Ντάουα στο Αργυρόκαστρο και στο Μπούλιος της Αλβανίας

Άχμαντ Μ.Ελντίν

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Στις 2 Ιανουάριου (2017) επισκέφτηκα το Αργυρόκαστρο στην Αλβανία μετα από συνεχόμενες προσκλήσεις από τα αδέλφια μας τους Έλληνες και Ελληνόφωνους Μουσουλμάνους που ζουνε εκεί. Ήταν μια πανέμορφη εμπειρία και μια εξαιρετική ευκαιρία για ντάουα στο Ταουχίντ και την Σούννα.

Επισκεφτήκαμε την Ελληνική μειονότητα στα χωριά του Αργυροκάστρου, συντάξαμε μαθήματα και παραδόσεις για το Ισλάμ στην Ελληνική γλώσσα και υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από Μουσουλμάνος και από μη Μουσουλμάνους.

Από τις ποιο ξεχωριστές στιγμές ήταν η επίσκεψη μου στο όμορφο χωριό Μπούλιος, κοντά στο Δερβιτσάνη, στο οποίο κτίζεται ένα πανέμορφο Τζαμί.

Σύντομα, με την άδεια του Αλλάχ, θα επισκεφτούμε πάλι το όμορφο Αργυρόκαστρο για να βοηθήσουμε περαιτέρω στο κομμάτι της Ντάουα τους Ελληνόφωνους Μουσουλμάνους και Έλληνες της Αλβανίας καθώς και στα γύρω χωρία.   

Ευχαριστώ από καρδιάς τα αδέλφια και την τζαμαά του Αργυροκάστρου και του Μπούλιος για την πρόσκληση. Σύντομα θα είμαστε πάλι εκεί με περισσότερο ακτιβισμό.

Η Ντάουα του IslamForGreeks.org πλέον βγαίνει εκτός ελληνικών συνόρων με σκοπό να είναι δίπλα σε κάθε ενδιαφερόμενο που μιλά την ελληνική γλώσσα, σε κάθε μέρος που υπάρχει Ελληνισμός και σε κάθε συμπατριώτη μας που ενδιαφέρεται να γνωρίσει το Ισλάμ αντικειμενικά και μέσα από τις πηγές του. Στηρίξτε τις προσπάθειες μας.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί από το ταξίδι μας στο Αργυρόκαστρο και την επίσκεψη μας στο Μπούλιος: 

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد



Categories: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Tags: , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading