Η λίμνη του Προφήτη صلى الله عليه وسلم

Μετάφραση: Άχμαντ Μ.Ελντίν – أحمد بن محيي الدين

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد

Ο Ιμάμης Ίμπν ουλ Κάγιεμ είπε:

اعلمْ أنَّ وُرُودَ النّاسِ الحَوْضَ وشُرْبَهم مِنهُ يَوْمَ العَطَشِ الأكْبَرِ بِحَسَبِ وُرُودِهِمْ سُنَّةَ رَسُولِ اللَّهِ ﷺ وشُرْبِهِمْ مِنها، فَمَن ورَدَها في هَذِهِ الدّارِ وشَرِبَ مِنها وتَضَلَّعَ ورَدَ هُناكَ حَوْضَهُ وشَرِبَ مِنهُ وتَضَلَّعَ، فَلَهُ ﷺ حَوْضانِ عَظِيمانِ: حَوْضٌ في الدُّنْيا وهو سُنَّتُهُ وما جاءَ بِهِ، وحَوْضٌ في الآخِرَةِ، فالشّارِبُونَ مِن هَذا الحَوْضِ في الدُّنْيا هُمُ الشّارِبُونَ مِن حَوْضِهِ يَوْمَ القِيامَةِ فَشارِبٌ ومَحْرُومٌ ومُسْتَقِلٌّ ومُسْتَكْثِرٌ .

«Οι άνθρωποι που θα βρίσκονται στο Αλ Χάουντ (την λίμνη στην Ημέρα της Κρίσης), σε μια ημέρα οπου η δίψα θα είναι μεγάλη, θα πιουν από την λίμνη σύμφωνα με το πόσο τήρησαν και ακολούθησαν την Σούννα του Αποστόλου του Αλλάχ صلى الله عليه وسلم .

Επομένως, όποιος ακολούθησε την Σούννα στην επίγεια ζωή του, ήπιε από αυτήν, παίρνοντας μεγάλη δόση (ωφέλειας), θα βρει μια λίμνη στον παράδεισο και θα πιει μεγάλη δόση.

Ο Προφήτης صلى الله عليه وسلم έχει δυο εξαιρετικές λίμνες. Μια λίμνη στην επίγεια ζωή, η οποία είναι η Σούννα του και ότι προσέφερε ως διδασκαλίες, και η λίμνη στην μεταθανάτια ζωή. Αυτοί που θα πιουν από την λίμνη του, στην επίγεια ζωή, θα είναι και αυτοί που θα πιουν από την λίμνη του στην μεταθανάτια ζωή.

Άρα, θα είναι αυτοί που θα πιουν από την λίμνη, αυτοί που θα τους απαγορευτεί να πιουν, αυτοί που θα πιουν λίγο, και αυτοί που θα πιουν σε μεγάλη δόση”

Πηγή: Ιτζτιμάα αλ Τζαιγιούς αλ Ισλαμία, 85

Η δογματική της λίμνης αφορά την πίστη που έχει ο πιστός στο στάδιο της. Ένα στάδιο (από τα πολλά) που θα προκύψει την Ημέρα της Κρίσης. Για περαιτέρω μελέτη που αφορά την συγκεκριμένη δογματική, δείτε το 15ο μάθημα από τον κύκλο παραδόσεων με τίτλο: «Δογματική του Ίμπν Άμπου Ζάηντ αλ Καιραουάνι»

Άχμαντ Μ.Ελντίν
Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας
Τζαμί «Σάλαφ ους Σάλιχ» (Αρ Ραχμάν)
IslamForGreeks.org – AhmadEldin.blog

والحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وآله وصحبهCategories: ΜΟΥΧΑΜΑΝΤ(σ)

Tags: , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: