστή αρχή, το σωστό βήμα. Και το πρώτο βήμα είναι η γνώση, η μελέτη της πίστης μας και της θρησκείας μας.

Για να επιστρέψουμε στην θρησκεία μας οφείλουμε πρώτα να την κατανοήσουμε και να την υλοποιήσουμε ορθά. Και αυτό δεν πρόκειται να γίνει παρα μόνο με την γνώση, την μελέτη, την μόρφωση και γενικότερα την παιδεία. Γνώση από σωστές πηγές, όχι από τον κάθε έναν. Γνώση από τους λόγιους, όχι από τους celebrity ομιλητές, όχι από πολιτικοποιημένες ομάδες. Γνώση που προέρχεται από τους Ουλέμα και τους Σάλαφ, τους πρώτους ενάρετους Μουσουλμάνους προκατόχους μας.

Η Ισλαμική παιδεία είναι αυτό που έχουμε ανάγκη. Με αυτό θα αλλάξει η κατάσταση. Αν επιλέγουμε να το αγνοούμε και διοχετεύουμε όλη μας την ενέργεια σε άσκοπα πράγματα, όπως δυστυχώς κάνουν οι περισσότεροι, πορείες, διαμαρτυρίες, συγκεντρώσεις, τρομοκρατίες κατά αθώων ανθρώπων που δεν μας πείραξαν, όλα αυτά πέρα ότι χάνουμε το χρόνο μας, πέρα ότι μας αφήνουν στην ίδια κατάσταση, αμετακίνητους, επίσης μας κάνουν ζημιά στην εικόνα μας.

Ο Προφήτης το είπε ξεκάθαρα, αν η Ούμμα δεν επιστρέψει στην θρησκεία της, τότε αυτός ο εξευτελισμός, που είχε προφητευθεί, ΔΕΝ πρόκειται να μας εγκαταλείψει.

Άχμαντ Μ.Ελντίν
Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας
Τζαμί «Σάλαφ ους Σάλιχ» (Αρ Ραχμάν)
IslamForGreeks.org – AhmadEldin.blog


Categories: Μουσουλμάνοι

Tags: , , , , , ,