Σέηχ Σουλεημάν αρ Ρουχάιλι: Ο Μουσουλμάνος ακολουθεί τις αποδείξεις – اتبع الحق الشيخ سليمان الرحيلي

Μετάφραση: Άχμαντ Μ.Ελντίν – أحمد بن محيي الدين

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Ο Σέηχ Σουλεημάν αρ Ρουχάιλι είπε:

“Ο οπαδός της αλήθειας είναι υπέρμαχος της αλήθειας (αυτής κάθε αυτής) και όχι των ατόμων (προσώπων). Και αυτό είναι σημάδι έτσι ώστε να γνωρίσεις την κατάσταση του εαυτού σου. Εξέτασε τον εαυτό σου, εάν είσαι υπέρ ενός ατόμου που αγαπάς σε κάθε τι που κάνει και λέει, τότε μάθε ότι υπάρχει ελάττωμα στον εαυτό σου. Γιαυτο έλεγξε τον εαυτό σου. Πράγματι, το να είναι κάποιος ολοκληρωτικά σωστός (και να είναι αλάθητος) ουδέποτε έχει συμβεί για κάποιον παρά μόνο στον Απόστολο του Αλλάχ صلى الله عليه وسلم . Κάθε άνθρωπος είναι σωστός (ορισμένες φορές) και λάθος (ορισμένες φορές).   

Και όπως είπε ο Ιμάμης Μάλικ رحمه الله «η δήλωση του καθένα είτε γίνεται αποδεκτή είτε απορρίπτεται, εκτός από την δήλωση του κάτοικου αυτού του τάφου (δείχνοντας τον Απόστολο του Αλλάχ صلى الله عليه وسلم). Πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα και ένας σημαντικός τρόπος εξέτασης (της αλήθειας).    

Άρα κοίτα την κατάσταση σου. Εάν βλέπεις ότι συμφωνείς με ένα συγκεκριμένο άτομο, (σε κάθε τι που λέει), η με συγκεκριμένα άτομα και ομάδες και δεν είσαι αντίθετος ακόμα και στα λάθη τους, τότε να ξέρεις ότι ο τρόπος με τον οποίο πορεύεσαι είναι ελαττωματικός. Γιαυτο γύρνα πίσω και έλεγξε τον εαυτό σου.”

Πηγή: 

 

والحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وآله وصحبهCategories: Μουσουλμάνοι

Tags: , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: