Σέηχ Μουχάμαντ αλ Τζαάμι: Τήρησε το Ταουχίντ μέχρι το τέλος της ζωής σου – الشيخ محمد أمان الجامي فضل الموت على التوحيد

Άχμαντ Μ.Ελντίν

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Ο Αλλάμα Σέηχ Μουχάμαντ αλ Τζαάμι συμβούλεψε σχετικά με την τήρηση του Ταουχίντ (Μονοθεϊσμού) τα εξής:

«Η εφαρμογή και η τήρηση του Ταουχίντ (Μονοθεϊσμού) σημαίνει να επικεντρώνει κάποιος όλη του την αφοσίωση στον Αλλάχ με ειλικρίνεια, αγνότητα, απελευθερωμένη από κάθε είδους βρωμιάς του Σίρκ (πολυθεϊσμού, ειδωλολατρίας), της αίρεσης και της εμμονής σε αμαρτίες. Και όποιος «γλιστράει» (διαπράττει αμάρτημα) τότε βιάζεται προς την μετάνοια με ειλικρίνεια.

Όποιος συμπεριφέρεται καταυτόν τον τρόπο, τότε πραγματικά έχει τηρήσει το Ταουχίντ. Και το πιο σημαντικό σε αυτό το θέμα (της τήρησης του Ταουχίντ) είναι η υπομονή, έτσι ώστε να το διαφυλάξει και να συναντήσει τον Αλλάχ κατά την διάρκεια της τήρησης του, πριν τον παρασύρει η φίτνα (δοκιμασία – πλάνη)

Μπορεί ένα άτομο να είναι ευλογημένο με ειλικρίνεια, με ένα δυνατό επίπεδο αφοσίωσης και τήρησης του Ταουχίντ, παρολαυτα να κατρακυλήσει, αναζητάμε καταφύγιο στον Αλλάχ.

Γιαυτο το λόγο, οι πράξεις βασίζονται (ως προς την εγκυρότητα τους και την αποδοχή από τον Αλλάχ) από τις τελευταίες πράξεις του ατόμου. Δηλαδή, γιαυτό το θέμα (η εγκυρότητα και η ορθότητα του ατόμου) προϋπόθεση είναι ο καθορισμένος χρόνος του θανάτου του (με βάση ποιες πράξεις θα αφήσει την τελευταία του πνοή), έτσι ώστε να φύγει από την ζωή, τηρώντας το Ταουχίντ και πριν κατρακυλήσει σε δοκιμασίες.

Εξαιτίας αυτού, ο Αμπντάλλα ίμπν Μασ’ούντ έλεγε στους μαθητές του: «Ακολουθήστε τον δρόμο αυτών (των λογίων) που πέθαναν, μιμηθείτε αυτούς που πέθαναν, διότι δεν υπάρχει εγγύηση γιαυτον που είναι ζωντανός ότι θα σωθεί από την φίτνα (δοκιμασία – πλάνη)». Όποιος και αν είναι αυτός. Οι ζωντανοί δεν έχουν εγγύηση προστασίας από την φίτνα

Υπάρχουν πολλές πόρτες που οδηγούν στην φίτνα. Κάποιος δοκιμάζεται με τις επιθυμίες του, με τις αμφιβολίες, με το πόθο για ηγεσία, για κοινωνική θέση και να έχει πολλούς ακόλουθους (οπαδούς).

Η φίτνα έχει διάφορες κατηγορίες. Όταν ο Αλλάχ κάνει κάποιον να στέκεται με σταθερότητα όσον αφορά την τήρηση του Ταουχίντ, μέχρι τον θανάτου του, τότε θα του δώσει είσοδο στον παράδεισο δίχως λογαριασμό και τιμωρία»

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد

Πηγή:Categories: Μουσουλμάνοι

Tags: , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: