Τρίτη απάντηση περί «Ριζοσπαστικού Ισλάμ» στον κ.Μπανούτσο

Άχμαντ Ελντίν

Ακολουθεί για άλλη μια φορά μια λέξη προς λέξη απάντηση στα λεγόμενα του κ Μπανούτσου έτσι ώστε να μην μείνει καμία αμφιβολία για την άγνοια του, την απελπισία του, και έτσι όπως αποκαλύπτουμε προς το τέλος, την επικινδυνότητα όταν παραθέτει ισλαμοφοβικές και φασιστικές πηγές. Το άρθρο του μπορείτε να το βρείτε εδώ(http://rimse.gr/?p=328)

Λέει:

Ο κ.Ελντίν πάλι σε λιγότερες από 24 ώρες έσπευσε δήθεν να “αναιρέσει” τα γραφόμενά μου σε μια δεύτερη απάντησή του( 1) περί ριζοσπαστικού Ισλάμ. Αλήθεια ο κ.Ελντίν που βρίσκει το χρόνο και την όρεξη να ασχολείται συνέχεια με έναν ημιμαθή; Δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει; Πέρα από τη Σαλαφιστική dawa με τι ακριβώς ασχολείται ο κ.Ελντίν; Έχει κάποιο επάγγελμα που του εξασφαλίζει τα προς το ζην ή η Σαλαφιστική dawa είναι μια υπόθεση πλήρους απασχόλησης για αυτόν; Αν ναι, τότε μπορεί να μας πει από ποιους χρηματοδοτείται;  

Απάντηση:

Κανένας δεν μας χρηματοδοτεί κ. Μπανούτσο. Αυτοχρηματοδοτούμαστε. Αυτήν την ερώτηση ίσως πρέπει να την κάνουμε εμείς σε εσάς. Αλήθεια ποιος σας πληρώνει για να λέτε αυτά τα ψέματα στον κόσμο; Για την ακρίβεια ποιος σας πληρώνει να φοβίζετε τον κόσμο περί Ριζοσπαστικού Ισλάμ ( που αποτύχατε παταγωδώς να μας αποδείξετε); Ξεχάσετε ότι εσείς ήσασταν που επιτεθήκατε πρώτοι στο Σωματείο μας περί Ριζοσπαστικοποίησης και άλλα πράσινα άλογα; Έχετε την απαίτηση και την εντύπωση να μην ασχοληθούμε με τις μυθοπλασίες σας και να τις ξεμπροστιάσουμε; Όχι κ.Μπανούτσο. Και όρεξη έχουμε και χρόνο και ότι άλλο χρειαστεί για να σας βάλουμε στη θέση σας, εσάς και τους ομοίους σας.

Λέει:

Δεν επιθυμώ να ασχοληθώ περισσότερο με τον κ.Ελντίν. Έχει γίνει γραφικός και επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια επιχειρήματα χωρίς να κατανοεί ότι όλοι οι αναγνώστες μας έχουν ήδη βγάλει τα συμπεράσματά τους.

Απάντηση:

Αυτά μας τα είπε και με τον αδελφό μας τον Αμπου Γιασερ όταν δεν άντεξε την πίεση άρχιζε τα περί «Δεν επιθυμώ να ασχοληθώ περισσότερο». Και το αστείο; Ασχολείται όλο και περισσότερο για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα γιατί του χαλάμε την δουλεία. Μήπως έχετε την εντύπωση ότι θα σας αφήνουμε ανενόχλητους να λασπολογείτε την ιστοσελίδα μας και κυρίως την πίστη μας; Τουλάχιστον εμείς κ.Μπανούτσο φέρνουμε επιχειρήματα αντίθετα με εσάς που δεν φέρνετε τίποτα και επικαλείστε ατεκμηρίωτες δηλώσεις και επιχειρήματα.

Λέει:

Θα σταθώ όμως σε κάποια σημεία της δεύτερης απάντησής του, τα οποία θεωρώ ότι χρήζουν απάντησης. Ο κ. Ελντίν επανέρχεται στη συκοφαντία ότι δήθεν συνέδεσα το Σύλλογο Ελ Ραχμάν με τη τρομοκρατία. Παραθέτει μάλιστα μια πρόταση που είχα γράψει στο άρθρο μου “Radical Dawa online in Greece” και τη μεταφράζει κατά το δοκούν. Τη πρόταση “ can eventually radicalize Greek converts to Islam with the potential to result in terrorist violence” τη  μεταφράζει ως “ ξεκάθαρη λοιπόν σύνδεση ότι οι δραστηριότητες μας μελλοντικά πολύ πιθανόν να καταλήξουν σε τρομοκρατικές και βίαιες ενέργειες.” Λοιπόν το “eventually radicalize” προς ενημέρωση του κ.Ελντίν αποδίδεται στην ελληνική γλώσσα ως  “ενδεχομένως να ριζοσπαστικοποιήσει” και το “potential to result in terrorist violence”αποδίδεται ως “ δυνητικά να έχει ως αποτέλεσμα τη τρομοκρατική βία”.

Απάντηση:

Δηλαδή «όχι Γιάννης, αλλά Γιαννάκης». Ποιον προσπαθεί να κοροϊδέψει ο κ.Μπανούτσος; Τι διαφορά έχει το ένα με το άλλο; Μας συνδέει έμμεσα η όχι με την τρομοκρατία; ΝΑΙ. Και παρακάτω ξεκαθαρίζει από μόνος του ότι εννοεί αυτούς που ασπάστηκαν το Ισλάμ ενδεχομένως να καταλήξουν τρομοκράτες.

Λέει:

Ακόμα και αυτό που έγραψα όμως γίνεται εύκολα αντιληπτό στον καθένα ότι δεν αφορά το Σύλλογο Ελ Ραχμάν αλλά ενδεχομένως κάποιους προσήλυτους στο Σαλαφίστικο Ισλάμ. Δεν υπονόησα σε καμία περίπτωση ότι η ενδεχόμενη ριζοσπαστικοποίηση και  καταφυγή στη τρομοκρατία θα αφορούσε τον ίδιο ή τα μέλη του Συλλόγου Ελ Ραχμάν, αλλά κάποιους προσήλυτους στο Σαλαφιστικό Ισλάμ που μπορεί να επηρεαστούν από το κήρυγμα της ριζοσπαστικής διαδικτυακής dawa.

Απάντηση:

Πέρα που δεν απέδειξε πουθενά ούτε έδωσε κανένα στοιχείο που του ζητήσαμε από τη προηγούμενη μας απάντηση περί Ριζοσπαστικού κηρύγματος, ο κ.Μπανούτσος συνδέει την Dawah μας με δήθεν Ριζοσπαστισμό, συνεπώς κατά την λογική του κ.Μπανούτσο ευθηνή έχει το «Ραχμαν». Και να του θυμίσουμε ακόμα στο πρώτο του συκοφαντικό άρθρο που είπε για την dawah μας:«it still poses a long term threat». Δηλαδή μια μακροπρόθεσμη απειλή! Κ. Μπανούτσο σε περίπτωση που ξεχάσατε το άρθρο σας παρακαλώ ρίξτε του μια ματιά να το ξαναθυμηθείτε γιατί εκτίθεστε.

Λέει:

Σε ένα άλλο σημείο ο κ.Ελντίν παραδέχεται ότι “ η μεθοδολογία των Σαλάφ κατέχει την απόλυτη αλήθεια” επομένως αυτή και μόνο η παραδοχή τοποθετεί τους Σαλαφιστές  στον αντίποδα των αξιών που πρεσβεύει ο  Δυτικός  Πολιτισμός.

Απάντηση:

Αυτά είναι τα όνειρα σας κ.Μπανούτσο. Σας παραθεσαμε την fatwa ενός λογίου του Ισλάμ, ένας από τους κορυφαίους, που τονίζει στους Μουσουλμάνους που ζουν στις δυτικές κοινωνίες να σέβονται τον μη Μουσουλμάνο συνάνθρωπο τους και να είναι δίκαιοι και έντιμοι. Όμως επειδή έχετε το συνήθειο να κόβετε και να ράβετε αυτά που θέλετε, αυτός σας ξέφυγε σαν πληροφορία πολύ απλά γιατί σας αναιρεί. Μην αναφέρουμε βεβαίως την μηδαμινή επιχειρηματολογία του στο γιατί το αυθεντικό και ορθόδοξο Ισλάμ (με την μεθοδολογία των πρώτων Μουσουλμάνων-Σαλαφ) αποτελεί απειλή για τον δυτικό πολιτισμό.

Λέει:  

Στη συνέχεια ο κ.Ελντίν αποφαίνεται ότι ζητάω την αφομοίωση των Μουσουλμάνων στις Δυτικές κοινωνίες και όχι την ενσωμάτωση τους. Από που προκύπτει αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα του κ.Ελντίν; Εκείνο που ισχυρίστηκα είναι ότι οι αξίες και τα πιστεύω των Σαλαφιστών μπορούν να οδηγήσουν στη μη ενσωμάτωσή τους στις Δυτικές κοινωνίες με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν είναι όμως όλοι οι Μουσουλμάνοι Σαλαφιστές και επομένως το πρόβλημα δεν έγκειται στους Μουσουλμάνους γενικά, αλλά στις διάφορες εκφάνσεις του ριζοσπαστικού Ισλάμ(μεταξύ των οποίων και τους Σαλαφιστές) που περιέγραψα αναλυτικά σε προηγούμενο άρθρο μου. (2)

Απάντηση:

Μην ανατρέχετε στην «ανάλυση» σας κ.Μπανούτσο γιατί έχει απαντηθεί και απάντηση πάνω στην κριτική μας δεν πήραμε. Επομένως δεν έχετε απαντήσει τίποτα και σε αυτά που παραπέμπετε είναι απαντημένα. Από πού προκύπτει το συμπέρασμα ότι καλείτε σε αφομοίωση των Μουσουλμάνων; Πολύ ευχαρίστως να σας θυμίσουμε(γιατί όπως φαίνεται το διάβασμα σας είναι αυτό που λέμε «άρπα κόλλα»):

«Λέει:

Η δογματική και απόλυτη αυτή προσέγγιση των Σαλαφιστών είναι που υπονομεύει την ομαλή ενσωμάτωση των Μουσουλμάνων( εκείνων που την ακολουθούν) στις Δυτικές κοινωνίες ενώ τους ριζοσπαστικοποιεί( radicalize) σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να τους οδηγήσει ακόμα και στην υιοθέτηση τρομοκρατικών μεθόδων, όπως η εμπειρία από τα διάφορα μέτωπα της Τζιχάντ διεθνώς μας έχει δείξει.

Απάντηση:

Ο κ. Μπανούτσος αδυνατεί να παρουσιάσει μια απόδειξη για τον κίνδυνο των «Σαλαφιστών». Θέλει τους Μουσουλμάνους στην Δύση να ενσωματωθούν στις Δυτικές αξίες, να αρνηθούν δηλαδή την πίστη τους όταν αξία για αυτόν είναι η μη αποδοχή αυθεντιών και εξ αποκαλύψεως αλήθειες. Εν ολίγοις λέει στους Μουσουλμάνους ότι εδώ που είμαστε να αρνηθούμε το Κοράνι γιατί δεν συμβαδίζει με τις δυτικές αξίες.  Αγνοεί ότι οι Μουσουλμάνοι έχουν και ακολουθούν δικές τους αξίες. Έτσι λοιπόν ο κ. Μπανουτσος δεν ζητά καθαρή και μόνο ενσωμάτωση, κάτι το οποίο είναι θεμιτό και από τις δυο πλευρές, αλλά ζητά αφομοίωση κάτι που είναι άκρως ρατσιστικό και φασιστικό. Ναι στην ενσωμάτωση όχι στην αφομοίωση. Τα δήθεν διάφορα μέτωπα Τζιχαντ έχουν δείξει ότι τα υποτιθέμενα αυτά άτομα δεν ήταν Ορθόδοξοι Μουσουλμάνοι

Από τα παραπάνω λεγόμενα λοιπόν προκύπτει το συμπέρασμα ότι ο κ.Μπανούτσος καλεί σε αφομοίωση και όχι ενσωμάτωση. Καλεί τους Μουσουλμάνους να μην πιστεύουν στο Κοράνι (εξ αποκαλύψεως αλήθειες) γιατί τέτοια πιστεύω εναντιώνονται στον δυτικό πολιτισμό. Με άλλα λόγια ΦΑΣΙΣΜΟΣ 

Λέει:

Ο κ. Ελντίν στη συνέχεια αναφέρεται στις γνωστές θεωρίες συνομωσίας περί διδύμων πύργων. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται καν να απαντήσω σε αυτές τις γελοιότητες. Για το τι έγινε με τους διδύμους πύργους έχει αποφανθεί η επίσημη διακομματική επιτροπή του Κογκρέσου για την 9/11 (3)  

Απάντηση:

Εδώ είναι το βίντεο που αποφεύγει να σχολιάσει ο αναλυτής μας. Και φυσικά δεν πρόκειται περί θεωρίας συνομωσίας γιατί έχουμε να κάνουμε με ξεκάθαρες αναφορές, στοιχεία και αποδείξεις. Σαν αναλυτής ο κ.Μπανούτσος πάει μόνο με τις επίσημες αναφορές; Δεν ψάχνει και μελετάει η αναλύει πέρα από αυτά για την αξιοπιστία τους. Είναι αυτό έγκυρη αξιόπιστη έρευνα και ανάλυση;  

Λέει:

Όσον αφορά τις σχέσεις της Σαουδικής Αραβίας με την Αλ Κάιντα αυτές είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων αμφιλεγόμενες και στη χειρότερη των περιπτώσεων στενές (4)

Απάντηση:

Για άλλη μια φορά ο κ.Μπανούτσος κάνει χρήση αναξιόπιστων πηγών που τον εκθέτουν. Αυτή τη φορά επικαλείται ένα blog του Robert Spencer το οποίο ήταν από τα blogs που λειτουργούσαν σαν πηγή έμπνευσης για τον μακελάρη Νορβηγό Τρομοκράτη που μισούσε το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους ( πηγή: http://www.richardsilverstein.com/tikun_olam/2011/07/22/rightist-wreaks-terror-through-norway/). Συνεχίστε έτσι κ.Μπανούτσο καλά πάτε.

Λέει:

Στο ζήτημα του περίφημου e-mail που απέστειλα στον κ.Ελντίν το Σεπτέμβριο του 2010, για πρώτη φορά παραδέχεται ότι ίσως και να του το έστειλα αλλά μπορεί να μην μπήκε στα εισερχόμενά του αλλά να διαγράφηκε ως spam. Ωστόσο θεωρεί πως και εγώ καταφέρθηκα με βαριές εκφράσεις κατά του κ. Άμπου Γιάσερ, κάτι το οποίο είναι εντελώς αναληθές.

Απάντηση:

Τι σημασία έχει ένα email κ.Μπανούτσο; Και τι έγινε δηλαδή και το κάνετε τόσο θέμα; Κατά 90% ψεύδεστε και τα 10% ίσως να πέρασε στα σπαμ ε και;

Τέλος λέει:

Τέλος νομίζω ότι με σαφήνεια εξήγησα τους λόγους (5) της δικής μου άρνησης και του συναδέλφου μου κ.Ιωάννη Μιχαλέτου για έναν δημόσιο (πρόσωπο με πρόσωπο) διάλογο με τους κ.κ Ελντίν και Γιάσερ.

Απάντηση:

Ναι, με σαφήνεια μας δείξατε ότι δεν έχετε το θάρρος της γνώμης μας και ότι πίσω από υπολογιστές ξέρετε να λασπολογείτε μια χαρά. Όταν όμως προκαλούνται οι θέσεις σας ξαφνικά μπλοκάρετε. Categories: ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: