Άχμαντ Ελντίν
بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد
Οφείλουμε να καταλάβουμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είμαστε αρμόδιοι για την συντήρηση μας και για τον προγραμματισμό των μελλοντικών θεμάτων και υποθέσεων μας. Αυτά, όπως και όλα τα υπόλοιπα, είναι στην αρμοδιότητα του Ένα και Μοναδικού, του Δημιουργού των πάντων. Αυτός που θα το καταλάβει αυτό και θα ενεργήσει σύμφωνα με αυτό τότε θα είναι ευτυχισμένος στα δύσκολα και στα εύκολα. Η καρδιά του θα γεμίσει γαλήνη και ευχαρίστηση. Ο Δημιουργός γνωρίζει το καλό μας καλύτερα από οσο νομίζουμε εμείς τι είναι καλό για εμάς καθώς επίσης η συμβουλή Του είναι κατά πολύ ανώτερη από αυτήν που προτείνει το δημιούργημα (εκτός αν συμβουλεύει με βάση τα λεγόμενα του Δημιουργού). Πως είναι δυνατόν να είναι αλλιώς όταν Αυτός είναι ο Δημιουργός, ο Γνώστης, Ο Ύψιστος, ο Φιλεύσπλαχνος που δείχνει περισσότερη ευσπλαχνία προς εμάς από ότι εμείς στον ίδιο μας τον εαυτό;
Οφείλουμε να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε σε θέση να καθυστερήσουμε την εντολή Του η να ανατρέψουμε τα σχέδια Του για εμάς. Υποτάξου σε Αυτόν που σου έδωσε ζωή όταν ήσουν ανύπαρκτος, υποτάξου με την ψυχή και το σώμα σε όλες σου τις υποθέσεις και θα βιώσεις την ηρεμία, την χαλάρωση, απόμακρος από το άγχος, απόμακρος από ανησυχίες και φοβίες. Ας είναι το ενδιαφέρον σου και η ανησυχία σου μόνο για να τον υπακούς, Αυτόν, και μην αποδώσεις μαζί Του κανέναν ψεύτικο θεό. Βαλε στα χέρια Του τα προβλήματα σου και τους φόβους σου και μην σε νοιάζει, διότι δεν τον νοιάζει και Αυτόν να σε προστατεύει και να σε φυλάει όταν ολοκληρωτικά από μεριά σου τον εμπιστεύεσαι και εξαρτάσαι από Αυτόν.
Όμως να ξέρεις ότι αν αρνηθείς να τον εμπιστευτείς και να εναποθέσεις όλες σου τις ελπίδες σε Αυτόν, με το να σχεδιάζεις και να προγραμματίζεις επίμονα παραβλέποντας το δικαίωμα Του, τότε θα σε αφήσει στην επιλογή σου και σε αυτό που επέλεξες. Οι σύντροφοι σου θα είναι το άγχος, η φοβία, η στενοχώρια και η μιζέρια. Η καρδιά σου θα χτυπά δυνατά και η ελπίδα σου ολο ένα θα χάνεται.
Ο Αλλάχ ο Ύψιστος διέταξε τον άνθρωπο να τον υπακούει στις εντολές Του. Εάν τηρεί τις εντολές του Δημιουργού του με ειλικρίνεια, αλήθεια, και με επιμέλεια ο Αλλάχ θα του δώσει αυτά που του υποσχέθηκε. Και σε αυτήν την ζωή και στην επόμενη. Θα τον συντηρεί, θα γεμίσει την καρδιά του με επάρκεια, και θα τον κάνει νικητή στις υποθέσεις του. Ζήτα αυτά που έχεις ανάγκη, γιατί το να ζητάς από Αυτόν (και μόνο Αυτόν) είναι μορφή λατρείας και ζήτα την συγχώρεση Του για αυτά που αστόχησες, ηθελημένα η άθελα. Και αν ζητήσεις, είτε το ένα είτε το άλλο, με αλήθεια, εμπιστοσύνη και αισιοδοξία τότε να περιμένεις τα καλύτερα. Ο Κύριος σου ποτέ δεν θα αθετήσει την υπόσχεση του και την συμφωνία του. Το Κορανι λέει:
«Και ποιος άλλος είναι πιο συνεπής στις υποσχέσεις του απ’ τον ΑΛΛΑΧ;»(Κορανι 9:111)
Τα σημάδια της ευτυχίας είναι το να προσέχεις τις εντολές του Κυρίου σου χωρίς να κάνεις συμβιβασμούς έτσι ώστε να πετύχεις την αποδοχή των γύρω σου. Αλλοίμονο σε αυτόν που είναι ανυπάκουος στον Δημιουργό του μέσω της υπακοής στην κτίση (ανθρώπους) και πόσο όμορφος/η στα μάτια του Ύψιστου είναι αυτός που είναι ανυπάκουος(στην αμαρτία) προς την κτίση υπακούοντας τον Δημιουργό. Τα σημάδια της δυστυχίας και της στέρησης είναι η άδεια καρδιά από επιθυμία να γνωρίσει και να τηρήσει τις εντολές του Υψίστου όπου φοβάται και αγαπά την κτίση και τα επίγεια υπερβολικά.
Πηγή: «Του Ibn ul Qayyim από το εξαιρετικό βιβλίο Al Fawaed (τα οφέλη) σελ 189 με προσωπικές προσθήκες και εξηγήσεις»
Categories: ΙΣΛΑΜ