Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις περί σεξουαλικής επαφής

Ερωτήσεις:

Καλησπέρα σας. Θα ηθελα να μου λύσετε μερικες απορίες σύμφωνα με τη Μουσουλμανική θρησκεία. 1) Η ερωτική πράξη μεταξύ ενός παντρεμένου ζευγαριού θα πρέπει να γίνεται με μόνο σκοπό την τεκνοποίηση ή και την ευχαρίστηση του ζευγαριού; 2) Επιτρέπονται οι μέθοδοι αντισύλληψης ή όχι; Αν όχι σε περίπτωση που κάποιος από τους δύο πάσχει από κάποια ασθένεια που μπορεί να μεταδοθεί με την σεξουαλική επαφή, επιτρέπεται η αντισύλληψη; Και αν αργότερα θελήσουν να τεκνοποίησουν τι γίνεται;3) Εάν μια γυναίκα μείνει έγκυος πριν παντρευτεί θα πρέπει να κρατήσει το παιδι ή να διακόψει την κύηση; Και αν μάθεις από το γιατρό ότι το παιδί θα γεννηθεί με προβλήματα υγείας μπορείς να διακόψεις την κύηση; 4) Ισχύει οτι ο άνδρας επιτρέπεται να έχει έως 4 γυναίκες; Και οτι στον παράδεισο θα ανταμειφθεί με παρθένες , δούλους και πλούτη; 5) Επιτρέπεται: ο στοματικός έρωτας μεταξύ του παντρεμένου ζευγαριού ,διαφορετικές σεξουαλικές στάσεις και γενικότερα ποικιλία τρόπων κατά τη σεξουαλικη πραξη; 6) Επιτρέπεται ο αυνανισμός για γυναίκα και άνδρα εφόσον είναι άγαμος; 7) Μπορεί ο άπιστος άνθρωπος να μετανοήσει οποιαδήποτε στιγμή της ζωής του; Ακόμα και αν εχει κάνει αμαρτίες; Και αν ναι πως; Αν θελήσω να ασπαστώ το Ισλάμ και είμαι παντρεμένη με άθεο, πρέπει να χωρίσω; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Απαντήσεις:

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

1) Η ερωτική πράξη μεταξύ ενός παντρεμένου ζευγαριού θα πρέπει να γίνεται με μόνο σκοπό την τεκνοποίηση ή και την ευχαρίστηση του ζευγαριού;

Το σεξ ανάμεσα στο παντρεμένο ζευγάρι επιτρέπεται και μάλιστα συνίσταται να γίνεται και για λόγους ευχαρίστησης.

2) Επιτρέπονται οι μέθοδοι αντισύλληψης ή όχι; Αν όχι σε περίπτωση που κάποιος από τους δύο πάσχει από κάποια ασθένεια που μπορεί να μεταδοθεί με την σεξουαλική επαφή, επιτρέπεται η αντισύλληψη; Και αν αργότερα θελήσουν να τεκνοποίησουν τι γίνεται;

Ναι, με την προϋπόθεση ότι έχει αποφασιστεί από κοινού στο ζευγάρι. Παρολαυτα, δεν είναι αρεστό να εμποδίζεται η σύλληψη, παρά μόνο όταν υπάρχει σημαντικός λόγος (θέματα υγείας, επιβάρυνση του οργανισμού της γυναίκας λογω προηγούμενης εγκυμοσύνης κτλ), όμως δεν θεωρείται απαγορευμένη η κίνηση της αντισύλληψης. Αν αργότερα θέλουν να τεκνοποιήσουν τότε διακόπτουν την αντισύλληψη. Σε περίπτωση ασθένειας το ζευγάρι απευθύνεται σε γιατρό για να τους συμβουλέψει και ανάλογα πράττουν. Το ζευγάρι δεν δίνει σημασία σε υποθετικά σενάρια για την υγεία του μωρού, παρα μονο σε αυτά που αποδεικνύονται και είναι 100%.

3) Εάν μια γυναίκα μείνει έγκυος πριν παντρευτεί θα πρέπει να κρατήσει το παιδι ή να διακόψει την κύηση; Και αν μάθεις από το γιατρό ότι το παιδί θα γεννηθεί με προβλήματα υγείας μπορείς να διακόψεις την κύηση;

Η γυναίκα απαγορεύεται να διακόψει την κύηση εξαιτίας μοιχείας (σεξ εκτός γάμου) και το παιδί αποδίδεται στην μάνα και όχι στον άνδρα. Η έκτρωση δεν επιτρέπεται να γίνει για λόγους υγείας (του εμβρύου) ακόμα και αν διαπιστωθεί ότι θα έχει θέματα υγείας, ιδιαίτερα με την πάροδο 4 μηνών οπου θεωρείται στο Ισλάμ κανονικός άνθρωπος, εξαίρεση είναι η περίπτωση που κινδυνεύει η  ζωή της μητέρας.

4) Ισχύει οτι ο άνδρας επιτρέπεται να έχει έως 4 γυναίκες; Και οτι στον παράδεισο θα ανταμειφθεί με παρθένες , δούλους και πλούτη;

Ισχύει ότι ο πιστός επιτρέπεται να παντρευτεί μέχρι 4 γυναίκες με την προϋπόθεση να είναι σε θέση να τις συντηρήσει και να είναι δίκαιος στην συμπεριφορά του μεταξύ τους. Επίσης ισχύει ότι ο πιστός θα ανταμειφτεί στον Παράδεισο με γυναίκες παρθένες τις οποίες θα τις παντρευτεί. Ισχύει ακόμα ότι θα έχει υπηρέτες (όχι δούλους) να τον υπηρετούν και πλούτη, με την έννοια ότι δεν θα του λείπει τίποτα και θα έχει ότι επιθυμεί. Και στην γυναίκα επίσης υπόσχονται απολαύσεις, χαρές, σωματικές όπως και πνευματικές.

5) Επιτρέπεται: ο στοματικός έρωτας μεταξύ του παντρεμένου ζευγαριού ,διαφορετικές σεξουαλικές στάσεις και γενικότερα ποικιλία τρόπων κατά τη σεξουαλικη πραξη;

Το στοματικό σεξ είναι κάτι που καλό είναι να αποφεύγεται, παρολαυτα δεν υπάρχει συγκεκριμένη απαγόρευση στα Ισλαμικά κείμενα. Επιτρέπονται όλες οι στάσεις στο σεξ με την προϋπόθεση η συνουσία να λαμβάνει μέρος στο αιδοίο της γυναίκας και όχι στον πρωκτό (το πρωκτικό σεξ είναι μεγάλη αμαρτία, όπως επίσης το σεξ κατά την διάρκεια της περιόδου της γυναίκας).

6) Επιτρέπεται ο αυνανισμός για γυναίκα και άνδρα εφόσον είναι άγαμος;

Ο αυνανισμός απαγορεύεται στο Ισλάμ και ο άγαμος συνιστάται να παντρευτεί, αν δεν μπορεί τότε να νηστέψει (εθελοντικές νηστείες).

7) Μπορεί ο άπιστος άνθρωπος να μετανοήσει οποιαδήποτε στιγμή της ζωής του; Ακόμα και αν εχει κάνει αμαρτίες; Και αν ναι πως; Αν θελήσω να ασπαστώ το Ισλάμ και είμαι παντρεμένη με άθεο, πρέπει να χωρίσω; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Ναι, μπορεί να μετανοήσει οποιαδήποτε στιγμή που βρίσκεται εν ζωή, όμως πρέπει να βιαστεί και να μην καθυστέρει διότι δεν γνωρίζει πότε θα τον επισκεφτεί ο θάνατος. Οφείλει λοιπόν να μετανοήσει και να επιστρέψει από την ανυπακοή στην υπακοή (για τον Μουσουλμάνο αμαρτωλό), και για τον άπιστο να ασπαστεί το Ισλάμ και να εγκαταλείψει την απιστία η τις πλανεμένες θρησκείες. Αν είσαι παντρεμένη με άθεο (με μη Μουσουλμάνο γενικότερα) και ασπαστείς το Ισλάμ, τότε δεν επιτρέπεται να είσαι μαζί του. Αναμένεις στην λεγόμενη «ίντα» (να σου έρθουν/ολοκληρωθούν 3 περίοδοι) και έπειτα χωρίζεις και απομακρύνεσαι από αυτόν. Σε αυτήν την αναμονή, εφόσον γίνει Μουσουλμάνος τοτε μπορείτε να είστε μαζί, ειδάλλως όταν ολοκληρωθούν οι 3 περίοδοι τοτε ακυρώνεται ο γάμος σου μαζί του και είσαι ελεύθερη να παντρευτείς Μουσουλμάνο η να περιμένεις μεχρι ο πρώην σου ο Άθεος ασπαστεί το Ισλάμ.  

Οι ερωτήσεις απαντήθηκαν από τις συλλογές Φατάουα (Ισλαμικών ετυμηγοριών) των «Φατάουα Ισλαμία» και της «Λάτζνα αν Ντάιμα» (της Ισλαμικής επιτροπής Φατάουα της Σ. Αραβίας).

 Άχμαντ Μ.Ελντίν

Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας
Τζαμί «Σάλαφ ους Σάλιχ» (Αρ Ραχμάν)
IslamForGreeks.org – AhmadEldin.blog

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمدCategories: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ/ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Tags: , , , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: