Ερώτηση: Ασπάστηκα το Ισλάμ, πώς να αντιμετωπίσω τους γονείς μου;

Είμαι Κύπρια (ήμουν Χριστιανή Ορθόδοξη) εδώ και μερικά χρόνια είμαι Μουσουλμάνα. (Χάμπτουλιλλα).  Δεν ξέρω πως να αντιμετωπίσω πρώτα του γονείς μου και μετά τους γύρω. Έίμαι παντρεμένη με Αλγερινό και έχω 3 παιδιά, δεν τα έχω βαφτήσει και συχνά έρχομαι σε καβγάδες με τους δικούς μου γι’ αυτό το θέμα.  Για να αποφεύγω τους καβγάδες αποφασίσαμε με τον σύζυγο μου να φύγουμε για Αγγλία.  Εδώ και 3 μήνες είμαστε στην Αγγλία.  Σας παρακαλώ πέστε μου πως πρέπει να μιλώ με τους γονείς μου.  Προσπάθησα αρκετές φορές με καλό τρόπο. Πρέπει να σας πω, πως δεν γνωρίζουν ότι είμαι μουσουλμάνα, φοβάμαι να τους το πω στα ίσια. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.” 

بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد

Άχμαντ Ελντίν

Όλη η δόξα ανήκει στον ΑΛΛΑΧ που σε καθοδήγησε στο Ισλάμ. Στο ορθό και ίσιο μονοπάτι Του.

Είναι γνωστό πως τα άτομα που ασπάζονται το Ισλάμ αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες με τους γονείς τους και γενικά με τους γύρω. Η κατάσταση για ορισμένα αδέλφια μας μπορεί να φτάσει στον διωγμό ακόμα και στην βία εναντίον τους όπως έχουμε αναφέρει στην ιστοσελίδα μας.

Δοξάζουμε τον Παντοδύναμο που είσαι παντρεμένη διότι βοήθα να είσαι στο δικό σου σπίτι για να εκτελείς με άνεση και ευκολία τις θρησκευτικές σου υποχρεώσεις.

Η συμπεριφορά με την μητέρα μας και με τους γονείς μας πρέπει να είναι άψογη όπως διατάζει ο Κύριος μας, ακόμα και αν είναι μη Μουσουλμάνοι. Μόνο σε μια περίπτωση τους παρακούμε. Όταν με τον έναν η τον άλλον τρόπο μας κάνουν η μας καλούν στο να παρακούσουμε του Δημιουργό μας. Το Κοράνι λέει:

«Και συστήσαμε στον άνθρωπο την καλοσύνη στους γονείς του. Αν όμως προσπαθούν, (αγωνίζονται) (οποιοσδήποτε απ’ αυτούς) να σ’ (αναγκάσει) να Με κάνεις συνέταιρο (στη λατρεία), με κάτι που δεν έχεις γι αυτό καμιά γνώση, (τότε) μην τους υπακούσεις. (Όλοι) σ’ Εμένα επιστρέφετε, και (τότε) θα σας ειδοποιήσουμε για ό,τι κάνατε πραγματικά.» (Κοράνι: 29:8)

Διαβάζουμε επίσης:

«Αν όμως προσπαθήσουν μ’ όλη τους την δύναμη να Με ενώσεις στη λατρεία με κάτι που δεν έχεις γνώση, (τότε) μην τους υπακούεις. Κράτησε τη συντροφιά μαζί τους, σ’ αυτό τον κόσμο, δίκαια (και με καλοσύνη) κι ακολούθησε το δρόμο εκείνων που κατευθύνονται σ’ Εμένα (με αγάπη). Έπειτα σ’ Εμένα (εξ άλλου) όλοι θα επιστρέψετε, και (τότε) θα σας πώ την αλήθεια (και το νόημα) για όλα που κάνατε”.»(Κοράνι 31:15)

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πίεση που δέχεσαι για να βαφτίσεις τα παιδιά είναι ένα είδος κάλεσμα για να παρακούσεις τον Δημιουργό σου και οφείλεις κατά το Ισλάμ να μην τους υπακούσεις. Όμως δεν χρειάζεται να μπαίνεις στην διαδικασία του τσακωμού. Πρέπει να είσαι απολύτως ήρεμη μαζί τους, να μην προκαλείς εντάσεις και την λογομαχία, και να προσπαθείς όσο μπορείς να τους εξηγήσεις ότι δεν θες κάτι τέτοιο. Έτσι θα έχεις κάνει το καθήκον σου. Πάντα να συνεχίζεις και να προσπαθείς να έχεις επαφές μαζί τους, να τους τηλεφωνείς, και όποτε μπορείς να τους επισκέπτεσαι. Πρώτον γιατί είναι οι γονείς σου και δεύτερον γιατί δεν υπάρχει καμία απαγόρευση στο Ισλάμ που να σε εμποδίζει.

Όταν ο Προφήτης Μουχάμαντ(ειρήνη και ευλογία σε αυτόν) ρωτήθηκε αν πρέπει να κρατηθούν οι δεσμοί συγγένειας μεταξύ πιστών παιδιών και μη Μουσουλμάνων γονιών είπε «ναι, κρατά τους δεσμούς συγγένειας»( Bukhari, 2477 και Muslim,1003)

Από την στιγμή που ζεις με τον άντρα σου δεν βλέπω τον λόγο να μην αποκαλύψεις στη μητέρα σου η τον πατέρα σου ότι είσαι Μουσουλμάνα. Θα το καταλάβαινα στην περίπτωση που ζεις μαζί τους και εξαρτιέσαι από αυτούς (οπου και πάλι κάποτε θα έπρεπε να τους το πεις) αλλά τώρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κρύβεις. Ίσως οι μεγαλύτερες εντάσεις να κρύβονται και πίσω από αυτό. Ίσως είναι λογικό να αντιδρούν έτσι γιατί δεν γνωρίζουν το πιστεύω σου και τους νόμους της πίστης σου.

Ίσως είναι καλύτερα να τους το πεις και να τους το εξηγήσεις με όμορφο και καλοσυνάτο τρόπο. Ίσως ο ΑΛΛΑΧ μέσα από εσένα τους καθοδηγήσει. Και αυτό είναι παρά πολύ σημαντικό και θεμιτό. Κάλεσε τους γονείς σου στο Ισλάμ πάνω από όλα με την συμπεριφορά σου και τον χαρακτήρα σου, έπειτα με τις πράξεις σου και με τον λόγο σου. Στάσου απέναντι τους ως παράδειγμα. Κάνε τους δώρο ένα μεταφρασμένο Κοράνι και μην φοβάσαι για αντιδράσεις και ξεσπάσματα.

Όλα αυτά κατανοώ ότι θέλουν τον χρόνο τους αλλά μην καθυστερείς να βάλεις τις βάσεις και τα θεμέλια να γίνει κάτι τέτοιο. Η ταπεινή μου γνώμη για την περίπτωση σου αδελφή μου είναι ότι την επόμενη φορά που θα επισκεφτείς τους γονείς, να αποκαλύψεις ότι έχεις ασπαστεί το Ισλάμ και τα υπόλοιπα με την άδεια του ΑΛΛΑΧ θα έρθουν από μόνα τους. Και ποτέ μην ξεχνάς ότι το όπλο σου σε αυτήν την προσπάθεια είναι η Ντουά/Dua(επίκληση/παράκληση προς στον ΑΛΛΑΧ).

Παρακαλάμε τον ΑΛΛΑΧ να σου τα φέρει εύκολα. Να σου δώσει κουράγιο, υπομονή και πίστη και να καθοδηγήσει τους γονείς σου στο Ισλάμ.Categories: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ/ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Tags: , , , , , ,

%d