Το βιβλίο του εξαγνισμού – Φίκχ και Αχαντίθ για την σωματική καθαριότητα και πνευματική κάθαρση – تنبيه الأفهام بشرح عمدة الأحكام – الشيخ العثيمين (Μάθημα 35 – Χαντίθ 35)

 

تنبيه الأفهام بشرح عمدة الأحكام – الشيخ العثيمين

Το βιβλίο του εξαγνισμού: Φίκχ και Αχαντίθ για την σωματική καθαριότητα και πνευματική κάθαρση  

Από το σπουδαίο Νομολογικό έργο «Ούμντατουλ Αχκαάμ» του Ιμάμη Άμπου Μουχάμαντ Άμπντουλ Γανί ίμπν Άμπντουλ Ουάχιντ αλ Μάκντισί, σε επεξήγηση του Σέηχ Ίμπν Ουθαημήν. Διαβάζοντας επίσης και από τις σημειώσεις μου από την επεξηγηματική του Σέηχ Αμπντάλλαχ ίμπν ΆμπντουρΡαχμάν ααλ Μπασαάμ

Ανάγνωση-Παρουσίαση: Άχμαντ Μ.Ελντίν – أحمد بن محيي الدين

Χαντίθ νο.35: Ποσότητα νερού για το γούσλ

Σε αφήγηση του Άμπου Τζάφαρ Μουχάμαντ ίμπν Αλι ιμπν αλ Χουσάιν ιμπν Αλι ιμπν Άμπι Τάλιμπ, οπου ο ίδιος και ο πατέρας του ήταν με τον Τζαάμπιρ ίμπν Άμπντάλλαχ μαζί με μια ομάδα ανδρών. Τον ρώτησαν για το γούσλ και είπε: «Ένα Σάα είναι αρκετό (ως ποσότητα νερού για γούσλ)». Ένας άνδρας είπε: «Δεν μου φτάνει εμένα». Ο Τζαάμπιρ είπε: «Ήταν αρκετό για αυτόν που είχε περισσότερα μαλλιά από εσένα και ήταν καλύτερος από εσένα» εννοώντας τον Απόστολο του Αλλάχ صلى الله عليه و سلم». Έπειτα μας οδήγησε στην προσευχή φορώντας την ενδυμασία (ένα κομμάτι ρούχο που είχε ως μοναδικό).

 Categories: ΙΣΛΑΜ

Tags: , , , , , , , ,