Σέηχ Άμπντουραζζάκ αλ Μπάντρ: Δοκιμασίες και ευημερία – عدة الصابرين وذخيرة الشاكرين

Άχμαντ Μ.Ελντίν – أحمد بن محيي الدين

الحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وعلى آله وأصحابه أجمعين، أما بعد 

Ο Σέηχ Άμπντουραζζάκ αλ Μπάντρ, στο πλαίσιο της επεξήγησης του έργου عدة الصابرين وذخيرة الشاكرين , του Ιμάμη Ίμπν ουλ Κάγιεμ, είπε τα εξής για τις δοκιμασίες (δυσκολίες) και την ευμάρεια:

«Κατανοώντας τις δοκιμασίες και την ευημερία: Πρόκειται για ένα εξαιρετικό μέσο. Στην περίπτωση που το άτομο το αναγνωρίσει στην καρδιά του και το αναλογιστεί, θα τον βοηθήσει να αγωνιστεί εναντία στην ψυχή του, στο κομμάτι που αφορά την ανυπακοή προς τον Αλλάχ. Δοκιμασίες και ευημερία

Και οι αμαρτίες είναι οι χειρότερες μορφές των δοκιμασιών. Και ευμάρεια είναι η υπακοή προς τον Αλλάχ. Οι άνθρωποι που είναι υπάκουοι (στον Αλλάχ) είναι οι άνθρωποι της ευημερίας. Και οι άνθρωποι των αμαρτιών είναι οι άνθρωποι των δοκιμασιών.

Οι δοκιμασίες είναι αποτέλεσμα των αμαρτιών και η ευμάρεια αποτέλεσμα της υπακοής στον Αλλάχ τον Ύψιστο.

Το άτομο μπορεί να έχει προσβληθεί η σωματική του υγεία, αλλά σχετικά με την θρησκεία του να είναι απόλυτα υγιής. Και σαφώς, είναι καλύτερο να είσαι υγιής θρησκευτικά. Και το αντίθετο μπορεί να ισχύει για το άτομο. Να είναι σωματικά υγιής, αλλά η θρησκευτική του ζωή να μην είναι σε καλή κατάσταση. Ο Αλλάχ του έδωσε δύναμη, καλή υγεία και πλούτο, παρολαυτα η θρησκευτική του κατάσταση δεν είναι καλή, είναι κατεστραμμένη από αμαρτίες.

Γιαυτο και τα αναλογίζεται αυτά, και θα σταθεί, με την άδεια του Αλλάχ, ως ωφέλεια γιαυτόν»

Πηγή:

Άχμαντ Μ.Ελντίν
Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας
Τζαμί «Σάλαφ ους Σάλιχ» (Αρ Ραχμάν)
IslamForGreeks.org – AhmadEldin.blog

والحمد لله رب العالمين، وصلى الله وسلم على نبينا محمد وآله وصحبهCategories: Μουσουλμάνοι

Tags: , , , , , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: