Το βιβλίο του εξαγνισμού – Φίκχ και Αχαντίθ για την σωματική καθαριότητα και πνευματική κάθαρση – تنبيه الأفهام بشرح عمدة الأحكام – الشيخ العثيمين (Μάθημα 37 – Χαντίθ 37)

 

تنبيه الأفهام بشرح عمدة الأحكام – الشيخ العثيمين

Το βιβλίο του εξαγνισμού: Φίκχ και Αχαντίθ για την σωματική καθαριότητα και πνευματική κάθαρση  

Από το σπουδαίο Νομολογικό έργο «Ούμντατουλ Αχκαάμ» του Ιμάμη Άμπου Μουχάμαντ Άμπντουλ Γανί ίμπν Άμπντουλ Ουάχιντ αλ Μάκντισί, σε επεξήγηση του Σέηχ Ίμπν Ουθαημήν. Διαβάζοντας επίσης και από τις σημειώσεις μου από την επεξηγηματική του Σέηχ Αμπντάλλαχ ίμπν ΆμπντουρΡαχμάν ααλ Μπασαάμ

Ανάγνωση-Παρουσίαση: Άχμαντ Μ.Ελντίν – أحمد بن محيي الدين

Χαντίθ νο.37: Πως κάνουμε Ταγιάμουμ;

 

Σε αφήγηση του Άμμάαρ ιμπν Γιάσιρ, ο οποίος είπε ότι «ο Προφήτης  صلى الله عليه وسلم με έστειλε για μια υποχρέωση (αποστολή). Έπειτα έπεσα σε κατάσταση τζανάμπα (ακαθαρσία στην οποία χρειάζεται ολοκληρωτικό πλύσιμο-μπάνιο) και δεν έβρισκα  νερό. Γιαυτο και κυλίστηκα στο χώμα έτσι όπως ένα ζωντανό κυλίεται. Έπειτα πήγα στον Προφήτη صلى الله عليه وسلم και του το ανέφερα και είπε «θα ήταν αρκετό για εσένα αν έκανες με τα χέρια σου αυτό». Έπειτα έβαλε τα χέρια του στο έδαφος (χώμα) μια φορά. Έπειτα σκούπισε το αριστερό χέρι πάνω στο δεξί (παλάμες και πίσω) και το πρόσωπο του.

 



Categories: ΙΣΛΑΜ

Tags: , , , , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading