Ο ιός της ασθένειας και η Μονοθεϊστική στάση μας – لاعدوى ولا طيرة

Άχμαντ Μ.Ελντίν – أحمد بن محيي الدين

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد 

Ο Άμπου Χουράιρα, αφηγήθηκε ότι ο Απόστολος صلى الله عليه وسلم είπε:

لا عَدْوَى وَلا طِيَرَةَ وَلا هَامَةَ وَلا صَفَرَ

Δεν υπάρχει μόλυνση (μεταδιδόμενη ασθένεια), μελέτη των οιωνών, η κουκουβάγια (ως κακός οιωνός) και το Σάφαρ. {Μπουχάρι, 5757}

Δεν υπάρχει μόλυνση: Δηλαδή, όπως εξηγούν οι Ουλεμά των αχαντίθ, δεν υπάρχει μετάδοση μόλυνσης η μεταδιδόμενης αρρώστιας παρά μόνο με την άδεια του Αλλάχ. Το κομμάτι αυτό είναι πολύ σοβαρό. Πολλοί πιστεύουν ότι η αρρώστια μπορεί να μεταδοθεί εξαιτίας της δικής της ικανότητας. Σε σημείο που μπορεί να φοβόμαστε την αρρώστια η τον ιό χωρίς να εμπιστευόμαστε τον Αλλάχ. Υπάρχει ένας πανικός γιαυτα τα θέματα ανάμεσα στους ανθρώπους χωρίς καμία αναφορά για την προστασία του Αλλάχ του Υψίστου. Ο Αλλάχ λοιπόν είναι Αυτός που επιτρέπει η εμποδίζει μια αρρώστια, η αρρώστια, η μόλυνση, από μονή της δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα.

Δεν υπάρχει Τίαρα: Απαγορεύεται να πιστεύουμε σε κακούς οιωνούς και «κακά σημάδια», ζώα, ονόματα, πράγματα, συγκεκριμένα μέρη, συγκεκριμένα άτομα κτλ. Γενικά απαγορεύεται η πεποίθηση σε κακούς οιωνούς. Όλα βρίσκονται στα χέρια του Υψίστου.

Δεν υπάρχει κουκουβάγια: Δηλαδή δεν στέκει η πεποίθηση ότι η κουκουβάγια είναι κάτι κακό, ένα κακό σημάδι.

Δεν υπάρχει Σάφαρ: ο μήνας Σάφαρ για τους παγανιστές Άραβες της προΙσλαμικής εποχής, ήταν ένας κακός μήνας, «κακότυχος» ας πούμε.

Το Ισλάμ μέσω του Ταουχίντ (Μονοθεϊσμού) ήρθε να ακυρώσει όλες αυτές τις δεισιδαιμονίες που οδηγούν στο Σίρκ (παγανισμό, πολυθεϊσμό, ειδωλολατρία).

Ο πιστός αναζητά προστασία από τον Αλλάχ κάνοντας ντουά, όπως επίσης λαμβάνει τα μέτρα του (φάρμακα, συμβουλές ιατρών κτλ), δίχως να πανικοβάλλεται, εναποθέτοντας την ελπίδα του στον Αλλάχ.

Πηγή: Από την επεξήγηση του Κιτάαμπ ατ Ταουχίντ, Σέηχ Ίμπν Ουθαημήν, αλ Κάουλ αλ Μουφίντ, κεφ. 27. Δείτε εδώ ολόκληρη την επεξήγηση του βιβλίου.

Άχμαντ Μ.Ελντίν
Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας
Τζαμί «Σάλαφ ους Σάλιχ» (Αρ Ραχμάν)
IslamForGreeks.org – AhmadEldin.blog

والحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وآله وصحبهCategories: Μουσουλμάνοι

Tags: , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: