Ερωτήσεις για την έκτρωση, ομοφυλοφιλία και την Δημοκρατία

Ερώτηση: 

Βρήκα αυτή την σελίδα και αποφάσισα να ρωτήσω κάποια πράγματα για το Ισλάμ που αφορούν κοινωνικά θέματα. 1)Ποιά θέση του Ισλάμ για την έκτρωση;Σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται και σε ποιες απαγορεύεται; 2)Ποια η θέση του Ισλάμ για την ομοφυλοφιλία και τα δικαιώματα που ζητούνε κατά δήλωση τους αυτοί(γάμος,υιοθεσία παιδιών κτλ);Από όσο ξέρω στο Κοράνι δεν καταδικάζεται η ομοφυλοφιλία. 3)Ποια η θέση του Ισλάμ την δυτικού τύπου δημοκρατία; Αυτά για αρχή.

Απάντηση: 

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

1) Ποιά θέση του Ισλάμ για την έκτρωση; Σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται και σε ποιες απαγορεύεται;

Η έκτρωση απαγορεύεται στο Ισλάμ και θεωρείται αμάρτημα. Επιτρέπεται σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, όταν για παράδειγμα, κινδυνεύει σοβαρά η υγεία της μητέρας (με πιστοποίηση γιατρού). Ο Ύψιστος λέει:

«Και μην σκοτώνετε τα παιδιά σας επειδή φοβάστε την φτώχια. Εμείς θα προμηθεύσουμε γιαυτα και για εσάς. Πράγματι, το να τα σκοτώνεται είναι μεγάλη αμαρτία» {Κοράνι 17:31}

2) Ποια η θέση του Ισλάμ για την ομοφυλοφιλία και τα δικαιώματα που ζητούνε κατά δήλωση τους αυτοί(γάμος,υιοθεσία παιδιών κτλ);

Η ομοφυλοφιλία στο Ισλάμ είναι αμάρτημα και καταδικάζεται. Στο Κοράνι και στην Ισλαμική παράδοση κατακρίνεται παρουσιάζοντας την ιστορία του Προφήτη Λωτ και το πώς ο λαός του διέπραττε το συγκεκριμένο αμάρτημα. Ο Ύψιστος λέει:

«Και (στείλαμε) επίσης τον Λώτ, που είπε στη γενιά του: “Μήπως διαπράττετε έργα ασέλγειας, που καμιά άλλη γενιά του σύμπαντος κόσμου δεν έκανε πριν από σας; Επειδή εσείς χρησιμοποιείτε (για τις ορέξεις σας) τους άνδρες προτιμώντας τους απ’ τις γυναίκες. Είστε πραγματικά ένας λαός που ξεπερνά το όρια”» {Κοράνι 7:80-81}

Το Ισλάμ δεν αναγνωρίζει κανένα δικαίωμα για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, παρα μόνο το δικαίωμα να δεχτούν νουθεσία και πρόσκληση στο να εγκαταλείψουν το αμάρτημα αυτό.

3) Ποια η θέση του Ισλάμ την δυτικού τύπου δημοκρατία;

Το σύστημα της Δημοκρατίας δεν αναγνωρίζεται στο Ισλάμ διότι η εξουσία και η απόφαση ανήκει στον Αλλάχ τον Ύψιστο και όχι στον λαό και τον όχλο. Ο Ύψιστος λέει:

«Και όποιος δεν δικάσει, με βάση τα όσα αποκαλύφθηκαν απ’ τον Αλλάχ, αυτοί είναι οι Άπιστοι» {Κοράνι 5:44}

Δείτε επίσης την ομιλία: Η Δημοκρατία στα μάτια του Ισλάμ 

Σημείωση: Ο Ισλαμικός Νόμος και οι Ισλαμικές ετυμηγορίες (νομολογία, κανόνες δικαίου κτλ) εφαρμόζονται και τηρούνται μόνο σε Μουσουλμανική χώρα που τηρεί την Σαρία από τους αρμόδιους λειτουργούς. Ο Μουσουλμάνος σε μια μη Ισλαμική χώρα σέβεται και εφαρμόζει τους νόμους της χώρας που διαμένει, χωρίς αυτό απαραίτητα να σημαίνει ότι συμφωνεί ιδεολογικά η θεολογικά. Δείτε περισσότερα στο «Ο Μουσουλμάνος σε μη Ισλαμική χώρα»

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد

Άχμαντ Μ.Ελντίν



Categories: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ/ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Tags: , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading