Ερώτηση: Ποια είναι η άποψη του Ισλάμ για τους Εβραίους και την Παλαιά Διαθήκη;

«Ποια είναι η άποψη του Ισλάμ για τους εβραίους? Επίσης ποιά είναι η άποψη του για την παλαιά διαθήκη? Εάν αποδέχετε το Ισλάμ την παλαιά διαθήκη πως την ερμηνεύει κυριολεκτικά σαν ιστορική αλήθεια κ λόγια θεού ή κατι το συμβολικό? Ευχαριστώ προκαταβολικά για την απαντηση.»

Άχμαντ Ελντίν

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Οι Εβραίοι ήταν ο αγαπημένος λαός του Παντοδύναμου. Ο Θεός λέει στο Κοράνι:

«Ω! παιδιά του Ισραήλ! Θυμηθείτε τις (ειδικές) ευεργεσίες, που σας έκανα, κι ότι εγώ προτίμησα (τους προγόνους σας) από όλους τους άλλους (που έζησαν την εποχή τους για το Μήνυμα μου)»(Κοράνι 2:47)

Αναφέρονται επίσης τα βασανιστήρια από τον Φαραώ και πως ο ΑΛΛΑΧ στο τέλος τους ελευθέρωσε:

«Κι όταν σας απελευθερώσαμε από τον Φαραώ και τους ακολούθους του, κι απ’ τα σκληρά βασανιστήρια, που έσφαζαν τα παιδιά σας κι άφηναν τις γυναίκες σας ζωντανές, (για να υπηρετούν), τούτο ήταν μια σκληρή δοκιμασία απ’ τον Κύριο σας. Κι όταν χωρίσαμε στα δύο τη θάλασσα για σας, και σας σώσαμε, και πνίξαμε τους ακολούθους του Φαραώ μπροστά στα μάτια σας»(Κοράνι 2:49-50)

Αναφορά έχουμε και στην ειδωλολατρία των Εβραίων:

«..στη διάρκεια της απουσίας του(Μωυσής), πήρατε το μοσχάρι (για λατρεία), και κάματε αδικία. Ακόμα και τότε σας συγχωρέσαμε, μήπως γίνετε ευγνώμονες» (Κοράνι 2:51-52)

Ο Εβραϊκός λαός ήταν άδικος με τον Προφήτη Μωυσή(ειρήνη σε αυτόν) και αχάριστος στα συνεχόμενα θαύματα του Κυρίου. Ο ΑΛΛΑΧ συνεχώς τους φρόντιζε, προστάτευε, και τους συγχωρούσε και αυτοί με την σειρά τους συνεχώς αρνιόντουσαν τα σημεία.

Παραποίησαν την Τοράχ, την αποκάλυψη που δόθηκε στον Μωυσή:

«…ένα μέρος απ’ αυτούς ενώ άκουσε το Λόγο του ΑΛΛΑΧ και τον κατάλαβε, στη συνέχεια τον παραποίησε με επίγνωση»(Κοράνι 2:75)

Επίσης διαβάζουμε:

«Παραποίησαν τις λέξεις κι αγνόησαν ένα μεγάλο μέρος απ’ το Μήνυμα που τους εστάλη, κι ακόμα θα τους βρεις να κατρακυλούν σε (νέες) δολοπλοκίες (εξαιρούνται λίγοι απ’ αυτούς). Συγχώρεσε τους όμως και παράβλεψε γιατί ο ΑΛΛΑΧ αγαπά τους αγαθοεργούς» (Κοράνι 5:13)  

Έτσι έχασαν τον τίτλο ως ο «αγαπημένος λαός» και κέρδισαν την οργή Του:

«Και περικλείστηκαν από ταπείνωση και δυστυχία και πάνω τους έπεσε η οργή του ΑΛΛΑΧ γιατί αρνήθηκαν τα σύμβολα του ΑΛΛΑΧ και χωρίς λόγο σκότωσαν τους Προφήτες Του»(Κοράνι: 2:61) 

Αυτό που λέμε σήμερα «Παλαιά Διαθήκη» είναι το αποτέλεσμα της αλλοίωσης και παραποίησης της Τοράχ που πραγματικά αποκαλύφτηκε στον Προφήτη Μωυσή(ειρήνη σε αυτόν). Έτσι λοιπόν δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε την Παλαιά Διαθήκη ως την Τοράχ γιατί είναι αναξιόπιστη, το ίδιο ισχύει και για την Καινή Διαθήκη. Δεν είναι το ευαγγέλιο του Ιησού(ειρήνη σε αυτόν) αλλά το αποτέλεσμα μιας αλλοίωσης και παραποίησης του αληθινού Ευαγγελίου που πραγματικα αποκαλύφτηκε στον Προφήτη μας τον Ιησού(ειρήνη σε αυτόν).



Categories: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ/ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Tags: , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading