Ελληνίδες που ασπάστηκαν το Ισλάμ: Η ιστορία της Έλενας

Ακολουθεί η ιστορία της Έλενας για το πως ασπάστηκε το Ισλάμ. 

Ονομάζομαι Έλενα είμαι 23 χρονών και κατάγομαι από την Μυτιλήνη μεγαλωμένη στην Αθήνα.

Από μικρή ηλικία η οικογένεια μου με έστελνε συχνά στην εκκλησία για να μάθω τον Χριστιανισμό και να είμαι εκεί όσο πιο κοντά γινόταν, αν και οι γονείς μου δεν πήγαιναν εκκλησία παρά μόνο σε σημαντικά γεγονότα. Στον Χριστιανισμό συνεχώς είχα την έντονη αίσθηση ότι κάτι έλειπε. Είχα πολλά ερωτήματα και συνεχώς δημιουργόντουσαν νέα. Όταν ρώταγα δεν έπαιρνα ικανοποιητικές απαντήσεις. Πολλές φορές μάλιστα για την ίδια ερώτηση δεχόμουν αντικρουόμενες απαντήσεις. Για παράδειγμα γιατί να προσκυνώ έναν νεκρό άνθρωπο η γιατί να τον επικαλούμαι για τις ανάγκες μου, αναφέρομαι στους αγίους του Χριστιανισμού. Γιατί να προσκυνώ ένα κομμάτι από ξύλο η γιατί να λατρεύω ένα αντικείμενο πάνω στο οποίο βασανίστηκε ο Ιησούς;  Ερωτήσεις που οι απαντήσεις τους με μπέρδευαν και δεν μου έδιναν ηρεμία.

Έψαξα και άλλα πιστεύω. Έψαξα και το Ισλάμ. Το Ισλάμ το πλησίασα με όλα αυτά τα στερεότυπα που με έμαθαν και με περιέργεια αν όλα αυτά που λένε είναι αλήθεια. Αναζητούσα πληροφορίες για το Ισλάμ στην Ελληνική γλώσσα. Αρχικά έπεσα πάνω σε Μουσουλμάνους που επιχειρούσαν να ωραιοποιήσουν τα πράγματα. Φαινόταν ότι έπεφταν και αυτοί σε αντιφάσεις. Από την άλλη διάφορες εχθρικές ιστοσελίδες προς το Ισλάμ συκοφαντούσαν χωρίς γνώση την Ισλαμική θρησκεία.

Μια μέρα ανακάλυψα το Islamforgreeks.org. Μια ιστοσελίδα που με τα άρθρα της παρουσίαζε το Ισλάμ από τις πηγές του, με κατανοητό τρόπο και κάθε τι που ρωτούσα δεχόμουν απαντήσεις με συνοχή. Πλέον το πάζλ μέσα μου άρχιζε σιγά σιγά να μπαίνει στην θέση του.

Κάποια στιγμή είχε φτάσει και η ώρα να ασπαστώ το Ισλάμ. Ένιωθα πλέον ότι έπρεπε. Τα κομμάτια μέσα μου είχαν ενωθεί με ηρεμία δόξα τω Θεώ.

Για περισσότερες ιστορίες Ελλήνων/ιδων που ασπάστηκαν το Ισλάμ μπορείτε να βρείτε εδώ



Categories: Μουσουλμάνοι

Tags: , , , , , ,

Discover more from Το Ορθόδοξο Ισλάμ με Ορθόδοξη Κατανόηση

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading