Ισλαμ: η θρησκεια της δικαιοσυνης και οχι της ισοτητας (απαντηση στους αιρετικους)

Άχμαντ Ελντίν

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Το Κοράνι και η Σούννα μιλούν χωρίς να φοβούνται τις λέξεις, εν αντιθέσει με πολλούς «Μουσουλμάνους» κατέχοντες άγνοια περί Ισλαμικών διδαγμάτων. Εάν υπάρχει μια λέξη που μπορεί να χαρακτηρίσει το Ισλάμ, με ορθό τρόπο ως σύνολο, τότε αυτή σίγουρα είναι η «δικαιοσύνη» και όχι η «ισότητα» όπως υποστηρίζουν οι αδαείς.

Με τους οπαδούς της ισότητας θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε μόνο υπό στενή έννοια ότι όλοι έχουμε τις ίδιες υποχρεώσεις προς τον Δημιουργό μας. Κανένας δεν εξαιρείται. Διαφωνούμε όμως στο ότι όλοι (και όλα) μεταξύ μας είμαστε στο ίδιο επίπεδο. Όπως θα δούμε στην συνέχεια, η Ισλαμική θεολογία απορρίπτει αυτόν τον παραλογισμό των αιρετικών.

Η ισότητα στην ουσία διδάσκει ανηθικότητα και αδικία. Για παράδειγμα το αρσενικό μιμείται το θηλυκό και το θηλυκό το αρσενικό. Επίσης, έχει χαθεί κάθε σεβασμός προς τους γονείς η στους ανωτέρους. Ο εγκληματίας είναι ίσος με τον ενάρετο. Ο γνώστης έχει την ίδια αξία με τον αδαή. Αυτά και άλλα παρόμοια για να δικαιολογηθούν κρύβονται πίσω από την «ισότητα».

Η λέξη όμως που πρέπει να προτιμηθεί είναι αυτή της «δικαιοσύνης». Η ισότητα περιέχει αδικία διότι το σωστό με το λάθος αναμιγνύεται με αποτέλεσμα η αλήθεια να σταθεί στο ίδιο επίπεδο με την πλάνη ως δυο ίσα πράγματα. Όταν όμως εισέρθει η λέξη «δικαιοσύνη» τότε όλα μπαίνουν στην θέση τους.

Ας φαντασθούμε για λίγο δυο άτομα που μπροστά τους έχουν από ένα πάζλ ο καθένας. Ο δίκαιος είναι αυτός που συνδέει το κάθε κομμάτι σωστά, βάζοντας το στη θέση που του αρμόζει. Ο οπαδός της ισότητας συνδέει όλα τα κομμάτια στην ίδια θέση με αποτέλεσμα να είναι άδικος διαλύοντας το πάζλ.

Ο Ύψιστος λέει:

«Ο Αλλάχ διατάζει την δικαιοσύνη (για τους πιστούς)» {Κοράνι 16:90}

Επίσης:

«Και όταν δικάζετε ανάμεσα σε ανθρώπους, να δικάζετε με δικαιοσύνη» {Κοράνι 4:58}

Λέμε λοιπόν στον αιρετικό, που τον παρέσυρε το κύμα των επιθυμιών του και μιλά για το Ισλάμ με βάση της προσωπικής άποψης, ότι το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία (η τρόπος ζωής) ισότητας αλλά δικαιοσύνης. Και δικαιοσύνη σημαίνει συμπεριφέρομαι με ισότητα σε αυτούς (η σε αυτά) που είναι ισοι μεταξύ τους και διαχωρίζω μεταξύ αυτών που είναι διαφορετικοί.

Ο Ύψιστος αρνείται την ισότητα όταν λέει:

«Πες: Αυτοί που γνωρίζουν είναι ίσοι με αυτούς που δεν γνωρίζουν;» {Κοράνι 39:9}

Επίσης:

«Πες: Είναι ο τυφλός (πλανεμένος) ίσος με αυτόν που βλέπει (ενάρετο στο δρόμο του Αλλάχ); Η το σκοτάδι είναι ίδιο με το φως;» {Κοράνι 13:16}

Υπάρχουν δεκάδες παρόμοια χωρία τα οποία αρνούνται ξεκάθαρα την ισότητα. Και άλλα τόσα που καλούν στην δικαιοσύνη. Ούτε ένα γράμμα από το Κορανικό κείμενο δεν καλεί στην ισότητα αλλά χιλιάδες τονίζουν τον δίκαιο χαρακτήρα που οφείλει να έχει ο πιστός. 

Ο Αλλάχ να μας προστατεύει από τις αμπελοφιλοσοφίες των αιρετικών και αυτών που εισάγουν νεωτεριστικές σκέψεις σε θέματα θεολογίας και να μας κάνει να ακολουθούμε τον λόγο Του σύμφωνα με την μεθοδολογία του Προφήτη του.

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد



Categories: ΙΣΛΑΜ

Tags: , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading