Η Ομάδα Γυναικών «Αγάζηλος» και το φεμινιστικό τους μίσος περί Ισλάμ

Αντικρούοντας τις άσχετες φεμινίστριες

Άχμαντ Ελντίν

Είναι πολύ λογικό να έχουμε φεμινίστριες που μισούν το Ισλάμ. Και αυτό γιατί είναι τα πρώτα θύματα της Ισλαμοφοβικης προπαγάνδας ότι δήθεν οι γυναίκες στο Ισλάμ είναι κατώτερες από τον άντρα, η γυναίκα δεν έχει δικαιώματα στο Ισλάμ, κτλπ. Σε αυτή την έκθεση θα δούμε μια ομάδα γυναικών που λέγεται «Αγάζηλος» σε μια προσπάθεια τους να δείξουν ότι η γυναίκα στο Ισλάμ είναι ένα θύμα του άντρα, όπου αιχμαλωτίζεται και βιάζεται. Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο τους εδω

Όλοι όμως, όπως έχουμε αναφέρει αμέτρητες φορές, όταν εναντιώνονται λεκτικά στο Ισλάμ χρησιμοποιούν την ιδία τακτική. Κόβουν και ράβουν στα μέτρα τους τα λεγόμενα των Ισλαμικών πηγών ( όταν πολλές φορές δεν αναφέρονται καν σε αυτές) και το χειρότερο προσθέτουν τα δικά τους άσχετα λόγια κάνοντας τραγικά σχόλια, όταν δεν έχουν καμία γνώση επί του θέματος και γενικά περί θεολογίας και θρησκειολογίας. Πόσο μάλλον για το ίδιο το Ισλάμ.

Η ομάδα γυναικών «Αγάζηλος» ισχυρίστηκε ότι κάποιοι Τούρκοι τους χακαραν την ιστοσελίδα τους διότι παρουσίασαν δυο «θαυμάσια» βιβλία για το Ισλάμ. Τους το χακαραν με λεζάντα « δόξα στον Τουρκικό λαό» και απορώ τώρα εγώ:

Πως τους χακαραν την ιστοσελίδα επειδή κριτίκαραν το Ισλάμ με τα «θαυμάσια βιβλία» ενώ έλεγαν δόξα στον τουρκικό λαό; Οι φεμινίστριες δεν κατάλαβαν ότι πρόκειται για Εθνικιστές και όχι για πιστούς Μουσουλμάνους. Είδα επίσης ότι δήθεν τους χακαραν την ιστοσελίδα με λόγια βάζοντας εδάφια από το Κοράνι. Το αιτιολόγησαν λέγοντας ότι «φανέρωσαν το πραγματικό Ισλάμ» σε σχετικό φόρουμ που γινόταν μια παρόμοια συζήτηση.

Σε αυτή την έκθεση θα αντικρούσουμε τα λεγόμενα τους και θα αποκαλύψουμε την απατεωνιά τους η την ασχετοσύνη τους περί Ισλάμ. Προς το τέλος της έκθεσης θα προκαλέσουμε την ομάδα «Αγάζηλος» σε μια ανοιχτή δημόσια συζήτηση για τα δικαιώματα των γυναικών με σχέση το Ισλάμ. Για να  δούμε κατά πόσο θα έχουν το θάρρος των λεγομένων τους να τα υποστηρίξουν με επιχειρήματα σε έναν ζωντανό διάλογο.

Τα θαυμάσια βιβλία που δείχνουν το χάλι της γυναίκας στο Ισλάμ

Οι άσχετες φεμινίστριες όχι μόνο δείχνουν την ασχετοσύνη τους περί Ισλάμ αλλά και για βιβλία που προτείνουν δήθεν για ενημέρωση του Ισλάμ. Προτείνουν λοιπόν δυο βιβλία:

1) Το λουλούδι της ερήμου

2) Ο τυφλός θεατρίνος

Κανένα από τα δυο αυτά βιβλία δεν κάνουν αναφορά στο Ισλάμ! Το ένα είναι μια αυτοβιογραφία και το άλλο ένα μυθιστόρημα. Αλλά βεβαίως οι άσχετες φεμινίστριες θέλουν να μας το πλασάρουν σαν αντικειμενικά ενημερωτικά βιβλία για το Ισλάμ. Τι να πει κανείς; Δεν ξέρουν καλά καλά τι προτείνουν, μας θέλουν να κάνουν και κριτική στο Ισλάμ.

Έχοντας λοιπόν πιστέψει οι ίδιες ότι πρόκειται για βιβλία του Ισλάμ λένε:

«Θα μας πει βέβαια κανείς ότι στις κοινωνίες αυτές ισχύουν προϊσλαμικά έθιμα για τα οποία δεν φταίει το Ισλάμ. Θα τον ρωτήσουμε κι εμείς, αν οι ιμάμηδες και λοιποί καταδίκασαν ποτέ τα συγκεκριμένα αυτά έθιμα, όπως π.χ. η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει καταδικάσει επίσημα από το κάψιμο του Εβραίου μέχρι τον κλήδονα, και μέχρι την απαίτηση προίκας από τα κορίτσια.»

Και βεβαίως τα έχουν καταδικάσει. Το ότι εσείς δεν το γνωρίζετε δεν σημαίνει ότι δεν έχει καταδικαστεί, ιδιαίτερα μερικές πρακτικές στην Αφρική ( πολλές Αφρικάνικες χώρες είναι Χριστιανικές). Πρέπει επίσης να καταλάβουν οι φεμινίστριες ότι οι δήθεν Ισλαμικές χώρες δεν τηρούν το Ισλάμ αλλά κοσμικούς νόμους. Ακόμα και στα λεγόμενα θεοκρατικά ισλαμικά κράτη ο νόμος του Ισλάμ δεν τηρείτε σε σημαντικά ζητήματα. Και εφόσον αναγνωρίζετε η ακούσατε λογικά ( σιγά μην το καταλάβαιναν μονάχες τους) ότι αυτά είναι προ ισλαμικά έθιμα γιατί κατηγορείτε το Ισλάμ;

Γιατί ασχολούνται με το Ισλάμ;

Ο λόγος είναι όπως λένε:

«Έχουμε από καιρό ασχοληθεί με το Ισλάμ λόγω κυρίως κάποιων μηνυμάτων για βοήθεια, που λαμβάναμε στο παρελθόν. Ελληνοκύπριες μας έγραφαν για εγκυμοσύνες, που είχαν προκύψει από δεσμούς με Τουρκοκυπρίους, οι οποίοι στη συνέχεια απειλούσαν να απαγάγουν τα παιδιά μετά τη γέννησή τους γιατί, όπως έλεγαν, οι Χριστιανές ήταν ακατάλληλες για μητέρες. Βέβαια, προφανώς για να τις αφήσουν έγκυες τις έβρισκαν κατάλληλες για σεξ.» 

Μάλιστα. Δηλαδή εμένα που συνέχεια με παίρνουν Χριστιανοί και απειλούν τη ζωή μου, καθώς και οι Εθνικιστές και άλλοι φανατισμένοι, είναι λογικό να με κάνουν να κριτικάρω τον Χριστιανισμό; Τι σχέση έχει το πιστεύω με τον «κακό» άνθρωπο; Τι σχέση έχει το Ισλάμ με τους Τουρκοκύπριους που άφηναν έγκυες και έπαιρναν τα παιδιά με το Ισλάμ; Τέτοια πράγματα δεν είναι διδασκαλίες του Ισλάμ. Αυτό δεν γίνεται με Χριστιανούς; Η με άτομα από άλλες θρησκείες; Μόνο με δήθεν Μουσουλμάνους; Γιατί αυτή η υποκρισία; Γιατί την ευθύνη την ρίχνετε στο Ισλάμ;

Την Μουσουλμάνα που σκότωσαν για το δικαίωμα της στην μαντίλα οι Γερμανοί, γιατί δεν κάνατε λόγο; Και δεν κατηγορήσατε τον Χριστιανό που την δολοφόνησε;

Για το ξεσηκωμό από Γαλλίδες Μουσουλμάνες που έκαναν πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το δικαίωμα τους στην μαντίλα γιατί δεν κάνετε λόγο; Γυναίκες δεν είναι και αυτές, δεν είστε «συντρόφισσες»; Η μήπως επιλέγεται ποιες γυναίκες εκπροσωπείτε. Το λέω αυτό διότι στην λεζάντα της ιστοσελίδας έχει τη φράση « δικαιοσύνη για όλους». Μήπως πρέπει να το αλλάξετε και να βάλετε την φράση « δικαιοσύνη σε αυτές που θέλουμε»

Όταν ένας πιστός οποιασδήποτε πίστης κάνει ένα αδίκημα, όποιο και αν είναι αυτό, είναι άδικο να βάζεις στο εδώλιο και το πιστεύω του. Είναι σαν να κατηγορείς την πέτρα που άνοιξε το κεφάλι κάποιου και όχι αυτόν που την πέταξε. Και βεβαίως δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να πιστέψει κανείς τις δήθεν αυτές επιστολές. Αλλά ας πούμε ότι είναι αλήθεια. Και πάλι όμως δεν έχετε κανένα λόγο και περιθώριο να κατηγορήσετε το Ισλάμ.

Μιλανε με επίσημα Ισλαμικά κείμενα

Ισλαμικό κείμενο, θεωρούν οι φεμινίστριες τα διαστρεβλωμένα από τα ίδια τους τα λόγια για παράδειγμα λένε:

Ας μιλήσουμε με επίσημα θρησκευτικά κείμενα του Ισλάμ λοιπόν, και όχι από “πολέμια” του Ισλάμ βιβλία. Καμιά αντίρρηση.
Πάμε στη σούρα 23, εδάφια 5 και 6: “Οι πιστοί (του Ισλάμ)”: Ποιοι είναι αυτοί οι πιστοί;
5 “κι είναι εκείνοι που προφυλάγουν τον εαυτό τους απέχοντας από τα σαρκικά πάθη (το γενετήσιο οργασμό).
6. Εκτός αν τούτο συμβαίνει με τις συζύγους τους μόνο, ή με (τις αιχμαλώτους) εκείνες που εξουσιάζει το δεξί τους χέρι, γιατί τότε (στην περίπτωση αυτή) είναι εκτός μομφής”.

Με δυο λόγια: οι περίφημοι “πιστοί” του Ισλάμ δικαιούνται να κάνουν σεξ με τις γυναίκες τους (μέχρι τέσσερις) αλλά και με τις σκλάβες τους. Όχι μόνο δηλ. νομιμοποιείται η ΔΟΥΛΕΙΑ αλλά και η σεξουαλική εκμετάλλευση των σκλάβων.

Το σεξ με τις σκλάβες και τις αιχμάλωτες επιτρεπόταν στην εποχή του Προφήτη Μωάμεθ. Το ότι επιτρεπόταν όμως δεν σημαίνει ότι η δουλεία νομιμοποιείτε στο Ισλάμ καθώς αυτή η πρακτική ήταν ένα κοινωνικό φαινόμενο και πριν το Ισλάμ. Αυτό που δεν ξέρουν οι άσχετες φεμινίστριες είναι ότι το Ισλάμ εξαφάνισε την δουλεία έχοντας τον δούλο και τον αιχμάλωτο σε υψηλή θέση, που απολάμβανε τα ίδια δικαιώματα. Ο σκλάβος και ο αιχμάλωτος στο Ισλάμ εάν ζητούσε την απελευθέρωση του, τότε ο πιστός έπρεπε να την εξασφάλιζε. Επειδή επιτρέπετε το σεξ με τις σκλάβες δεν σημαίνει ότι υπάρχει σεξουαλική εκμετάλλευση, γιατί στην Ισλαμική θεολογία ο βιασμός είναι μέγα αμάρτημα. Σε ένα παλιότερο μου άρθρο που απαντούσα σε ορισμένους Χριστιανούς για αυτό το θέμα είχα γράψει:

«Όταν το Ισλάμ αποκαλύφθηκε στον Προφήτη Μουχαμαντ ( πριν 1400 + χρόνια) η δουλεία ήταν ένα κοινωνικό γεγονός όπως επίσης και η αιχμαλωσία σε πολέμους. Όταν γινόντουσαν πόλεμοι μεταξύ των Μουσουλμάνων και τον παγανιστών εξαιτίας της καταδίωξης που κάνανε οι δεύτεροι στους πρώτους, ο νικητής έπαιρνε αιχμάλωτους πολέμου όπου αργότερα γινόντουσαν δούλοι και υπηρέτες. Είχαν την επιλογή να πληρώσουν και να αφεθούν ελεύθεροι η να κρατήσουν το πιστεύω τους σαν δούλοι. Ο αρθογράφος ξεχνάει το γεγονός ότι αυτή η πρακτική ήταν κοινωνικό φαινόμενο.

Αυτό όμως που δεν γνωρίζει ο αρθογράφος είναι ότι το Ισλάμ έπαιξε μεγάλο ρόλο στην εξαφάνιση της δουλείας, και σταδιακά την εξαφάνισε. Οι Μουσουλμάνοι απαγορευόταν να έχουν δούλους η σκλάβους ομόθρησκους, έτσι όταν εξαπλώθηκε το Ισλάμ ταυτόχρονα και σταδιακά εξαφανιζόταν και η δουλεία.

Το Ισλάμ αντιμετώπισε την δουλεία σαν ένα κακό κοινωνικό φαινόμενο και σιγά σιγά ( όχι αμέσως) την εξαφάνισε όπως έκανε και με την περίπτωση του αλκοόλ.

Οι δούλες και οι σκλάβες ( και άντρες) στο Ισλάμ είχαν την καλύτερη αντιμετώπιση. Το Ισλάμ διέταζε τους Μουσουλμάνους να δέχονται τους σκλάβους και τις σκλάβες σαν αδέρφια τους και να τους συμπεριφέροντε με τον καλύτερο τρόπο, με καλοσύνη και αγάπη.

Ο αρθογράφος της Χριστιανικής Ομάδας προσπαθεί απελπισμένα να δείξει ότι οι Μουσουλμάνοι βίαζαν τις σκλάβες τους και τις αιχμάλωτες πολέμου. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν αληθεύει. Ο αρθογράφος δεν έδωσε κανένα απολύτως στοιχείο, το μόνο που κατάφερε να δείξει είναι ότι στο Ισλάμ ( συγκεκριμένα εκείνα τα πρώτα του χρόνια) επιτρέπει το σεξ με της αιχμάλωτες. Είναι αλήθεια ότι το Ισλάμ επιτρέπει το σεξ με τις αιχμάλωτες αλλά σε καμία περίπτωση δεν τον επιβάλει και απαγορεύει τον βιασμό τους. Για να δούμε κάποια στοιχεία για το επιχείρημα μου:

Ο Προφήτης είπε « Μην προξενείτε κακό, βλάβη και ζημιά στους εαυτούς σας και στους άλλους» (Al-Daraqutni, Ibn Majah and Ahmad)  

Άρα, σε καμία περίπτωση να βιάσουν γιατί ο βιασμός προκαλεί σωματική και ψυχολογική βλάβη, κακό, και ζημιά.

Ο Προφήτης δίδαξε τον σεβασμό και την καλή μεταχείριση προς τις σκλάβες(σκλάβους) που δείχνει ότι ο βιασμός δεν επιτρέπεται.

Ο Προφήτης λέει « Οι υπηρέτες σας και οι σκλάβες-σκλάβοι σας είναι αδέρφια σας. Όποιος έχει σκλάβα-σκλάβο έχει την υποχρέωση να τους δίνει φαγητό από την μερίδα του και ρούχα από αυτά που ντύνετε. Δεν πρέπει να τους βάζετε εργασίες πέρα από τις αντοχές τους. Αν πρέπει να τους βάλετε να κάνουν σκληρή εργασία τότε να τους βοηθήσετε.» (Bukhari, Iman, 22; Adab, 44; Muslim, Iman, 38–40; Abu Dawud, Adab, 124)  

Τα τελευταία λόγια που καταγράφει ο Αλί πριν το θάνατο του Προφήτη είναι « Η Προσευχή! Η Προσευχή! Φοβηθείτε το Θεό όσων αναφορά τις σκλάβες-σκλάβους σας.» (Al-Adab al-Mufrad Al-Bukhari , Nr. 158.) 

«κανείς από εσάς όταν συστήνει την υπηρέτρια του η υπηρέτη του να λέει «από εδώ ο σκλάβος μου η σκλάβα μου» το καλύτερο είναι να τον συστήσει ως αδερφό του η αδελφή του» (bn Hanbal, Musnad, 2 ,4)

Το κοράνι λέει:

Και να λατρεύετε τον ΑΛΛΑΧ και να μην έχετε στην λατρεία Αυτού κανένα μέτοχο. Και να προσφέρετε καλοσύνη στους γονείς, τους συγγενείς στα ορφανά και στους φτωχούς στους γείτονες που συνδέεστε με συγγένεια και στους γείτονες που δεν είναι συγγενείς, στους στενούς συντρόφους (φίλους και συνεταίρους), και στους οδοιπόρους που συναντάτε και σ’ όσες έχετε σαν αιχμάλωτες. Γιατί ο ΑΛΛΑΧ δεν αγαπά τον υπερήφανο, τον ματαιόδοξο ( Κοράνι 4:36)

Πως λοιπόν υπό το φως αυτών το στίχων και των λεγομένων του Προφήτη δικαιολογείτε ο βιασμός προς τις αιχμάλωτες στο Ισλάμ; Είναι ολοφάνερο ότι το Ισλάμ όχι μόνο απαγορεύει τον Βιασμό αλλά και γενικά την κακομεταχείριση στις αιχμάλωτες και σκλάβες

Τι γίνετε όμως αν αυτές οι αιχμάλωτες ήταν παντρεμένες;

Ο τίτλος ιδιοκτησίας για μια αιχμάλωτη, παρέχεται κατόπιν απόφασης από τον Κυβερνήτη. Αν είναι παντρεμένη δεν μπορεί ο αφέντης της να έχει σεξουαλικές επαφές μαζί της αν πρώτα δεν χωρίσει και περάσουν 3 μήνες από τον χωρισμό.

 Το να πιάνεται και να μεταφέρεται σε Ισλαμική περιοχή η αιχμάλωτη λογικά λήγει και ο γάμος που έχει.

 Επίσης είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι αιχμάλωτες και σκλάβες είχαν κάθε δικαίωμα να ζητήσουν την απελευθέρωση τους κάτω από τον κορανικο νόμο και ακόμα το Κοράνι περιγράφει τους Μουσουλμάνους σαν «ευσεβείς» όταν τους απελευθερώνει.

Ευσέβεια δεν είναι μόνο να
στρέφετε ανατολικά και δυτικά τα
πρόσωπα σας αλλά η ευσέβεια είναι
εκείνου που πιστεύει στον ΑΛΛΑΧ και
στην Έσχατη Μέρα, στους Αγγέλους και
στο Βιβλίο και στους προφήτες” Να δίνει
από την περιουσία του, ενώ την αγαπάει
για τους συγγενείς του, και για τα
ορφανά, και για τους απόρους, και για
τους οδοιπόρους, και τους ζητιάνους
και για την απελευθέρωση των σκλάβων ( Κοράνι 2:177)

Ο αρθογράφος μίλησε για εξαναγκαστικούς βιασμούς των σκλάβων. Πράγμα που πουθενά δεν υπάρχει στο Κοράνι και τα λόγια του Προφήτη. Τέλος, για άλλη μια φορά το Κοράνι αποστομώνει την κατηγορία αυτή σε ένα όμορφο στίχο.

Και να παντρεύεστε – ανάμεσα

σας άγαμους και τους ενάρετους από τους

δούλους σας (είτε άνδρες – είτε γυναίκες).

Αν είναι φτωχοί, ο ΑΛΛΑΧ θα τους

πλουτίσει από τη Χάρη Του. Γιατί ο

ΑΛΛΑΧ είναι Πολυγενναιόδωρος(και)

Παντογνώστης.

Κι ας μείνουν αγνοί εκείνοι που δεν βρίσκουν τα μέσα για να παντρευτούν, μέχρις ότου ο ΑΛΛΑΧ τους πλουτίσει με (τα μέσα) της χάρης Του. Κι αν κανείς από τους σκλάβους σας που το δεξί σας χέρι εξουσιάζει (οι δούλοι να ζητήσουν με γραπτή αίτηση την ελευθερία τους (με τίμημα) κάνετε τους αυτή τη χάρη, αν ξέρετε ανάμεσα τους κανέναν που, να αξίζει αυτό το καλό. Και δώστε τους από την περιουσία του ΑΛΛΑΧ που σας έχει δώσει. Και μην αναγκάζετε τις παρθένες σας (τις σκλάβες) να εκπορνεύονται (αν επιθυμούν αγνότητα) για να κερδίσετε τα πρόσκαιρα αγαθά της ζωής αυτού του κόσμου. Κι όποιος τις εξαναγκάζει, ο ΑΛΛΑΧ – για τον εξαναγκασμό αυτόν -θα τις συγχωρήσει και θα στείλει – σ’ αυτές – την ευσπλαχνία Του. ( Κοράνι 24:32-33)

Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να αντικρούσω περαιτέρω την ομάδα του «Αγάζηλου». Απαντήθηκαν όλα περί βιασμού, σεξουαλικής εκμετάλλευσης των σκλάβων και αιχμαλώτων, καθώς και άλλες διαστροφές που μόνο στο μυαλό αυτών των γυναικών υπάρχει, μόνο και μόνο για να λασπολογήσουν το Ισλάμ. Θα συνεχίσω όμως απαντώντας σε  μερικά σημεία για να δείξω περαιτέρω την ασχετοσύνη τους:

Λένε για την Μαρία την Κόπτισσα, την γυναίκα του Προφήτη:

Εξάλλου και ο προφήτης, παρά τις 11 συζύγους του, είχε τουλάχιστον 4 σκλάβες παλλακίδες, με μια από τις οποίες έκανε και γιο που όμως πέθανε πριν κλείσει τα δυο του χρόνια: Ήταν η κόπτισσα Μαρία*, την οποία του είχε στείλει πεσκέσι μαζί με την αδελφή της, έναν ευνούχο, έναν γάιδαρο και κάτι ρούχα, ένας τοπικός βυζαντινός άρχοντας. Έδωσε το καλό παράδειγμα ο προφήτης λοιπόν, με τη Μαρία, τη Ρεχάνα και άλλες δυο που δεν ξέρουμε τα ονόματά τους, και ήταν λάφυρα πολέμου.

Η Μαρία ήταν η γυναίκα του Προφήτη και όχι σκλάβα η αιχμάλωτη. Ο Ιμπν Καθιρ, ένας από τους πρώτους ερμηνευτές και έγκυρους Θεολόγους και από τους πρώτους Μουσουλμάνους ( από τις παλαιότερες πηγές) αναφέρει την Μαρία σαν γυναίκα του Προφήτη που παντρεύτηκε. Το λέει αυτό από το «Χαντιθ»(ιερά παράδοση του Μωάμεθ) που λέει:

Ο Βασιλιάς της Αιγύπτου Μουκαουικις έδωσε στον Προφήτη δυο γυναίκες να παντρευτεί, με την μια έκανε παιδί ( την Μαρία) και την άλλη την πάντρεψε με τον Χασσαν (Πηγή: sound hadith as stated by Hisham Kabbani in
Encyclopedia of Islamic Doctrine: Remembrance of Allah and Praising the Prophet, p. 76 Vol. II)

Η ομάδα Αγαζηλος αναφέρει έναν Θεολόγο(Μαουντούντι ) του Ισλάμ που είχε την αντίθετη άποψη, ότι ο Μωάμεθ δεν την παντρεύτηκε αλλά ήταν σκλάβα του. Όλοι όμως οι Θεολόγοι και η πλειοψηφία των πηγών δείχνουν και λένε το αντίθετο. Ο Θεολόγος Μαουντουντι είχε αντικρουστεί σχεδόν με λεπτομέρεια και σχολαστικότητα από την ορθόδοξη Ισλαμική κοινότητα των θεολόγων του Ισλάμ. Το αστείο είναι ότι ο σύνδεσμος που δίνει η ομάδα Αγαζηλος για παραπάνω πληροφορίες του Μαουντουντι τονίζουν ότι κατά κάποιο τρόπο ήταν αιρετικός. Παρο όλα αυτά έκανε σπουδαία πράγματα για τους Μουσουλμάνους αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να θεωρηθεί έγκυρη πηγή του Ισλάμ.

Οι άσχετες φεμινίστριες πρέπει να καταλάβουν την άλλη φορά που θα κριτικάρουν το Ισλάμ ότι όλες οι δηλώσεις περί Ισλάμ πρέπει να καλύπτονται από το Κοράνι και από τον Προφήτη. Ειδάλλως θεωρούνται άξια για τον κάδο απορριμμάτων.

Ακόμα όμως και αν ο Προφήτης ( ας πούμε αν) την είχε σαν υπηρέτρια την Μαρία, ποτέ δεν την κακομεταχειριζόταν και δεν την εκμεταλλευτικέ όπως δείξαμε και παραπάνω από τα κορανικα εδάφια.

Όλο το άρθρο της γυναίκειας ομάδας είναι υβριστικό, και ειρωνικό προς το Ισλάμ. Όταν αναφέρονται οι πηγές απλά τις διαστρεβλώνουν, αναφέροντας τες χωρίς τα συμφραζόμενα. Κύριο χαρακτηριστικό της λασπολογίας τους είναι δυο πράγματα:

1) Μηδαμινή αναφορά ισλαμικών πηγών, και όταν γίνεται τα διαστρεβλώνουν κόβοντας και ράβοντας χωρία, ενώνοντας τα με άλλα.

2) Τολμανε και ερμηνεύουν Κορανικα εδάφια όταν δεν έχουν καμία γνώση περί Ισλαμικής Θεολογίας, και ερμηνευτικής (διότι η ερμηνεία προέρχεται από τον Μωάμεθ τον ίδιο) βάζοντας μπόλικα υβριστικά και ειρωνικά σχόλια. Για παράδειγμα λένε:

Έτσι εξηγείται και γιατί πολέμησαν με τέτοια μανία φτωχοί Άραβες υπό τις διαταγές του Μωάμεθ: δεν είχαν περιουσία ώστε να βρουν σύζυγο, κι έτρεχαν να αιχμαλωτίσουν γυναίκες είτε για να τις πουλήσουν και να καταφέρουν ν’ αποκτήσουν περιουσία ώστε να παντρευτούν, είτε για να έχουν σεξ χωρίς τις συζυγικές υποχρεώσεις, όπως γινόταν με τις σκλάβες. Οι οποίες θα μπορούσαν ασφαλώς να είναι περισσότερες από μία. Θα μπορούσε δηλ. ένας που έμενε ανύπαντρος και είχε δυο τρεις σκλάβες, να έχει και το σεξ με τρείς διαφορετικές γυναίκες χωρίς να κάνει αμαρτία, και να είναι και ελεύθερος από τις υποχρεώσεις του γάμου.

Αδιαφορώντας λοιπόν για την ιστορική πραγματικότητα, κάνουν άδειες μη ιστορικές δηλώσεις, τυφλωμένες από φανατικό φεμινισμό εναντίων σε άτομα που ποτέ δεν έκατσαν να διάβασαν το παραμικρό. Οι Μουσουλμάνοι πολεμούσαν τους κατακτητές τους και τους πολέμιους τους (παγανιστές) όχι να κάνουν σκλάβους και αιχμάλωτους. Η συμπεριφορά των Μουσουλμάνων στους αιχμάλωτους τους και στους σκλάβους τους είναι ασύγκριτη ακόμα και σήμερα σε άτομα που έχουν υπηρετικό προσωπικό. Απλά η φαντασία αυτών των γυναικών οργιάζει.

Λένε:

Δεν χρειάζεται λοιπόν να αναρωτηθούμε πολύ ΓΙΑΤΙ και ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΙΔΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ διαδόθηκε αρχικά το Ισλάμ.

Απαντάμε και εμείς με την σειρά μας σε αυτήν την υβριστική θέση προς τους πρώτους μάρτυρες μας και ιερές προσωπικότητες:

Δεν χρειάζεται λοιπόν να αναρωτηθούμε το ποιον αυτών των γυναικών που ονειρεύονται βιασμούς σε σκλάβες, σεξουαλικά οργιά κτλπ. Φαίνετε, ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται.

Δεν είναι όλα αυτά πολύ πιο βολικά απ’ το να είναι κάποιος χριστιανός;

Στην ειρωνεία αυτή της ομάδας απαντάμε με ορισμένα άρθρα που είχα γράψει παλιότερα για το θέμα των γυναικών στο Ισλάμ και στον Χριστιανισμό.

Ένα πολύ καλό βιβλίο σύγκρισης μεταξύ της Γυναίκας στο Ισλάμ και τον Χριστιανισμό μπορείτε να διαβάσετε online εδώ

Οι Γυναίκες στο Ισλάμ έναντι των Γυναικών στην Ιουδαίο Χριστιανική παράδοση

Επίσης μπορείτε να ακούσετε το ηχητικό – απάντηση στον Μητροπολίτη Λεμεσού, Αθανάσιο για αυτό το θέμα.:

Η θέση της γυναίκας στο Ισλάμ και την Ορθοδοξία

Επίσης έχω απαντήσει και σε άλλες κριτικές περί γυναικών(ξυλοδαρμός, περί Ισλαμικού παράδεισου κτλ)  και Ισλάμ στα ακόλουθα άρθρα.

Τα ουρί του Χριστιανικού Παραδείσου

Φόνοι «τιμής» μεταξύ Ισλάμ και Χριστιανισμού

Το Ισλάμ, Ο ξυλοδαρμός τις γυναίκας και το Χριστιανικό blog egolpio

Παραπληροφόρηση και ασχετοσύνη εκ μέρους της Αρετής Δημοσθένους – Πασχαλιδου για την θέση της Γυναίκας στο Ισλάμ

Όλα τα παραπάνω άρθρα και ηχητικά αποδεικνύουν αν είναι βολικό η όχι να είναι κάποιος Χριστιανός. Ιδιαίτερα για την γυναίκα!

Ενδεικτικά, θα αναφέρουμε δυο χωρία για «ζέσταμα» από την Αγία Γραφή:

34. Οι γυναίκες σας ας σιωπούν μέσα στις εκκλησίες· επειδή, δεν είναι επιτρεπτό σ’ αυτές να μιλάνε, αλλά να υποτάσσονται, όπως λέει και ο νόμος.35. Αλλά, αν θέλουν να μάθουν κάτι, ας ρωτούν τούς άνδρες τους στο σπίτι· επειδή, είναι αισχρό σε γυναίκες να μιλάνε μέσα σε εκκλησία. ( 1 Κορινθίους 14:34-35)

«Και στη γυναίκα είπε: Θα υπερπληθύνω τις λύπες σου και τους πόνους της κυοφορίας σου· με λύπες θα γεννάς παιδιά· και στον άνδρα σου θα είναι η επιθυμία σου, κι αυτός θα σε εξουσιάζει». ( Γένεση 3:16)

Αυτά για αρχή. Και πραγματικά θα ήθελα από την ομάδα « Αγαζηλος» να μου πει την φεμινιστική της άποψη για αυτούς τους στίχους.

Τέλος, ο Σύλλογος Ελ Ραχμαν προσκαλεί την Ομάδα Αγαζηλος σε ανοιχτό διάλογο για τα δικαιώματα της γυναίκας στο Ισλάμ. Εκεί η ομάδα θα έχει το ελεύθερο να κριτικάρει το Ισλάμ με όση λασπολογία και κριτική θέλει, καθώς επίσης να μπει στην διαδικασία της αντιπαράθεσης. Όλα αυτά μπροστά σε Μουσουλμάνες και μη.

Ομάδα «Αγαζηλος» ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημαCategories: ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Μουσουλμάνοι

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

%d