Αλλάμα Μουχάμαντ Αμάν Αλ Τζάμι: Σταμάτα να επεμβαίνεις στις διαφωνίες των Ουλεμά – نصيحة للشباب بعدم التدخل بين العلماء / العلامة محمد أمان الجامي

Μετάφραση: Άχμαντ Μ.Ελντίν – أحمد بن محيي الدين

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Μια εξαιρετική απάντηση προς όλους αυτούς που επεμβαίνουν στις διαφωνίες και τις συγκρούσεις που έχουν οι λόγιοι (Ουλεμά) μεταξύ τους. Επί της ουσίας αυτά τα άτομα είναι που προκαλούν την φίτνα και έχουν μερίδιο ευθύνης για την διχόνοια που προκαλείται. Είθε Ο Αλλάχ να τους καθοδηγήσει, και αν όχι, τότε να τους εξαφανίσει για το κακό που προκαλούν.

Ο Αλλάμα Μουχάμαντ Αμάν αλ Τζάμι τόνισε:

«Τίποτα από όλα αυτά δεν ανήκουν στα πρότυπα συμπεριφοράς που έχουμε για την Ντάουα. Ούτε ανήκουν στα πρότυπα της διόρθωσης. Είναι προβοκάτσια, σύγχυση και αναταραχή μεταξύ των νέων. Το έχω πει παλιότερα. Και ότι έχω αναφέρει παλιότερα το λέω και τώρα και θα το λέω αργότερα.

Αυτός που αναιρεί και κάνει αντιπαράθεση (στο κομμάτι της διαφωνίας των Ουλεμά) είναι ο Σέηχ. Ο Σέηχ, που δόξα στον Αλλάχ, είναι ακόμα ζωντανός. Γιαυτό συμβουλεύουμε τους μαθητές μας να μην ανακατεύονται σε θέματα που είναι μεταξύ των μαθητών γνώσης και των Ουλεμά.  

Όταν ένας Σέηχ κατηγορεί έναν άλλον Σέηχ για ένα λάθος, τότε η απάντηση προέρχεται από τον Σέηχ. Όσο για εσένα, γιατί κουράζεσαι (με το να ασχολείσαι); Τι ωφέλεια κερδίζεις με το να επεμβαίνεις μεταξύ των Ουλεμά; Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πέσεις στο κουτσομπολιό, στην συκοφαντία των Ουλεμά και των μαθητών γνώσης. Δεν θα κερδίσεις κανένα όφελος, το αντίθετο μάλιστα, θα χάσεις.

Γιαυτο το λόγο, συμβουλεύουμε τους νέους να μένουν πολύ μακριά από αυτήν την νοοτροπία. Δεν αρμόζει σε αυτούς.»

Πηγή:

 

والحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وآله وصحبهCategories: Μουσουλμάνοι

Tags: , , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: