Το κάλεσμα του Προφήτη στον Μονοθεϊσμό (Ταουχίντ)

Άχμαντ Ελντίν

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Ο Ύψιστος λέει στον Προφήτη του να πει:

قُلْ إِنَّمَا أَنَا بَشَرٌ مِّثْلُكُمْ يُوحَىٰ إِلَيَّ أَنَّمَا إِلَٰهُكُمْ إِلَٰهٌ وَاحِدٌ فَاسْتَقِيمُوا إِلَيْهِ وَاسْتَغْفِرُوهُ ۗ وَوَيْلٌ لِّلْمُشْرِكِينَ

Πες τους: «Είμαι μόνο ένας άνθρωπος, σαν και εσάς, οπου μου αποκαλύφθηκε ότι ο Θεός σας είναι Ένας και μόνο Θεός. Γιαυτό πορευτείτε στο ίσιο μονοπάτι που οδηγεί σε Αυτόν και ζητήστε του συγχώρεση». Και αλλοίμονο σε αυτούς που συνεταιρίζουν με τον Αλλάχ άλλους. {Κοράνι 41:6}

Εξήγηση:

– [Πες τους] = Να πεις στους άπιστους, τους ειδωλολάτρες και τους παγανιστές.

– [Είμαι μόνο ένας άνθρωπος σαν και εσάς οπου μου αποκαλύφθηκε ότι ο Θεός σας είναι Ένας και μόνο Θεός] = Είμαι ένας άνθρωπος, όχι θεός η άγγελος. Είμαι Προφήτης και Απόστολος του Υψίστου και μου αποκάλυψε να σας πω ότι ο Θεός σας, ο Δημιουργός σας, είναι Ένας και Μοναδικός, ο Μόνος άξιος λατρείας. Δεν έχει υιούς ούτε κόρες, ούτε γονείς. Δεν γέννησε και δεν γεννήθηκε και κανείς δεν είναι όμοιος Του. Δεν έχει καμία σχέση με τα είδωλα που λατρεύετε ούτε με οτιδήποτε κατασκευάζουν τα χέρια σας (είδωλα, αγάλματα, εικόνες).

– [Γιαυτό πορευτείτε στο ίσιο μονοπάτι που οδηγεί σε Αυτόν] = Λατρέψτε Τον Αυτόν και μόνο, με ειλικρίνεια. Και λατρέψτε τον σύμφωνα με αυτά που έχει διατάξει μέσω των αγγελιοφόρων Του, μην επινοείται λατρευτικές μεθοδολογίες, πράξεις λατρείας και αιρέσεις.

– [και ζητήστε του συγχώρεση] = Ζητείστε συγχώρεση από τις αμαρτίες σας και μετανοείτε.

– [Και αλλοίμονο σε αυτούς που συνεταιρίζουν με τον Αλλάχ άλλους] = Αλλοίμονο στους πολυθεϊστές, ειδωλολάτρες και παγανιστές. Καταστροφή, πόνος και τιμωρία μετά θάνατον τους περιμένει εάν δεν επιστρέψουν στον Μονοθεϊσμό (Ταουχίντ).

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد

Πηγές:

  • Ταφσίρ ‘Ιμπν Καθίρ, τόμος 8 σελ. 514.


Categories: ΙΣΛΑΜ, ΜΟΥΧΑΜΑΝΤ(σ)

Tags: , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: