Το βιβλίο του εξαγνισμού – Φίκχ και Αχαντίθ για την σωματική καθαριότητα και πνευματική κάθαρση – تنبيه الأفهام بشرح عمدة الأحكام – الشيخ العثيمين (Μάθημα 28 – Χαντίθ 28)

 

تنبيه الأفهام بشرح عمدة الأحكام – الشيخ العثيمين

Το βιβλίο του εξαγνισμού: Φίκχ και Αχαντίθ για την σωματική καθαριότητα και πνευματική κάθαρση  

Από το σπουδαίο Νομολογικό έργο «Ούμντατουλ Αχκαάμ» του Ιμάμη Άμπου Μουχάμαντ Άμπντουλ Γανί ίμπν Άμπντουλ Ουάχιντ αλ Μάκντισί, σε επεξήγηση του Σέηχ Ίμπν Ουθαημήν. Διαβάζοντας επίσης και από τις σημειώσεις μου από την επεξηγηματική του Σέηχ Αμπντάλλαχ ίμπν ΆμπντουρΡαχμάν ααλ Μπασαάμ

Ανάγνωση-Παρουσίαση: Άχμαντ Μ.Ελντίν – أحمد بن محيي الدين

Χαντίθ νο.28: Το γούσλ (πλύσιμο του σώματος) και η κατάσταση Τζανάμπα (ακαθαρσίας)

 

Αφηγείται ο Άμπου Χουράιρα ότι ο Προφήτης صلى الله عليه وسلم τον συνάντησε στους δρόμους της Μεδίνα ενώ βρισκόταν (ο Άμπου Χουράιρα) σε κατάσταση «Τζανάμπα» (ακαθαρσίας μετά την σεξουαλική επαφή). Είπε ο Άμπου Χουράιρα: «αποχώρησα κρυφά για να πάω να κάνω γούσλ (πλύσιμο σώματος). Έπειτα επέστρεψα και ο Προφήτης είπε»: «Που ήσουν Άμπου Χουράιρα». Και απάντησε: «Ήμουν σε κατάσταση Τζανάμπα και δεν ήθελα να κάτσω μαζί σου ενώ δεν βρισκόμουν σε κατάσταση ταχάρα (καθαριότητας). Απάντησε ο Προφήτης: «ΣουμπχάνΑλλαχ (Η δόξα ανήκει στον Αλλάχ). Ο Μουσουλμάνος δεν γίνεται ακάθαρτος».

 



Categories: ΙΣΛΑΜ

Tags: , , , , , , , ,